Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δίπλα στην κοινωνία που υποφέρει ο Άγγελος Τσιγκρής

Δίπλα στην κοινωνία που υποφέρει ο Άγγελ...

Γιόρτασε την Πρωτομαγιά στο Αίγιο και σε χωριά της Δυτικής Αιγιάλειας

Ο υπ. βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ (δικηγόρος – καθηγητής εγκληματολογίας) Άγγελος Τσιγκρής, γιόρτασε την Πρωτομαγιά στο Αίγιο και σε χωριά της Δυτικής Αιγιάλειας και συγκεκριμένα στο Λόγγο, την Άβυθο και τις Καμάρες.

Με αφορμή την Πρωτομαγιά και τα στοιχεία για τη φτώχεια στην Ελλάδα που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, ο Άγγελος Τσιγκρής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Γιορτάζουμε την Πρωτομαγιά με το 1/3 των Ελλήνων να ζουν με λιγότερα από 470 ευρώ μηνιαίως, και 1 στα 5 παιδιά να ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Μιλάμε πλέον -και επισήμως- για την κοινωνία των 2/3. Ούτε αυτοί, όμως, αισθάνονται ασφαλείς, αφού το 60% δηλώνουν ότι ζουν με το φόβο ότι μία ημέρα μπορούν να ξυπνήσουν φτωχοί.

Τα στοιχεία αυτά ήρθαν να προστεθούν στις απόψεις που υιοθετούνται από όλο και περισσότερους, περί αφανισμού της μεσαίας τάξης.

O δανεισμός των νοικοκυριών ανήλθε στα 89,3 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα 37,3 δισ. αφορούν καταναλωτικά και πιστωτικές κάρτες.

Tα τελευταία πέντε χρόνια οι αυτόχειρες, που βρίσκονται στην ηλικιακή κλίμακα 25-45, αποτελούν κάθε χρόνο το 38-40% του συνόλου των αυτοκτονιών.

Tο 68,4% των Ελλήνων πολιτών θεωρούν ότι η ψαλίδα μεταξύ πλούσιων και φτωχών θα ανοίξει κι άλλο στο μέλλον.

Η αποσπασματικότητα, η αοριστία, η έλλειψη πρόνοιας για στήριξη των νοικοκυριών με χαμηλά εισοδήματα και κυρίως η παντελής έλλειψη προτάσεων ανάπτυξης καταδεικνύουν τη λαθεμένη στρατηγική αντιμετώπισης της κρίσης που εφαρμόσθηκε στη χώρα μας τα δύο τελευταία χρόνια.

Με τη διενέργεια των εκλογών, και τη δημοκρατική έκφραση της βούλησης του ελληνικού λαού, μια νέα κυβέρνηση -δημοκρατικά νομιμοποιημένη και ισχυρή- θα κληθεί να εφαρμόσει μια νέα οικονομική πολιτική που θα προκαλέσει, επιτέλους, την πολυαναμενόμενη επανεκκίνηση της οικονομίας και της κοινωνίας μας…».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις