Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Εξέφραζαν την ευγνωμοσύνη τους» υποστηρίζει ο Διευθυντής του ΙΚΑ για τα ...δωράκια

«Εξέφραζαν την ευγνωμοσύνη τους» υποστηρ...

Οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί

Στον Εισαγγελέα Ρεθύμνου οδηγήθηκε σήμερα ο Διευθυντής Συντάξεων του ΙΚΑ στο Ρέθμυνο και συνδικαλιστής που κατηγορείται ότι  εκμεταλλευόμενος τη θέση του, καθυστερούσε την εκκαθάριση συντάξεων και το επίδομα ΕΚΑΣ συνταξιούχων, με σκοπό να του καταβάλουν χρηματικό ποσό για την επίσπευση της διαδικασίας χορήγησής τους.
Ο εισαγγελέας Ρεθύμνου, που άσκησε σε βάρος του διώξη για παράβαση καθήκοντος και παθητική δωροδοκία ,  είχε διατάξει προκαταρτική εξέταση για τη διερεύνηση του αδικήματος της εκβίασης από τον 55χρονο, τον Νοέμβριο του 2012, μετά από καταγγελία ηλικιωμένης γυναίκας, σύμφωνα με την οποία ο συλληφθείς είχε απαιτήσει από αυτήν 500 ευρώ προκειμένου να τακτοποιήσει υπόθεση είσπραξης χρηματικού ποσού της ανάπηρης αδελφής της.
Οι αστυνομικοί που ανέλαβαν την έρευνα, συνεργάστηκαν με υπαλλήλους του ΙΚΑ και τελικά συνέλαβαν τον διευθυντή, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χαρτονομίσματα που είχαν προσημειωθεί από το ταμείο του Ιδρύματος. Επιπλέον κατασχέθηκαν άλλα 1.535 ευρώ, ποσόν του οποίου η προέλευση διερευνάται.

Ο ίδιος πάντως, σύμφωνα με τιςπληροφορίες, ενώπιον του εισαγγελέα αρνήθηκε τις κατηγορίες, επισημαίνοντας ότι δεν ζήτησε από κανένα χρήματα και ότι από μόνοι τους κάποιοι συνταξιούχοι  εξέφραζαν με τον τρόπο αυτό την ευγνωμοσύνη τους για τον τρόπο με τον οποίο του εξυπηρετούσε.

Οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για να διαπιστωθεί το ύψος του χρηματισμού του συγκεκριμένου κρατικού λειτουργού, ενώ σε δήλωση του ο Διευθυντής του ΙΚΑ Ηρακλείου Ν. Ροκαδάκης επανέλαβε ότι οι εντολές που έχουν δοθεί από τη Διοίκηση του Ιδρύματος είναι "μηδενική ανοχή"


Ο  Σύλλογος Εργαζομένων ΙΚΑ

Μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΙΚΑ δυτικής Κρήτης συνεδρίασε και αποφάσισε μεταξύ άλλων την απομάκρυνσή του άνδρα από τα καθήκοντα του αντιπροέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων ΙΚΑ δυτικής Κρήτης μέχρι η υπόθεση να τελεσιδικήσει.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις