Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εκδήλωση Ωρίων με θέμα «Αστέρια Νετρονίων: ο εξωτικός κόσμος των μάγναστρων και των πάλσαρ»

Εκδήλωση Ωρίων με θέμα «Αστέρια Νετρονίω...

Στο Εργαστήριο Αστρονομίας του Πανεπιστημίου Πατρών

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται  η επόμενη εκδήλωση του συλλόγου Ωρίων. Το πρόγραμμα της Τετάρτης θα περιλαμβάνει ομιλία με τίτλο «Αστέρια Νετρονίων: ο εξωτικός κόσμος των μάγναστρων και των πάλσαρ». Ομιλητής θα είναι ο Κωνσταντίνος Γουργουλιάτος, Διδάκτορας Πανεπιστημίου Cambridge (ΗΒ), Μεταδιδακτορικός Ερευνητής Πανεπιστημίου Purdue (ΗΠΑ) και ιδρυτικό μέλος του Ωρίωνα.

Σύντομη περίληψη ομιλίας

Τα αστέρια νετρονίων είναι το προτελευταίο σκαλοπάτι πριν την έσχατη υπέρπυκνη κατάσταση της μαύρης τρύπας. Στα αστέρια νετρονίων δε συμβαίνουν θερμοπυρηνικές αντιδράσεις ώστε να ακτινοβολήσουν φως, περιέχουν όμως αρκετή συσσωρευμένη ενέργεια λόγω της ταχύτατης περιστροφής τους αλλά και του ισχυρότατου μαγνητικού τους πεδίου. Στα πρώτα χρόνια της εξέλιξής τους, αρκετά αστέρια νετρονίων εμφανίζονται με τη μορφή των μάγναστρων τα οποία γίνονται ορατά μέσω των μαγνητικών εκρήξεων. Τα αστέρια νετρονίων τα οποία γίνονται ορατά λόγω των παλμών που παράγονται από το συνδυασμό του μαγνητικού τους πεδίου και της περιστροφής τους είναι ορατά ως πάλσαρ. Στην αποψινή μας ομιλία θα ξεναγηθούμε σε αυτό τον εξωτικό κόσμο, στις φυσικές τους ιδιότητες, στον τρόπο παραγωγής της ακτινοβολίας τους καθώς και στα θα ανοιχτά ερωτήματα που απασχολούν την σημερινή έρευνα.

Χώρος της εκδήλωσης είναι το Εργαστήριο Αστρονομίας που βρίσκεται στο δεύτερο όροφο του Κτιρίου Β του Πανεπιστημίου Πατρών. Το Κτίριο Β, γνωστό επίσης και ως Κτίριο μηχανικών Η/Υ, βρίσκεται όπισθεν της πρυτανείας και εμφανίζεται κεντρικά στον εξής χάρτη: http://g.co/maps/ntkdq

Για να φτάσετε στο εργαστήριο αστρονομίας μπορείτε να μπείτε από την κεντρική είσοδο και να χρησιμοποιήσετε τον ανελκυστήρα στο αριστερό μέρος του κτιρίου για να φτάσετε στον δεύτερο όροφο.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή για όλο το κοινό όπως και όλες οι εκδηλώσεις του συλλόγου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις