Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτική Ελλάδα: Με τιμοκαταλόγους σε Α4 κάνουν εμφάνιση οι ντίλερ των λαθρεμπόρων ποτών που προσφέρουν δέλεαρ στα μπαρ

Δυτική Ελλάδα: Με τιμοκαταλόγους σε Α4 κ...

Κάνουν πάρτι παράνομων εισαγωγών και λαθραίας διακίνησης αλκοολούχων ποτών

Έκαναν ξανά την εμφάνισή τους πριν απο δύο ημέρες οι λαθρέμποροι που κάνουν πάρτι παράνομων εισαγωγών και λαθραίας διακίνησης αλκοολούχων ποτών στην Πάτρα και σε πολλές περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, προσφέροντας σε πολύ χαμηλότερες τιμές πασίγνωστα ποτά που έχουν μεγάλη ζήτηση στα μπαρ. Μάλιστα όπως λένε οι πληροφορίες του thebest.gr, οι... ντίλερ των λαθρεμπόρων αυτή τη φορά έκαναν εμφάνιση μοιράζοντας μάλιστα και ως πρόχειρο τιμοκατάλογο στους ιδιοκτήτες διαφόρων μπαρ και καφετεριών δύο κόλλες άλφα 4 στις οποίες αναγράφονται ενδεικτικά οι τιμές των αλκοολούχων  ποτών, που είναι μειωμένες κατά 30% τουλάχιστον σε σχέση με τις τιμές που πωλούνται τα συγκεκριμένα ποτά στην αγορά.

Ο τιμοκατάλογος είναι στη διάθεση του thebest.gr κια ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το μοιυκάλι το bacardi διατίθεται έναντι 12, 60 ευρώ όταν στην αγορά κάνει 15,93, το jack daniels 19 έναντι 22,20 που κάνει στην αγορά, το Johnnie Walker 13 ευρώ έναντι 16 που κάνει στην αγορά, η βότκα Smirnoff 12 ευρώ ένανατι 15,98 ευρώ που κάνει στην αγορά.

Κύριες χώρες προέλευσης των λαθραίων ποτών, όπως αναφέρουν οι  πληροφορίες του thebest.gr  είναι η Ιταλία αλλά και η Βουλγαρία ενώ άγνωστο είναι πως οι διακινητές καταφέρνουν, επί μακρόν, να περνάνε τα παράνομα φορτία τους από τις «πύλες» εισόδου της χώρας, δηλαδή τα λιμάνια της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας αλλά και από τα Τελωνεία στα βόρεια σύνορα της χώρας.

Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές τον τελευταίο καιρό μέλη των κυκλωμάτων αυτών προσεγγίζουν σποραδικά ιδιοκτήτες καταστημάτων (μπαρ, καφετέριες κ.λπ.) της Δυτικής Ελλάδας και τους προτείνουν να προμηθευτούν μεγάλες ποσότητες ποτών (τα οποία είναι απολύτως «καθαρά») σε τιμές έως και 30% χαμηλότερες από εκείνες που ισχύουν στην νόμιμη αγορά. Για παράδειγμα, ένα μπουκάλι Amaretto, με τιμή στην εγχώρια αγορά 16,5 ευρώ περίπου διατίθεται από τους «εισαγωγείς» κοντά στα 12 ευρώ.

Αντίστοιχα, πολύ… δελεαστικότερες τιμές προσφέρονται και για άλλα δημοφιλή ποτά, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει στη διάθεση του το thebest.gr.

Από την έρευνα που έκανε το thebest.gr αποκαλύφθηκε ότι τα κυκλώματα εκμεταλλεύονται την διαφορά που υπάρχει στον φόρο οινοπνεύματος (μεταξύ Ελλάδας, Ιταλίας και Βουλγαρίας) και θησαυρίζουν, σε βάρος φυσικά των εσόδων του ελληνικού δημοσίου.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις