Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τα «πάνω - κάτω» με τα δρομολόγια του «Ζάκυνθος 1»

Τα «πάνω - κάτω» με τα δρομολόγια του «Ζ...

Προκαταρκτική εξέταση για τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν την ημέρα των Θεοφανίων στο Ιόνιο

Προκαταρκτική εξέταση για τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν την ημέρα των Θεοφανίων στο Ιόνιο, διέταξαν οι αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές, μετά την «άρνηση» του πλοίου «Ζάκυνθος 1» να «μπει», τη συγκεκριμένη ημέρα, στο λιμάνι του Πόρου Κεφαλονιάς τη στιγμή που λιμενιζόταν σε αυτό το πλοίο «Ιονίς». Το πλήρωμα του «Ζάκυνθος 1» ζήτησε την απομάκρυνση του «Ιονίς» προκειμένου, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών να κάνει τους απαραίτητους ελιγμούς για να «πιάσει» λιμάνι. Όταν όμως αυτό δεν κατέστη εφικτό, το «Ζάκυνθος 1», που παρέμενε αγκυροβολημένο για τουλάχιστον 2 ώρες έξω από το λιμάνι του Πόρου, επέστρεψε στην Κυλλήνη χωρίς να εκτελέσει το δρομολόγιό του!

Το μεσημέρι της Δευτέρας ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς κ. Αλέξανδρος Παρίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλληνίας & Ιθάκης κ. Σωτήρης Κουρής και ο Λιμενάρχης Κεφαλονιάς κ. Γιώργος Καλιτσουνάκης κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά, στην εισαγγελέα Κεφαλονιάς, σε βάρος της εταιρίας «ΑΝΕΖ ΑΕ», ιδιοκτήτριας του πλοίου «ΖΑΚΥΝΘΟΣ 1».

Η απάντηση της ΑΝΕΖ

Σε σχετική της ανακοίνωση, η εταιρεία «ΑΝΕΖ ΑΕ», ιδιοκτήτρια του πλοίου «Ζάκυνθος 1» αναφέρει: «Το Ζάκυνθος Ι έφθασε το μεσημέρι της Κυριακής 06.01.2012 έξω από τον Πόρο, προκειμένου να εκτελέσει το εγκεκριμένο προγραμματισμένο δρομολόγιο Πόρος - Κυλλήνη στις 16:00. Μέσα στο λιμάνι βρισκόταν το Ιονίς.

Επειδή οι καιρικές συνθήκες ήταν δυσμενείς, το Ζάκυνθος Ι ζήτησε την απομάκρυνση του Ιονίς από το λιμάνι (σημείωση: η πρακτική αυτή υιοθετήθηκε μερικές μέρες ενωρίτερα, με αντίστροφους ρόλους, όταν απομακρύνθηκε από το λιμάνι Ζακύνθου το Ζάκυνθος Ι).

Τότε δόθηκε η πληροφόρηση ότι το Ιονίς ΔΕΝ ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΝΑ ΒΓΕΙ από το λιμάνι, διότι είχε ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ, στις 16:30, ολοσχερώς παράνομο.

Το Ζάκυνθος Ι, συμμορφούμενο με τους κανόνες ασφάλειας, δεν μπήκε στο λιμένα του Πόρου και αναχώρησε για την Κυλλήνη, όταν πέρασε η ώρα απόπλου (16:00).

Το πλήρωμα του Ζάκυνθος Ι, μετά από την ταλαιπωρία που υπέστη από το πρωί και κατά τη διάρκεια που παρέμεινε εκτός του λιμένος του Πόρου, δήλωσε ότι αδυνατεί να συνεχίσει να αντεπεξέρχεται στα καθήκοντά του υπό αυτές τις προϋποθέσεις, που συνοψίζονται στον πόλεμο που υφίστανται οι ίδιοι και το καράβι, προκειμένου να διατηρηθεί το μονοπώλιο και στα δυο νησιά, ιδίως από τη στιγμή της ανακοίνωσης από την ΑΝΕΖ των εκπτώσεων στα εισιτήρια».

«Μοιράσαμε τα δρομολόγια»

«Διαιτητής» στην διαφαινόμενη «κόντρα» μεταξύ της Κοινοπραξίας και της ΑΝΕΖ μπήκε ο Λιμενάρχης Κυλλήνης κ. Γεώργιος Σταθόπουλος (καθώς η Κυλλήνη είναι το Κεντρικό Λιμεναρχείο της περιοχής), ο οποίος είπε στην εφ. «Πατρίς»: «Την 1η Νοεμβρίου όπου εγκρίθηκαν τα δρομολόγια από το Υπουργείο, το πλοίο «Ζάκυνθος 1» ήταν μέλος της Κοινοπραξίας. Στη συνέχεια αποχώρησε, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πρόβλημα σχετικά με το ποιο πλοίο θα κάνει ποιο δρομολόγιο. Δώσαμε τώρα μια προσωρινή λύση ακολουθώντας τα δρομολόγια που είχε εκδώσει το Υπουργείο, μοιράζοντας σε αυτά τα πλοία. Το «Ζάκυνθος 1» θα κάνει τα δρομολόγια που του έχουμε ορίσει έως τις 19 Ιανουαρίου, καθώς στις 16 Ιανουαρίου θα εγκριθούν από το Υπουργείο τα νέα δρομολόγια».

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι για το ίδιο θέμα τη Δευτέρα, κλιμάκιο του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΝΕΖ συναντήθηκε με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Κωστή Μουσουρούλη.

 


Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις