Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαϊα: Ανήλικοι εγκαταλείπουν το σχολείο για να βγάλουν τα προς το ζην - Εντάσσονται σε συμμορίες και πωλούν ναρκωτικά - Δείτε VIDEO

Αχαϊα: Ανήλικοι εγκαταλείπουν το σχολείο...

Τουλάχιστον 30.000 παιδιά φεύγουν ετησίως απο το σχολείο για να δουλέψουν

Ιδιαίτερα ανησυχητική αύξηση των συμμοριών ανηλίκων που εγκαταλείπουν το σχολείο για να εξασφαλίσουν χρήματα μέσα από παραβατικές δραστηριότητες καταγράφει ο Συνήγορος του Πολίτη και το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού. Εκτιμάται μάλιστα ότι κάθε χρόνο στην Ελλάδα περίπου 30.000 παιδιά εγκαταλείπουν το σχολείο για να δουλέψουν και να καλύψουν οικονομικά τις υποχρεώσεις της οικογένειας.

Στο ρεπορτάζ που παρουσίασε η ΝΕΤ γίνεται εκτενής αναφορά στην Πάτρα και την Αιγιάλεια. Το ρεπορτάζ αναφέρεται στις δυο περιπτώσεις συμμοριών ανηλίκων που διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες.

Οπως επισήμαναν ο βοηθός Συνήγορος του Πολίτη του Παιδιού, Γιώργος Μόσχος και ο προϊστάμενος του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού, Αριστομένης Συγγελάκης, μιλώντας στη ΝΕΤ, η αύξηση της σχολικής διαρροής που αγγίζει τον ασύλληπτο αριθμό των 30.000 παιδιών το χρόνο, σε συνδυασμό με την έξαρση της νεανικής εγκληματικότητας και την ένταση της ανασφάλιστης παιδικής εργασίας, συνθέτουν το τρίπτυχο για την καταπάτηση των δικαιωμάτων του παιδιού.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις