Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ά. Τσιγκρής: «Ένας στους Δύο Νέους δεν Έχει Δουλειά… Ακούει Κανείς;»

 Ά. Τσιγκρής: «Ένας  στους Δύο Νέους δεν...

Με αφορμή την ανακοίνωση των επίσημων στοιχείων για την καταγεγραμμένη ανεργία

Ο υπ. βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. Άγγελος Τσιγκρής -με αφορμή την ανακοίνωση των επίσημων στοιχείων για την καταγεγραμμένη ανεργία- έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σπάει η ανεργία στη χώρα μας.Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, στο 18,4% έφτασε το ποσοστό ανεργίας, από 16,5% τον προηγούμενο μήνα και 12,2% τον Αύγουστο του 2010.

Το τελευταίο έτος οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 294.845 άτομα ή 48,1% σε 907.953.

Συγκεκριμένα, οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 364.353 άτομα σε σχέση με τον Αύγουστο του 2010 (-8,3%) και κατά 105.469 άτομα σε σχέση με το Ιούλιο του 2011 (-2,5%).

Από τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας παρουσιάζει η Δυτική Ελλάδα (20,6%).

Σχεδόν ένας στους δύο (43,5%) νέους έως 24 ετών είναι χωρίς δουλειά. Στις ηλικίες έως 34 ετών, το ποσοστό ανέρχεται στο 24,9%.

Η ανεργία γενικά και η ανεργία των νέων ειδικότερα, είναι ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπίζονται με υψηλό αίσθημα ευθύνης από το σύνολο του πολιτικού συστήματος.

Σε κοινωνικό και ψυχολογικό επίπεδο η ανεργία δημιουργεί έντονα αισθήματα αποστέρησης και απογοήτευσης, με αποτέλεσμα να συγκροτούνται οι κατάλληλες προϋποθέσεις σύγκρουσης με την κοινωνία ή φυγής στο περιθώριο.

Η απελθούσα κυβέρνηση έχει βαρύτατες ευθύνες και σε 100 ημέρες θα κληθεί να απολογηθεί στους πολίτες για τα πεπραγμένα της και η ετυμηγορία θα είναι πολύ αυστηρή».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις