Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τον Στέλιο Παπαθεμελή φιλοξένησε στο Αίγιο η Ιερά Μητρόπολη

Τον Στέλιο Παπαθεμελή φιλοξένησε στο Αίγ...

Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου

Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου, η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας φιλοξένησε στην πόλη του Αιγίου, τον τέως Υπουργό και σήμερα Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αναγεννήσεως Στυλιανό Παπαθεμελή. Το πρωί ο κ. Παπαθεμελής παρακολούθησε την θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Βαλιμιτίκων, την οποία τέλεσε ο Σεβασμιότατος κ. Αμβρόσιος.

Ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε με θερμά λόγια τον κ. Παπαθεμελή και την συνοδεία του. Το απόγευμα της ίδιας μέρας ο κ. Παπαθεμελής ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην καθιερωμένη εσπερινή Κυριακάτικη ομιλία, που έγινε στο Κέντρο Νεότητας «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ».

Τον κ. Πρόεδρο παρουσίασε στο αιγιώτικο κοινό, με ένα σύντομο και περιεκτικό βιογραφικό σημείωμα, ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Χρήστος Τσάκαλος, Αρχιερατικός Επίτροπος Αιγίου.

Στην ομιλία του υπό τον τίτλο «Η Ελλάδα προδίδεται. Αντισταθείτε», ο κ. Παπαθεμελής, με τον άρτιο φιλοσοφικό, γόνιμο πολιτικό και εν πολλοίς θεολογικό του λόγο, υπογράμμισε την αξία του πνευματικού και ποιμαντικού έργου των Τριών Ιεραρχών, οι οποίοι μέσα από την πολυσχιδή δραστηριότητα που ανέπτυξαν τον 4° αιώνα, ανέδειξαν ιδέες, αξίες και ιδανικά, που αναφέρονται σε όλες τις εκφάνσεις ίου ανθρώπινου βίου και αποτέλεσαν τις βάσεις για τις θεμελιώδεις αρχές που διέπουν τον σύγχρονο κόσμο, συνταιριάζοντας αρμονικά τον αρχαίο ελληνισμό με τον αναδυόμενο χριστιανισμό.

Πολλά από τα διδάγματα τους, τόνισε ο ομιλητής, θα μπορούσαν να μας διδάξουν και να λύσουν σοβαρά προβλήματα της σύγχρονης οικονομικής, πολιτικής, και ηθικής κρίσης.

Αναφέρθηκε λεπτομερειακά, στην σύγχρονη δύσκολη κατάσταση της πατρίδας μας, στα τοκογλυφικά συμφέροντα που εξυπηρετούνται από τις κομματικές πολιτικές, στους οικονομικούς και εθνικούς κίνδυνους που συνεπάγεται η άτεγκτη και σκληρή μνημονιακή πολιτική, η οποία ουσιαστικά αποσκοπεί στην εκμηδένιση μας ως εθνικής οντότητας.

Κάλεσε τους ακροατές να αντισταθούν και μέσα από την στάση τους να αναδείξουν υγιείς δυνάμεις που θα οδηγήσουν το έθνος μας στην ανάκαμψη και την ανάπτυξη.

Στη συνέχεια, έκλεισε την εκδήλωση ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης, ο οποίος ευχαρίστησε τον κ, Παπαθεμελή, τόσο για την παρουσία του στο Αίγιο, όσο και για τον λόγο της αληθείας που πάντοτε με θάρρος και παρρησία ομολογεί.

Υπογράμμισε ότι η διαφορά ανάμεσα στην δύσκολη περίοδο της γερμανικής κατοχής και του εμφυλίου και της σημερινής, είναι ότι τότε μπορεί οι άνθρωποι να στερούνταν, ωστόσο κέντρο βάρους ήταν ο σεβασμός στο ανθρώπινο πρόσωπο.

Τούτο δυστυχώς, είπε, δεν υπάρχει σήμερα. Τόνισε ότι οι μέρες που θα έρθουν θα είναι ακόμα δυσκολότερες, ημέρες πείνας και φτώχειας και κάλεσε τους ακροατές σε επαγρύπνηση και εγρήγορση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις