Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Αισιόδοξη για απόψε η Ελευθερία Ελευθερίου

Αισιόδοξη για απόψε η Ελευθερία Ελευθερίου
Μαρτάτος Tάκης

Μίλησε τηλεφωνικά το πρωί στην Ναταλία Γερμανού- Η Σουηδία, η Ρωσία, η Ιταλία, η Ισπανία και η Ισλανδία κυνηγούν υψηλές θέσεις

Ευδιάθετη και αισιόδοξη ακούστηκε η εκπρόσωπος μας στη φετινή Γιουροβίζιον, Ελευθερία Ελευθερίου σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την παρουσιάστρια της εκπομπής του Alpha “Μες στην καλή χαρά” Ναταλία Γερμανού σήμερα το πρωί. Η 23χρονη κοπέλα από την Κύπρο με το γλυκό χαμόγελο, την ωραία φωνή και κίνηση που θα εμφανιστεί απόψε στον μεγάλο τελικό του διαγωνισμού στο Μπακού 16η, είπε ότι μετά την επιτυχία της πρόκρισης από τον α’ ημιτελικό όλη η ελληνική ομάδα χαλάρωσε λίγο καθώς έφυγε το πρώτο μεγάλο άγχος και «κρυάδα» και πως απόψε θα δώσει τον καλύτερο της ευατό.

Ευχήθηκε καλή διασκέδαση σε όλους τους Έλληνες τηλεθεατές που αναμένεται να δουν τον διαγωνισμό που θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΝΕΤ στις 22.00, ευχαρίστησε όλους για την στήριξη που της έδειξαν ενώ ευχήθηκε να τα πάει καλά σε μία χρονιά με πολύ καλά τραγούδια. Όπως χαρακτηριστικά είπε, θεωρεί ως φαβορί τη Σουηδία με την Μαροκινής καταγωγής Λορία και το «Euphoria», την Ιταλία, τη Γαλλία αλλά και την Ισπανία ενώ πρόσθεσε ότι όλες οι αποστολές έχουν γνωριστεί και έχουν σχεδόν γίνει όλοι μία παρέα καθώς μοιράζονται την ίδια αγωνία.

Πάντως  στις ψηφοφορίες 34 φαν κλαμπ ισάριθμων χωρών, το «Aphrodisiac» φιγουράρει εκτός τελικής 10άδας κάπου μεταξύ της 13ης και της 15ης θέσης εν αντιθέσει με την 19χρονη Ήβη Αδάμου που θα τραγουδήσει για την Κύπρο το «La la la» και έχει ήδη εντυπωσιάσει που τα φαν κλαμπ των Γιουροφαν τη φέρνουν 6η με 7η. Στα γραφεία στοιχημάτων τα πράγματα για την Ελλάδα είναι καλύτερα καθώς θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι η χώρα μας θα καταφέρει να πλασαριστεί εντός της 10άδας!

Η Ελευθερία Ελευθερίου ασχολείται από μικρή με το τραγούδι, έχει γνώσεις πιάνου και αρμονίας ενώ το πρώτο επαγγελματικό της βήμα που την εισήγαγε για τα καλά στο χώρο της μουσικής ήταν η σταθερή συνεργασία της με την ορχήστρα του ΡΙΚ (Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου). Στο Μπακού η Ελευθερία Ελευθερίου και η πανύψηλη Ήβη Αδάμου είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν και την ελληνική πρεσβεία και να φωτογραφηθούν με τον εκεί διπλωματικό μας ακόλουθο (φωτ.).

Πάντως η Ελευθερία Ελευθερίου που επί σκηνής υποστηρίζεται τα μέγιστα από την εξαιρετική χορογραφία του Κωνσταντίνου Ρήγου και τα φωνητικά της Βικτώριας Χαλκίτη(έχει πάει support στη Γιουροβίζιον πολλές φορές, μία από αυτές το 1994 με το «Τρεχαντήρι» του Κώστα Μπίγαλη) είχε και το ψιλοατυχηματάκι της. Όπως είπε η ίδια σε δηλώσεις της στην τηλεόραση, βγαίνοντας σε ένα πάρτι την Πέμπτη το βράδυ βοήθησε μία κοπέλα που παρολίγο θα τραυματιζόταν από κάποια μεγάλα ηχεία που δεν ήταν καλά στερεωμένα. Ευτυχώς η Ελληνίδα εκπρόσωπος δεν τραυματίστηκε ωστόσο όπως είπε το χέρι της την πονάει αλλά αυτό δεν την πτοεί για την αποψινή εμφάνσιη της.

Η Ελευθερία Ελευθερίου να θυμίσουμε ότι είχε προσπαθήσει και το 2010 να πάρει το εισιτήριο για τη Γιουροβίζιον αλλά τελευταία στιγμή το κομμάτι της «Tables are turning» είχε ακυρωθεί από τον Ελληνικό εθνικό τελικό. Πριν δύο χρόνια είχε εμφανιστεί και στο Chart show της Ναταλίας Γερμανού που ήταν αφιερωμένο στις 30 μέχρι τότε ελληνικές συμμετοχές και είχε ερμηνεύσει το «Λίγο κρασί λίγο θάλασσα και το αγόρι μου» της Μαρινέλλας που ήταν και η 1η ελληνική συμμετοχή της  χώρας  μας στη Γιουροβίζιον τον Απρίλιο του 1974 (είχε έρθει 11ο). Η φετινή συμμετοχή μας είναι συνολικά η 33η!

Η Ελλάδα έχει κατακτήσει μία φορά το τρόπαιο της Γιουροβίζιον το 2005 με την Έλενα Παπαρίζου και το «My number one» του Χρήστου Δάντη και της Ναταλίας Γερμανού ενώ έχει και πολλές τρίτες θέσεις με τους Antique (πάλι η Έλενα Παραρίζου εδώ και ο Νίκος Παναγιωτίδης) με το «Die for you» τo 2001 στην Κοπεγχάγη, με τον Σάκη Ρουβά στην Κωνσταντινούπολη το 2004 και το θρυλικό πλέον «Shake it» και το 2008 στο Βελιγράδι με την Καλομοίρα και το «My secret combination» του Κωνσταντίνου Παντζή και του Ποσειδώνα Γιαννόπουλου! Βέβαια αξέχαστο σε όλους παραμένει πάντα το «Μάθημα σολφέζ» του Γιώργου Χατζηνάσιου με τους Μπέσσυ Αργυράκη, Πασχάλη, Ρόμπερτ Ουίλιαμς και Μαριάννα Τόλη το 1977 που είχε έρθει 5ο!

Στις φετινές συμμετοχές αξιοπρόσεκτες είναι πολλές από τις λεγόμενες «Big 5» όπως το κομμάτι της Αγγλίας με τον 76χρονο βετεράνο τραγουδιστή της επιτυχίας «Release me» από το μακρινό 1967, Ένγκελμπερτ Χάμπερντικ από το Ντόρσει, η Παστόρα Σολέρ από την Ισπανία με μία καταπληκτική δυναμική μπαλάντα, η Ιταλία με την 32χρονη Νίνα Ζίλι αλλά και η Γερμανία με έναν πιτσιρίκο τον Ρόμαν Λομπ.  Επίσης υπολογίσιμοι αντίπαλοι είναι και οι φασαριόζικοι δίδυμοι από την Ιρλανδία Jedward, η Ισλανδία, η Ρωσία με τις χαριτωμένες γραφικές γιαγιάδες, ο Νορβηγός με ρίζες καταγωγής από το Ιράν, Τούτζι  ενώ μάλλον καλά θα τα πάει και ο 40χρονος Ζέλικο από την Σερβία. Απόψε στις 22.00 λοιπόν το ραντεβού του μεγάλου τελικού για να δούμε πού θα πάει του χρόνου ο περίφημος πανευρωπαικός διαγωνισμός τραγουδιού.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight