Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Τι γράφουν σήμερα (12/12) οι εφημερίδες

Τι γράφουν σήμερα (12/12) οι εφημερίδες

Τα πρωτοσέλιδα του Τύπου

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Η «κοπάνα» νέος τρόπος διαμαρτυρίας των πληττομένων

Η εφημερίδα γράφει ότι "διαστάσεις που λαμβάνει χαρακτηριστικά «ανοιχτής ανταρσίας» έχει λάβει το κίνημα «αφού δεν πληρώνομαι ας κάθομαι σπίτι μου», των δημοσίων υπαλλήλων. Πράγματι, με άδειες από τη... σημαία, κυρίως τις ημέρες που προηγούνται ή έποντας Σαββατοκύριακων ή αργιών, διαμαρτύρονται πλέον οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα για το άγριο «μαχαίρι» στους μισθούς τους και τη «δαμόκλειο σπάθη» της εφεδρείας".

ΑΥΡΙΑΝΗ: Να αφήσουν τα κόλπα τα λαμόγια που επιδιώκουν να μεταθέσουν τις εκλογές

Η εφημερίδα τονίζει ότι "μέρα με τη μέρα ξεδιπλώνεται ο βρώμικος σχεδιασμός της Τρόικας και των εγχώριων κέντρων συμφερόντων που ευθυγραμμίστηκαν με τη ντιρεκτίβα των διεθνών τοκογλύφων που αφορά στον απόλυτο έλεγχο των εσωτερικών πολιτικών εξελίξεων, με στόχο την ακύρωση της εντολής χρονικού περιορισμού της διατήρησης στην εξουσία του Λουκά Παπαδήμου".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Οι 117 βουλευτές που ζητάνε (!) 240.000 ευρώ έκαστος εν μέσω κρίσης

Η εφημερίδα γράφει "τα ονόματα των 117 βουλευτών που εν μέσω της χειρότερης οικονομικής κρίσης διεκδικούν αναδρομικά δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ έρχονται στο φως της δημοσιότητας, δημιουργώντας αναταραχή στις ηγεσίες των κομμάτων και σάλο στην κοινή γνώμη, καθώς προκαλείται από εκπροσώπους του πολιτικού κόσμου, για άλλη μια φορά, το λαϊκό αίσθημα".

ΕΘΝΟΣ: Η λίστα με τις αγωγές της ντροπής

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "την ώρα που οι Ελληνες εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν τις δραματικές συνέπειες της κρίσης, νυν, πρώην και συνταξιούχοι βουλευτές αξιώνουν γενναιόδωρη αναδρομική αύξηση των αποδοχών τους. Οι προσφυγές ενώπιον του διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών φτάνουν τις 250. Διεκδικούνται ποσά της τάξεως των 250.000 ευρώ".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Σατανικό σχέδιο της νέας τάξης για την μείωση του Παγκόσμιου Πληθυσμού

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ιοί, εμβόλια και ευγονική τα «όπλα» της Παγκόσμιας διακυβέρνησης. Σε μια πλάκα του ανατριχιαστικού «μνημείου» στην πολιτεία Τζόρτζια των ΗΠΑ που θυμίζει το «Στόουνχετζ», αναγράφονται οι δέκα εντολές των νεοταξιτών. Η πρώτη είναι: κράτα τον πληθυσμό της Γης στα 500.000.000!".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Χειρουργούν 50% το εφάπαξ

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε συμπληγάδες βρίσκονται οι συνταξιούχοι και το εφάπαξ τους. Αυτοί που θα υποβάλουν τα χαρτιά τους από τώρα και στο εξής, προκειμένου να αποφύγουν την εφεδρεία, βρίσκονται υπό την απειλή των κυβερνητικών σχεδίων, ή για... προκαταβολή του 50% του εφάπαξ και την παραπομπή του υπόλοιπου ποσού στις ελληνικές καλένδες ή για την καταβολή του συνόλου του ποσού -όσο μπορεί να το εγγυηθεί αυτό το αναξιόπιστο ελληνικό Δημόσιο- σε 6 χρόνια από σήμερα".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Μυστικό μνημόνιο με υπογραφή Βενιζέλου!

Η εφημερίδα γράφει ότι "συμφώνησε για νέα σκληρά μέτρα μέχρι το 2014, λίγο πριν από το σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου. Τέλος σε φοροαπαλλαγές και χαμηλούς συντελεστές ΦΠΑ μόνιμο το χαράτσι στα ακίνητα. Μειώνονται οι κατώτατοι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα. Ψαλίδι σε συντάξεις και κοινωνικές παροχές. Περικοπές αποδοχών σε ενστόλους, γιατρούς και καθηγητές".

ΕΣΤΙΑ: Γενναίες μειώσεις στην φορολογία

 

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η κυριώτερη αιτία για την οποία περιήλθε σε τόσο βαθειά ύφεση η ελληνική οικονομία είναι η πολιτική που ακολούθησε το ΠΑΣΟΚ την τελευταία διετία. Για να μπορέση λοιπόν να εξέλθη η οικονομία από την ύφεση, πρέπει να εφαρμοσθή η αντίθετη πολιτική. Να εντοπισθή ποιοί παράγοντες οδήγησαν στην παρούσα ύφεση και αυτοί να αναστραφούν".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Συντάξεις: Εξυπνα βήματα για μεγαλύτερες αποδοχές

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "με τις κατάλληλες κινήσεις, χιλιάδες ασφαλισμένοι μπορούν να εξασφαλίσουν μεγαλύτερη σύνταξη. Ειδικότερα, στον τελευταίο ασφαλιστικό νόμο δίνεται η δυνατότητα σε κάποιες κατηγορίες ασφαλισμένων να εκμεταλλευτούν τα μικρά μυστικά προκειμένου να αυξήσουν τις συντάξιμες αποδοχές τους".

ΤΑ ΝΕΑ: Η τρόικα ζητάει τα ρέστα

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τα μέτρα της επόμενης τριετίας, 2012-2014, μπαίνουν από σήμερα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, καθώς ξεκινούν οι συζητήσεις για το πρόγραμμα που θα συνοδεύει τη νέα δανειακή σύμβαση". ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Νέα σκληρά μέτρα. Αναζητούνται πρόσθετα έσοδα 7 δισ.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε ασφυκτικό πλαίσιο που προσδιορίζεται από τις δημοσιονομικές αστοχίες και την ύφεση, ξεκινούν σήμερα οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης - τρόικας για τον προσδιορισμό των πρόσθετων μέτρων που θα απαιτηθούν το 2012 αλλά και την επόμενη διετία".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Τρόικα: Δέκα φορολογικές εντολές άμεσης εφαρμογής

Η εφημερίδα τονίζει ότι "στην είσπραξη 1,8 δισ. ευρώ από ληξιπρόθεσμες οφειλές, στον εξονυχιστικό έλεγχο 1.700 υψηλού οικονομκού ενδιαφέροντος υποθέσεων, αλλά και 625 μεγαλοφειλετών με χρέη άνω των 150.000 ευρώ, θα πρέπει, σύμφωνα με την τρόικα, να προχωρήσει η κυβέρνηση έως το τέλος του 2012".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις