Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ψαλιδίζουν τους μισθούς στους υπέρβαρους αστυνομικούς!!

Ψαλιδίζουν τους μισθούς στους υπέρβαρους...

Στη Βρετανία

Στην δίαιτα βάζει η Βρετανία τους αστυνομικούς, στο πλαίσιο της μείωσης των δημοσίων δαπανών και των μέτρων λιτότητας. Σε έκθεση που έγινε για λογαριασμό της κυβέρνησης και περιλαμβάνει μια σειρά προτάσεις για την μεταρρύθμιση των συνθηκών εργασίας, αναφέρεται ότι όσοι ανήκουν στα σώματα ασφαλείας θα πρέπει σε ετήσια βάση να αποδεικνύουν ότι είναι σε καλή κατάσταση, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα περικόπτεται ο μισθός τους.

Τα βάσανα των στρουμπουλών ανδρών της αστυνομίας ξεκίνησαν, όταν διαπιστώθηκε ότι οι μισοί από αυτούς είναι υπέρβαροί και ένας στους εκατό πάσχει από νοσηρή παχυσαρκία. Ο συγγραφέας της έκθεσης, νομικός Τομ Γουϊνσορ, μιλώντας για το θέμα εξήγησε: «Οι αστυνομικοί, εκτός από αυτούς που ανήκουν στις ένοπλες μονάδες, αφού περάσουν ένα τεστ φυσικής κατάστασης όταν εντάσσονται (στο σώμα), δεν υποβάλλονται σε καμία άλλη εξέταση επί 25-30 χρόνια».

Αξίζει να αναφερθεί ότι από τις διαπιστώσεις των ειδικών σχεδόν οι μισοί αστυνομικοί είναι υπέρβαροι (44%), το ένα πέμπτο (19%) παχύσαρκοι και το 1% θεωρείται ότι πάσχει από νοσηρή παχυσαρκία. Στην μελέτη προτείνεται ότι αρχής γενομένης από τον Σεπτέμβριο του 2013, οι αστυνομικοί να περνούν από έναν έλεγχο για να διαπιστωθεί αν μπορούν να τρέξουν επί 3 λεπτά και 35 δευτερόλεπτα με ταχύτητα τουλάχιστον 8,8 χιλιομέτρων.

Όσοι αποτύχουν τρεις φορές θα τιμωρηθούν πειθαρχικά και θα μειωθεί ο μισθός τους. Μάλιστα τα βάσανα της ζυγαριάς για τα όργανα της Τάξης θα γίνουν ένα… «φορτίο» στα επόμενα χρόνια, καθώς από το 2018 οι ασκήσεις θα γίνουν πιο δύσκολες και θα περιλαμβάνουν και άλλες δοκιμασίες, όπως αναρρίχηση σε τοίχους.

Θετικά αντέδρασαν στις προτάσεις οι επικεφαλείς των αστυνομικών τμημάτων. Δεν έγινε όμως το ίδιο και με τους αστυνομικούς που ήδη τα βλέπουν σκούρα με το πάγωμα των μισθών τους, τις περικοπές προσωπικού και την αύξηση των εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία. Με το προτεινόμενο μέτρο όσοι αποτύχουν στα τεστ φυσικής κατάστασης ενδέχεται να χάσουν μέχρι και το 85% του μισθού τους, δηλαδή μέχρι και 3.000 λίρες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις