Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Λειτουργία Κοινωνικού Φαρμακείου

Πάτρα: Λειτουργία Κοινωνικού Φαρμακείου

Πολίτες μπορούν να προσφέρουν ότι φάρμακα έχουν

Μετά την λειτουργία της Δημοτικής Ιματιοθήκης, ο Δήμος Πατρέων, δια της Αντιδημαρχίας Εθελοντισμού, Ισότητας Φύλων ΜΚΟ, Ένταξης Μεταναστών και Εξυπηρέτησης Πολιτών προχωρά από κοινού με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αχαΐας, στη λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου, στο οποίο θα μπορούν να απευθύνονται οι αποδεδειγμένα οικονομικά αδύναμοι δημότες της Πάτρας. Την ευθύνη λειτουργίας του Κοινωνικού Φαρμακείου, θα έχουν  από κοινού ο Δήμος Πατρέων και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αχαΐας.

Οι δημότες που θέλουν να προσφέρουν, με φάρμακα που έχουν σπίτι τους τα οποία φυσικά δεν έχουν λήξει και δεν τα χρειάζονται, μπορούν να τα παραδίδουν στο φαρμακείο της γειτονιάς τους, αλλά και στα γραφεία του Κεντρικού Διαμερίσματος (Μαιζώνος 19, παλιό Αρσάκειο), από τις 9-11 π.μ. Αμέσως μετά, τα φάρμακα θα ελέγχονται από εθελοντές φαρμακοποιούς, μέλη του Συλλόγου.

Ο Κανονισμός λειτουργίας του Κοινωνικού Φαρμακείου θα εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο και αμέσως μετά, για τις λεπτομέρειες της λειτουργίας του, θα δοθεί  κοινή συνέντευξη Τύπου, από την Αντιδήμαρχο  Εθελοντισμού κ. Μαρία Ανδρικοπούλου-Ρούβαλη και τη διοίκηση του Φαρμακευτικού Συλλόγου.

«Ο Δήμος Πατρέων αναλαμβάνει, από κοινού με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αχαΐας, την πρωτοβουλία δημιουργίας του Κοινωνικού Φαρμακείου, που έχει ως αποκλειστική του αποστολή να συνδράμει τους δημότες που αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες τους σε φάρμακα, λόγω της δύσκολης οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης που βιώνει η χώρα και η Πάτρα. Σκοπός του προγράμματος είναι η δωρεάν παροχή φαρμάκων σε άτομα που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και είναι ανασφάλιστα. Ευχή όλων μας είναι το Κοινωνικό Φαρμακείο να επιτελέσει το σκοπό του γιατρεύοντας και απαλύνοντας τον πόνο όσων το έχουν ανάγκη», δήλωσε η κυρία Ανδρικοπούλου και συμπλήρωσε ότι ο Κανονισμός Λειτουργίας «θα ρυθμίζει την λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου, προκειμένου να επωφελούνται από αυτή την πρωτοβουλία οι πραγματικά δικαιούχοι της υπηρεσίας, με τρόπο σαφή, αντικειμενικό και γρήγορο».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις