Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Στο πλευρό των καθηγητών οι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί

Πάτρα: Στο πλευρό των καθηγητών οι δάσκα...

Καταγγέλλουν τη στάση της κυβέρνησης και συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις των συναδέλφων τους

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Πάτρας με ανακοίνωσή του, καταγγέλλει «την απόφαση της Κυβέρνησης για επιστράτευση των συναδέλφων εκπαιδευτικών της Β/θμιας εκπαίδευσης.» Μάλιστα, οι δάσκαλοι θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το απόγευμα της Δευτέρας στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα, η ΕΛΜΕ Αχαΐας.

Σε ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρονται τα εξής:

«Η «προληπτική επιστράτευση» των εκπαιδευτικών, ενέργεια η οποία στην ουσία καταργεί το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία και εντείνει το κλίμα εκφοβισμού και τρομοκράτησης του κόσμου της εργασίας, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Η αυταρχική και αντισυνταγματική εκτροπή με την οποία επιχειρεί η Κυβέρνηση να φιμώσει κάθε φωνή αντίδρασης και παράλληλα η προσπάθεια ενεργοποίησης του κοινωνικού αυτοματισμού με τη συνεχή λασπολογία εναντίων των εκπαιδευτικών, δεν μπορεί να μείνει χωρίς απάντηση από τους εργάτες της Παιδείας.

Η πολιτική των μνημονίων με τις σχεδιαζόμενες καταργήσεις οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών, τις απολύσεις χιλιάδων αναπληρωτών, τη συνεχή υποχρηματοδότηση των σχολείων, την υποβάθμιση των υποδομών, την εγκατάλειψη των ολοήμερων σχολείων, τις ισοπεδωτικές πειθαρχικές διατάξεις, τη συνεχή απαξίωση του έργου των εκπαιδευτικών, τον υποσιτισμό των μαθητών και τις κακές παροχές Παιδείας προς αυτούς, διαλύει το δημόσιο σχολείο και εξαθλιώνει τους εκπαιδευτικούς λειτουργούς.

Τη Δευτέρα 13/5 στις 7:30 μ.μ. συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο που οργανώνει η Ε.Λ.Μ.Ε. Αχαΐας και

προασπίζουμε τα εργασιακά μας δικαιώματα

καταγγέλλουμε το κλίμα τρομοκρατίας και καταστολής

ζητούμε την άρση της επιστράτευσης των εκπαιδευτικών.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις