Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αμαλιάδα: «Φωνή λαού» για την παραμονή του Νοσοκομείου

Αμαλιάδα: «Φωνή λαού» για την παραμονή τ...

Πορεία διαμαρτυρίας

Βροντερή απάντηση σε όσους απεργάζονται σενάρια υποβάθμισης και κατάργησης του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, έδωσε χθες ο λαός της πόλης, που συμμετείχε δυναμικά στην κινητοποίηση που διοργάνωσαν οι εργαζόμενοι και οι γιατροί του ιδρύματος, μαζί με φορείς και Συλλόγους.

Η συμμετοχή στην πορεία, στην συμβολική κατάληψη της εισόδου πόλης και στην γενικότερη κινητοποίηση, έδωσε το στίγμα αυτών που θα ακολουθήσουν, καθώς τονίστηκε ότι: «Αυτό είναι μόνο η αρχή».

Οι πρωτεργάτες δήλωσαν ικανοποιημένοι και επεσήμαναν ότι δεν πρόκειται να εφησυχάσουν, τονίζοντας ότι ο αγώνας θα είναι διαρκής.

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης, που διαβεβαίωσε ότι το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας δεν κινδυνεύει με κλείσιμο, παρά ταύτα διαμήνυσε ότι σε περίπτωση υποβάθμισής του, τότε η απάντηση θα είναι δυναμική.

«Αυτό ήταν μόνο η αρχή» διαμήνυσαν εργαζόμενοι, φορείς και πολίτες, που έδειξαν ότι η Αμαλιάδα έχει φωνή και ξέρει να τη χρησιμοποιεί και το ίδιο θα πράξει και για τις υπηρεσίες που επίσης απειλούνται με κατάργηση.

Το «ραντεβού» είχε δοθεί στις 9 χθες το πρωί στην πύλη του Νοσοκομείου και μαζί με τους εργαζόμενους και τους γιατρούς του Νοσηλευτικού ιδρύματος, ενώθηκαν οι υπόλοιποι φορείς του δήμου και απλοί πολίτες, για να φωνάξουν όλοι μαζί «όχι» στην υποβάθμιση και την κατάργηση του Νοσοκομείου, «όχι» στην απαξίωση της δημόσιας δωρεάν υγείας.

Με προπομπό τους εργαζόμενους και τους γιατρούς του Νοσοκομείου που κρατούσαν πανό που ανέγραφε: «Όχι στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου» και το πανό του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας που έγραφε το ίδιο σύνθημα, οι συγκεντρωμένοι ξεκίνησαν γύρω στις 9:30 το πρωί την πορεία στους δρόμους της Αμαλιάδας.

Στο τέλος της πορείας ακολουθούσε ένα ασθενοφόρο, που με τη σειρήνα του έδινε ανά τακτά διαστήματα τον παλμό, ενώ οι συμμετέχοντες, άνθρωποι κάθε ηλικίας φώναζαν συνθήματα με κυρίαρχα: «Όχι στο κλείσιμο του Νοσοκομείου Αμαλιάδας» και «Δώστε λεφτά για την υγεία και όχι για την τρόϊκα και την πλουτοκρατία».

Η πορεία ακολούθησε την διαδρομή μέσω των οδών Ευαγγελιστρίας, Ελευθερίου Βενιζέλου, Δεληγιάννη, Ερμού και κατέληξε στην πλατεία Αγίου Αθανασίου, που είχε προγραμματιστεί να γίνει η συγκέντρωση.

Κατά την διάρκεια της πορείας αρκετά καταστήματα της πόλης ήταν κλειστά και όσοι φορείς και πολίτες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία, εξέφρασαν την αγωνία τους για το μέλλον του Νοσοκομείου και ένωσαν την φωνή τους με τους εργαζόμενους και τους γιατρούς.

Πέραν των παραπάνω φορέων, συμπαραστάτες ήταν χθες ο Ιατρικός Σύλλογος Αμαλιάδας, η «Ανθρώπινη Αλληλεγγύη», οι συνταξιούχοι του ΤΕΒΕ και οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ Αμαλιάδας.

Αμέσως μετά την συγκέντρωση στην πλατεία, συνεχίστηκε η πορεία δια μέσω των οδών Ερμού, Ολυμπίας και Αντωνίου Πετραλιά και έγινε για μία ώρα συμβολική κατάληψη στην είσοδο της πόλης, με τους παρευρισκόμενους να ανανεώνουν το ραντεβού τους για νέους αγώνες.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις