Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο αδίστακτος απαγωγέας του Κλίβελαντ ήθελε να τις κάνει σκλάβες του σεξ- Συγκλονιστικές λεπtομέρειες

Ο αδίστακτος απαγωγέας του Κλίβελαντ ήθε...

Oι γυναίκες είχαν «πολλαπλές εγκυμοσύνες», χωρίς ωστόσο να είναι γνωστό που βρίσκονται τα παιδιά τους

Αλυσίδες κρέμονταν από το ταβάνι του υπογείου, σχοινιά βρίσκονταν πεταμένα στο δάπεδο, κάνοντας ακόμα πιο άγριο το ήδη αφιλόξενο περιβάλλον στο οποίο ζούσαν επί δέκα χρόνια οι τρεις απαχθείσες του Κλίβελαντ και το παιδί μιας εξ αυτών.

Όταν ο Αριελ Κάστρο, ο «εγκέφαλος» της απάνθρωπης συμμορίας των τριών αδελφών που απήγαγε τις Αμάντα Μπέρι, Τζίνα ΝτεΤζίζους και Μισέλ Νάιτ, δεν αλυσόδενε τα θύματά του, τα έβγαζε στην αυλή του σπιτιού για την…καθιερωμένη βόλτα τους.
Γυμνές, δεμένες με λουριά για σκύλους και πεσμένες στα τέσσερα, οι τρεις νεαρές μπουσουλούσαν στο χώμα σαν ζώα, πάντα βράδυ και πάντα υπό την επίβλεψη του δυνάστη τους, ο οποίος ικανοποιείτο από την εικόνα των ανήμπορων γυναικών να κυλιούνται στο έδαφος.
Λίγο αργότερα το δράμα θα έπαιρνε ακόμα πιο άσχημες διαστάσεις…. Ο Κάστρο θα ικανοποιούσε τις αρρωστημένες ορέξεις του στα κορμιά των τριών θυμάτων του, που από αθώα κορίτσια στην εφηβεία έγιναν γυναίκες με πολύ βίαιο τρόπο.
Για «σκλάβες του σεξ» κάνει λόγο ο διεθνής Τύπος, ενώ αναφέρεται ότι οι γυναίκες είχαν «πολλαπλές εγκυμοσύνες», χωρίς ωστόσο να είναι γνωστό που βρίσκονται τα παιδιά τους, τα οποία απέκτησαν με τον Κάστρο ή τα αδέλφια του.
Τουλάχιστον πέντε παιδιά πιστεύεται ότι γεννήθηκαν στο υπόγειο, ενώ ένα από τα θύματα είχε τρεις αποβολές εξαιτίας της κακής διατροφής και των κακών συνθηκών ζωής.

Κανείς, όμως, από τους γείτονες στην φτωχική συνοικία όπου έμενε ο Κάστρο, δεν είχε δει τίποτα περίεργο όλα αυτά τα χρόνια; Η αστυνομία που ερευνούσε τις τρεις απαγωγές γιατί δεν είχε καταφέρει να συγκεντρώσει τα απαραίτητα στοιχεία για τον εντοπισμό τους;

Όπως δήλωσε στο CNN η Νίνα Σαμοιλίτς, η οποία μένει κοντά στο σπίτι της κόλασης, είχε ειδοποιήσει την αστυνομία πριν δύο χρόνια όταν εντόπισε μια γυμνή γυναίκα στην πίσω αυλή της κατοικίας του Κάστρο. «Όταν, φώναξα προς τη γυναίκα ρωτώντας την τι κάνει γυμνή στην αυλή, ένας άνδρας μου απάντησε να μπω στο σπίτι της και έτρεξε αμέσως μέσα. Όταν το είπα στην αστυνομία νόμιζαν ότι αστειευόμουν και δε με πίστεψαν», αποκάλυψε η Σαμοιλίτς.

Ωστόσο, ο λοχίας Σάμι Μόρις, εκπρόσωπος της αστυνομίας του Κλίβελαντ, δήλωσε πως δεν υπήρξε καμία αναφορά για γυμνή γυναικά στην κατοικία του Κάστρο, διαψεύδοντας ουσιαστικά την μάρτυρα.

Παρόλα αυτά, η μαρτυρία της Σαμοιλίτς δεν είναι η μοναδική, καθώς ένας δεύτερος γείτονας κάλεσε την αστυνομία το 2011 για να πραγματοποιήσει έρευνα έπειτα από κραυγές που άκουσε προερχόμενες από το εσωτερικό του σπιτιού. Σύμφωνα με τον άνδρα, ένα περιπολικό πέρασε, ο ένστολος χτύπησε την πόρτα και μην παίρνοντας καμία απάντηση, έφυγε.

Την ίδια ώρα ένας ακόμα γείτονας δήλωσε πως συχνά έβλεπε υπαλλήλους παντοπωλείου να παραδίδουν ψώνια βραδινές ώρες στον Κάστρο, ενώ κάποιος άλλος πίστευε πως το σπίτι είναι εγκαταλελειμμένο, αν και έβλεπε συχνά ένα ασθενές φως να φέγγει μέσα από τα κλειστά παράθυρα.

Μια άλλη γυναίκα θυμάται ότι είχε δει στο παρελθόν μια γυναικεία φιγούρα να χτυπάει το τζάμι ενός παραθύρου.

Σιγά σιγά καινούρια στοιχεία βγαίνουν στην επιφάνεια, ενώ η αστυνομία του Οχάιο έκανε λόγο για «άθλιες συνθήκες» στο υπόγειο. «Τα θύματα δεν είχαν τη δυνατότητα να φύγουν από το σπίτι, ούτε να επικοινωνήσουν με άλλους ανθρώπους πέραν του απαγωγέα και των άλλων θυμάτων», δήλωσε αξιωματούχος.

Την ίδια στιγμή, ο Αντζελ Κορντέρο, ο οποίος μαζί με τον ήρωα του Κλίβελαντ, Τσαρλς Ράμσει, που άκουσε τις κραυγές της Μπέρι και την έσωσε, είπε ότι η νεαρή φορούσε βρώμικα ρούχα, είχε κίτρινα δόντια και ανάκατα μαλλιά, ενώ έδειχνε πολύ νευρική, σαν να μην είχε βγει ποτέ έξω από εκείνο το σπίτι.

Παράλληλα, αρκετοί γνωστοί του 52χρονου απαγωγέα, κάνουν λόγο για έναν «περίεργο άνθρωπο». Όπως είπε η Ζαίντα Ντελγάντο, γειτόνισσά του, ο Κάστρο «ήταν ιδιαίτερος. Σαν να μην ήταν κάτι σωστό πάνω του. Ήταν υπερόπτης και συχνά έλεγε για τον εαυτό του ότι ήταν ο καλύτερος, ο Mr. Cool, αλλά και δώρο Θεού».

Σε αυτό που συγκλίνουν όλοι είναι στην στάση της αστυνομίας, η οποία δεν επέδειξε ιδιαίτερο ζήλο έπειτα από τις αναφορές των μαρτύρων. Πολλοί εκφράζουν τον θυμό τους, ενώ κάποιοι λένε ακόμα ότι «η αστυνομία θα έπρεπε να ντρέπεται. Έψαχναν τα κορίτσια εδώ και χρόνια, ενώ βρίσκονταν κάτω από τη μύτη τους».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις