Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Συνεργασία Δήμου - Περιφερειακής Εκπαίδευσης για την αρωγή των προσφύγων

Πάτρα: Συνεργασία Δήμου - Περιφερειακής ...

Συνάντηση με επιμορφωτικό χαρακτήρα σε θέματα που αφορούν στους πρόσφυγες και στο άσυλο που αιτούνται

Επιτυχής, ενημερωτική συνάντηση, με θέμα «Δεν είναι μόνο αριθμοί», πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26-1-2012 στο ξενοδοχείο Αστήρ, στα πλαίσια της συνεργασίας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και του Τμήματος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με το Δήμο Πατρέων και την ΑΔΕΠ.

Σε αυτή συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, κ. Ανδρέας Φίλιας, η Αντιδήμαρχος Ένταξης Μεταναστών και Εξυπηρέτησης του Πολίτη, κ. Μ. Ανδρικοπούλου – Ρούβαλη, ο εκπρόσωπος της Αναπτυξιακής Δημοτικής Επιχείρησης Πάτρας (ΑΔΕΠ), κ. Κ. Παπαχρηστόπουλος, η Προϊσταμένη Επιστημονικής και Παιδαγωγικής καθοδήγησης Δ/θμιας Εκπαίδευσης κ. Μ. Κοταδάκη, η Βοηθός Τομέα Ενημέρωσης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, κ. Σ. Νάνου και ο τοπικός συντονιστής της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης PRAKSIS, κ. Γ. Παπαλεωνιδόπουλος.

Επρόκειτο για μια συνάντηση με επιμορφωτικό χαρακτήρα σε θέματα που αφορούν στους πρόσφυγες και στο άσυλο που αιτούνται, στην οποία συμμετείχαν εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Κατά τη συνάντηση, οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν για τα εν λόγω θέματα και πληροφορήθηκαν για το εκπαιδευτικό υλικό της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, το οποίο στοχεύει να ευαισθητοποιήσει  τους μαθητές, αλλά και να τους πληροφορήσει σχετικά με τα δικαιώματα των προσφύγων, τους λόγους που αποφασίζουν να εγκαταλείψουν τον τόπο τους, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, αλλά και τη σημερινή πραγματικότητα που είναι αρκετά σκληρή για αυτούς τους ανθρώπους.

Πρόκειται για ένα υλικό που μπορεί να αξιοποιηθεί στο πλαίσιο της διαθεματικότητας ή της ευέλικτης ζώνης, καθώς υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες κάθε τάξης και διδακτικού αντικειμένου (γλώσσα, ιστορία, γεωγραφία, καλλιτεχνικά κτλ.).

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν στην ιστοσελίδα της Ύπατης Αρμοστείας: http://www.unhcr.gr/ , όπου υπάρχει διαθέσιμο το εκπαιδευτικό υλικό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις