Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Οριακά πέρασε από τη Βουλή ο διορισμός Αμπατζόγλου στον ΟΑΕΔ

Οριακά πέρασε από τη Βουλή ο διορισμός Α...

Οξεία κριτική από τον Απόστολο Κακλαμάνη

Οριακά -με 7 ψήφους υπέρ, 6 κατά και δύο απουσίες- εγκρίθηκε από την Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής, ο διορισμός του Θόδωρου Αμπατζόγλου στη θέση του νέου διοικητή του ΟΑΕΔ. Υπέρ της πρότασης του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, για τον νέο διοικητή, τάχθηκαν οι 6 βουλευτές της ΝΔ, καθώς και ο Λεωνίδας Γρηγοράκος από το ΠΑΣΟΚ.

Κατά τάχθηκαν ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης, οι 3 βουλευτές (Γ.Δραγασάκης, Π.Λαφαζάνης, Ν.Βαλαβάνη) του ΣΥΡΙΖΑ και οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ (Σπ.Χαλβατζής) και της Χρυσής Αυγής (Γ.Γερμενής).

Από την ψηφοφορία απουσίαζαν οι εκπρόσωποι της ΔΗΜΑΡ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βασίλης Οικονόμου και Μαρία Κόλλια Τσαρουχά.

Οι επικρίσεις του Απ. Κακλαμάνη

Ο Απόστολος Κακλαμάνης, πρώην πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, αιτιολογώντας την αρνητική του ψήφο προς τον κ. Αμπατζόγλου ανέφερε ότι η συνείδηση του δεν του επέτρεπε να ψηφίσει θετικά ένα πρόσωπο που έχει ευθύνες, αλλά δεν έδωσε απάντηση, καθώς διετέλεσε υποδιοικητής του ΙΚΑ ΕΤΑΜ, γιατί οι φαρμακευτικές δαπάνες από τα 580 εκατ. ευρώ που ήταν, έφθασαν στα 2,5 δισ. ευρώ.

Επίσης ο κ. Κακλαμάνης κατηγόρησε την κυβέρνηση και τα κόμματα που την στηρίζουν λέγοντας ότι «η χώρα με ευθύνη της κυβέρνησης και των τριών κομμάτων έχει επιστρέψει πολύ πίσω σε ό,τι αφορά τη στελέχωση της κρατικής μηχανής. Τα ποσοστά των κυβερνητικών κομμάτων στην κατάληψη θέσεων μας γυρίζουν πολύ πίσω».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις