Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ισόβια στην 46χρονη που είχε σκοτώσει τον άνδρα της και τον "αναζητούσε" μέσω τηλεοπτικής εκπομπής

Ισόβια στην 46χρονη που είχε σκοτώσει το...

Στην Περιστερά Θεσσαλονίκης

Ισόβια κάθειρξη επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο στη 46χρονη σήμερα Μαρία Τσαμπλή, η οποία κατηγορήθηκε ότι σκότωσε τον σύζυγό της Θόδωρο Ταμπακίδη, το 2008 στην Περιστερά Θεσσαλονίκης.

Το έγκλημα αποκαλύφθηκε ένα μήνα μετά τη διάπραξή του, ενώ συγγενείς του θύματος είχαν εμφανιστεί σε τηλεοπτική εκπομπή, αναζητώντας τα ίχνη του.

Σε πρώτο βαθμό η 46χρονη καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 19 ετών, καθώς δικαστές και ένορκοι είχαν αναγνωρίσει κατά πλειοψηφία ελαφρυντικά. Ακολούθησε, ωστόσο, έφεση υπέρ του νόμου από τον εισαγγελέα, με αποτέλεσμα η υπόθεση να εκδικαστεί εκ νέου στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η κατηγορούμενη σκότωσε τον 43χρονο σύζυγό της με κυνηγετικό όπλο, μετά από συνάντησή που εξελίχθηκε σε καβγά.

Την επόμενη μέρα, με τη βοήθεια ενός φίλου της, μετέφεραν το πτώμα σε ερημική περιοχή στον επαρχιακό δρόμο Περιστέρας – Πετροκέρασων, όπου και το έθαψαν.

Το έγκλημα αποκαλύφτηκε σχεδόν ένα μήνα αργότερα, χάρη στην παρατηρητικότητα οδηγού του ΟΑΣΘ, ο οποίος κατέθεσε ότι είχε δει μια γυναίκα, που έμοιαζε με την κατηγορούμενη, να παρκάρει το αυτοκίνητο του θύματος, παρότι η ίδια ισχυριζόταν ότι το είχε πάρει εκείνος.

Στην απολογία της η Τσαμπλή υποστήριξε ότι δράστης της δολοφονίας ήταν ο φίλος της ή κάποιος άλλος "που τον είχε βάλει εκείνος", όπως είπε. Δεν έπεισε δικαστές κι ενόρκους, που την έκριναν ένοχη και τής επέβαλαν ισόβια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία και τέσσερα χρόνια για παράνομη οπλοφορία και ψευδορκία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις