Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτ. Αχαία: Οι μαθητές ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα ανακύκλωσης των χρησιμοποιημένων μαγειρικών ελαίων

Δυτ. Αχαία: Οι μαθητές ενημερώθηκαν για ...

Στο Δημοτικό Σχολείο Σαγείκων

Στα πλαίσια της πιλοτικής εφαρμογής προγράμματος συλλογής  των χρησιμοποιημένων  μαγειρικών ελαίων (τηγανόλαδων) προκειμένου να μετατραπούν σε βιοκαύσιμο, την  Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2013, στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Σαγεϊκων, στις 09:00 οι μαθητές της Δ’ , Ε΄ και Στ’  ενημερώθηκαν από κλιμάκιο του Δήμου Δ. Αχαΐας και τεχνικών από την πιστοποιημένη εταιρεία που έχει αναλάβει για λογαριασμό του Δήμου την συλλογή των συγκεκριμένων ελαίων.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί άκουσαν με προσοχή τις πληροφορίες σχετικά με την ανακύκλωση του μαγειρικού λαδιού, καθώς και τις θετικές συνέπειες για το περιβάλλον που έχει μια τέτοια ενέργεια.

Η συμμετοχή των μαθητών σε παρόμοια προγράμματα συμβάλλει στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των ίδιων, αλλά και των μελών της τοπικής κοινωνίας γενικότερα.

Η ενημερωτική εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Δήμο Δυτικής Αχαΐας που σε συνεργασία με  το Τμήμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Α/θμιας Αχαΐας θα συμβάλλουν στην ανατροφοδότηση και αναπροσαρμογή του προγράμματος όταν χρειαστεί.

Την εκδήλωση παρακολούθησε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας, Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής κ. Τριανταφυλλόπουλος Παναγιώτης καθώς και ο Βοηθός Δημάρχου σε θέματα Παιδείας, κ.  Δημήτρης Μπαρμπούνης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις