Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Στον αέρα το χρονοδιάγραμμα

Στον αέρα το χρονοδιάγραμμα

Πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ θεωρούν ανέφικτη την τήρηση των ημερομηνιών για την εκλογή του νέου προέδρου

Στον αέρα βρίσκεται το χρονοδιάγραμμα για την ανάδειξη ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, παρά την ειλημμένη απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου που προσδιορίζει την εκλογή του νέου προέδρου για τον Μάρτιο. Λίγες ώρες μετά τη διήμερη συνεδρίαση του Σώματος, ολοένα και περισσότερα στελέχη θεωρούν ανέφικτη την τήρηση των ημερομηνιών που αφορούν τις εσωκομματικές διαδικασίες και μάλιστα εκφράζουν τον φόβο ότι «ώς τότε δεν ξέρουμε εάν θα υπάρχει ΠΑΣΟΚ».

Παράλληλα, αρκετοί στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι η έλλειψη οποιασδήποτε αναφοράς από τον Γιώργο Παπανδρέου στην αποχώρησή του από την προεδρία δημιουργεί σύγχυση σε σχέση με τις πραγματικές του προθέσεις.

Αύριο συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο για να καθορίσει τα χρονοδιαγράμματα του επόμενου διμήνου, ενώ για σήμερα έχει προγραμματιστεί μία πρώτη συνεδρίαση του κεντρικού οργάνου που θα εξετάσει θέματα απασχόλησης και κοινωνικής πολιτικής.

Μάλιστα ο απερχόμενος πρόεδρος είχε χθες στην Ιπποκράτους συνεργασία με τον αρμόδιο υπουργό Γιώργο Κουτρουμάνη, γεγονός το οποίο προκάλεσε αρκετές συζητήσεις στους πασοκικούς κύκλους που είδαν μία επιθυμία του να ενισχύσει το κοινωνικό προφίλ του Κινήματος.

Συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου διαβεβαιώνουν ότι υπάρχει η βούληση να ακολουθηθούν οι ημερομηνίες και να γίνει η σχετική προετοιμασία προτού προκηρυχθούν οι εθνικές εκλογές.

Οι ίδιοι αναφέρουν ότι η Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ κατά την οποία θα συζητηθούν οι πολιτικές και προγραμματικές θέσεις του Κινήματος προ των βουλευτικών εκλογών θα γίνει περί τα τέλη Φεβρουαρίου ή αρχές Μαρτίου.

Σύμφωνα με τα όσα συμφωνήθηκαν στο τελευταίο Πολιτικό Συμβούλιο, θα πρέπει να γίνει συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου στο οποίο θα επισημοποιηθούν οι υποψηφιότητες.

Σε μία πρώτη εκτίμηση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης τοποθετεί τη συνεδρίαση το διήμερο 10-11 Φεβρουαρίου.

Ωστόσο, κάποια άλλα υψηλόβαθμα στελέχη αναφέρουν ότι η Συνδιάσκεψη θα μπορούσε να συμπεριλάβει και τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, ουσιαστικά δηλαδή η Συνδιάσκεψη να λειτουργήσει ως «δύο σε ένα» ενσωματώνοντας και τη συνεδρίαση του ανώτατου κομματικού οργάνου.

Αγωνία και ανησυχία ήταν τα δύο κυρίαρχα στοιχεία στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ έπειτα από τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου που περισσότερο θόλωσε παρά ξεδιάλυνε την εικόνα σε σχέση με τις διαδικασίες διαδοχής.

Στελέχη που βρίσκονται κοντά στον Ευάγγελο Βενιζέλο εξέφραζαν τη δυσπιστία τους για την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων, ενώ τόνιζαν ότι κατά το προχθεσινό τετ α τετ του Γιώργου Παπανδρέου με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης ο δεύτερος εξήγησε ουσιαστικά ότι η επομένη της ψήφισης της δανειακής σύμβασης θα είναι και η πρώτη μέρα της προεκλογικής περιόδου.

Ειπώθηκε, ουσιαστικά, ότι ο Αντώνης Σαμαράς «δεν θα περιμένει» και θα αξιώσει την άμεση προκήρυξη εκλογών. Παράλληλα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος φέρεται να είπε στον Γιώργο Παπανδρέου ότι η πρώτη Κυριακή μετά την ψήφιση της δανειακής σύμβασης, στην πράξη δηλαδή η πρώτη Κυριακή του προεκλογικού αγώνα θα πρέπει να είναι και η μέρα που θα στηθούν κάλπες για την ανάδειξη του νέου αρχηγού.

Επομένως, στην περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις ότι η κύρωση της σύμβασης από την Βουλή θα γίνει περί τις 20 Μαρτίου, τότε ενδεχομένως η ανάδειξη ηγεσίας να διεξαχθεί στις 25 Μαρτίου ή και την 1η Απριλίου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις