Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Αποδείξεις ντροπής

Αποδείξεις ντροπής

του Μιχάλη Στρατουδάκη

Έχει πλήρως απογοητευτεί ο Ελληνικός Λαός με τις παλινωδίες των συντακτών του φορολογικού Νομοσχεδίου. Την μία ημέραν ανακοινώνουν ότι δεν θα χρειάζονται αποδείξεις για 2013 και την άλλην το αναιρούν. Έχουν προβεί σε πολλές τροποποιήσεις και αντιφάσεις.

Τώρα κατέθεσαν σειρά αλλαγών για το εύρος των αποδείξεων που πρέπει να συλλέγει ο φορολογούμενος.

Και όλα αυτά δεν αποβλέπουν σε τίποτε άλλο, παρά να τον απομυζήσουν περισσότερον οικονομικώς. Δεν του έχουν αφήσει και τίποτε. Τι  άλλο θέλουν να του πάρουν; Το σύνολο των αποδείξεων είναι  ίσον με το 25% για εισοδήματα μέχρι 25.000 Ευρώ ετησίως και 10.500 Ευρώ για τα άνω του ποσού αυτού εισοδήματα. Ο Βουλευτής π.χ. που έχει έσοδα 100.000 Ευρώ τον χρόνο πρέπει να προσκομίσει και αυτός  αποδείξεις 10.500 Ευρώ.  Γι’ αυτόν αλλά και για κάθε πλούσιο δεν υπάρχει ανάγκη να συλλέγει τις αποδείξεις που κατά μαρτυρικό τρόπο συγκεντρώνομε εμείς οι φτωχοί. Ο κροίσος το θεωρεί υποτιμητικό αλλά και ταπεινωτικό. Για να είναι όμως νομοταγής, φαινομενικώς, γιατί τον Νόμο τον περιφρονεί, προβαίνει σε αγορές πολυτελών ενδυμάτων και υποδημάτων, αυτός η  σύζυγος και τα παιδιά από πανάκριβα καταστήματα και αμέσως έχει ξεπεράσει το όριο των 10.500 Ευρώ. Απ’ εκεί και πέρα γιατί να συλλέγει αποδείξεις, αφού  αυτές δεν υποχρεούνται να αντιστοιχούν στο 25%των εσόδων του;

Ακόμα οι σοφοί φοροτέχνες εξαίρεσαν τις αποδείξεις για ιατρική και νοσοκομειακή περίθαλψη!! Εκεί δηλ. που ο φτωχός θα δώσει ότι χρειασθεί  για να μη πεθάνει στην ψάθα. Αντιθέτως δικαιολογεί δαπάνες εντός της Ευρωπαϊκής Ενώσεως. Ποιος από το σύνολο  του φτωχού Ελληνικού πληθυσμού θα πραγματοποιήσει  δαπάνες στο εξωτερικό; Πρόκειται για μέτρο νεποτικό, Το πρότεινε κάποιος ή κάποιοι που κινούνται συνεχώς επειδή έχουν γεμάτη τσεπούλα και θέλουν να μη αδειάσει φορολογικώς!

Όσοι δεν συλλέξουν τις αποδείξεις που προβλέπει ο Νόμος θα υποστούν πρόστιμο 22% επί της διαφοράς των υπολειπομένων  αποδείξεων. Το μέτρο των αποδείξεων  δεν προάγει στην πάταξη της φοροδιαφυγής.  Εκεί έπρεπε να στραφούν  οι φοροτέχνες και η εκάστοτε Κυβέρνηση που  καλύπτει τους φοροκλέπτες. Έχουν χαθεί,  παραγραφεί, περίπου 30 δις  Ευρώ, από αβελτηρία    του Κράτους στην είσπραξη φόρων και από εύνοια προς τους χρηματοδότες των Κομμάτων ή άλλως πως χορηγούς των εκάστοτε πολιτικών.

Το μέτρον της συλλογής αποδείξεων από το κοινό αποδεικνύει περιτράνως, ότι οι φοροεισπρακτικοί και ελεγκτικοί μηχανισμοί  είναι ανίκανοι να συλλάβουν τους παραβάτες. Επομένως η αθλιότητα της φοροδιαφυγής θα διαιωνίζεται από τους κατ’ επάγγελμα φοροφυγάδες. Και εμείς οι φτωχοί θα καλούμεθα πάντοτε να καλύπτομε τα οικονομικά κενά που προέρχονται από αυτούς. Πόσο θα αντέξομε;

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις