Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Καμμένος: Θα καταψηφίσουμε την πρόταση εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Καμμένος: Θα καταψηφίσουμε την πρόταση ε...

Ο όρος που έθεσε στον Μητσοτάκη για υπογράψει πρόταση μομφής

Αν δώσουμε εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση θα είναι σαν να στηρίζουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών. Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, το μεσημέρι της Κυριακής μετά το «διαζύγιο» με τον Αλέξη Τσίπρα και την αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση.

«Καμία λύση με τη χρήση του όρου Μακεδονία ήταν η απόφαση στο πρώτο και το τρίτο συνέδριο», είπε ο κ. Καμμένος και διευκρίνισε ότι «Γι' αυτό ακριβώς και μόνον τον λόγο σήμερα ανακοίνωσα στον πρωθυπουργό ότι οι ΑΝΕΛ αποχωρούμε από την κυβέρνηση». Μια κυβέρνηση την οποία όπως ανέφερε «πονάμε, που τη χτίσαμε μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ, που την είδαμε να συγκρούεται με τη διαπλοκή και τη διαφθορά, που έβγαλε τη χώρα από τα Μνημόνια». «Αλλά», τόνισε, «αν δώσουμε την εμπιστοσύνη μας είναι σαν να δίνουμε την εμπιστοσύνη μας στη Συμφωνία των Πρεσπών».

Ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι η πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης γίνεται από υπερευαισθησία του πρωθυπουργού, ωστόσο δήλωσε ότι οι ΑΝΕΛ δεν θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση κατά την επικείμενη ψηφοφορία στη Βουλή.

«Εγώ η κ. Κόλλια και ο κ. Κατσίκης θα καταψηφίσουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά και σε άλλο σημείο ανέφερε πως: «Δεν θα απόσχουμε από την ψήφο εμπιστοσύνης. Θα καταψηφίσουμε. Δεν καταψηφίζουμε την κυβέρνησή μας, αλλά την κυβέρνηση που θα κυρώσει την Συμφωνία των Πρεσπών».

Αν ο Μητσοτάκης κάνει τώρα δήλωση ότι δέχεται λύση στο Μακεδονικό που δεν θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία ή δεν θα διαπραγματευτεί τον όρο Μακεδονία του υπογράφω την πρόταση μομφής, δήλωσε ο Πάνος Καμμένος.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ζήτησε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη συμφωνία των Πρεσπών, παράλληλα με τις εκλογές του Μαΐου. «Πιστεύουμε ότι το 80% των πολιτών διαφωνεί. Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι συνθηκολόγηση. Θα κάνουμε τα πάντα για να σταματήσουμε και να μπλοκάρουμε αυτή τη συμφωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Πάνος Καμμένος ανέφερε  ότι ζήτησε από τον πρωθυπουργό να μην κρατήσει στην κυβέρνηση στελέχη των ΑΝΕΛ. «Κάποιοι δεν ήταν καν βουλευτές. Αυτοί δεν μπορούν να μείνουν στην κυβέρνηση. Κάποιον που τον κάνεις υπουργό και σε εγκαταλείπει πρώτος, δεν μπορεί ο εταίρος σου να τον κρατήσει. Μιλάω για τον κ. Κόκκαλη και την κα. Κουντουρά. Είμαστε περήφανοι για τη δουλειά που έχει κάνει στο υπουργείο Τουρισμού, έγινε υπουργός πετυχημένη εξαιτίας των ΑΝΕΛ. Και τον Κόκκαλη, εγώ τον έκανα υπουργό, ελπίζω τώρα που είναι στην Κίνα να διαβάσει για την τακτική του πολέμου», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις