Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Δέκα δίκες που συγκλόνισαν το 2018 - Τι ζήσαμε μέσα στις δικαστικές αίθουσες

Πάτρα: Δέκα δίκες που συγκλόνισαν το 201...

Παρακολουθώντας από κοντά τις ιστορίες τους αρχίζεις να βλέπεις πίσω από την "εικόνα"

Αποχαιρετώντας αυτή τη χρονιά συνειδητοποίησα ότι πολλές «δύσκολες» και «διδακτικές» στιγμές μου τις έζησα μέσα στις δικαστικές αίθουσες, κάνοντας δικαστικό ρεπορτάζ.

Οι δικαστικές ιστορίες που συγκλόνισαν το 2018

 

Το να βρίσκεσαι δίπλα σε ανθρώπους που «πέρασαν» τα όρια και έφτασαν στο έγκλημα σίγουρα δεν μπορεί να σε αφήσει ανεπηρέαστο.

Αίτημα εξαίρεσης της Έδρας λόγω thebest.gr, στη δίκη των αστυνομικών που φέρονται να βασάνισαν κρατούμενο στην Πάτρα

Της Κωνσταντίνας Τσίχλα

Άνθρωποι που σκότωσαν, λήστεψαν, κακοποίησαν σεξουαλικά τα παιδιά τους και γονείς που βιώνουν την τραγική τους απώλεια... δεν μπορούν να μείνουν χαραγμένοι στη μνήμη σου.

Και αυτό γιατί συνειδητοποιείς ότι όντως η ζωή σου μπορεί να ανατραπεί σε μια στιγμή. Γιατί καταλαβαίνεις  ότι ένας άνθρωπος μπορεί να φτάσει εκεί που δεν περίμενε ποτέ ακόμα και ο ίδιος.

Παρακολουθώντας από κοντά τις ιστορίες τους αρχίζεις να βλέπεις πίσω από την "εικόνα".

Η ιστορία της παπαδιάς που έβαλε τον εραστή της να σκοτώσει τον άντρα της

Πάτρα: Ισόβια στην παπαδιά και τον εραστή της για τον φόνο του παπά Θανάση! Δεν αντάλλαξαν ούτε ματιά, συγκλόνισε ο γιος - ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Από τις πιο συγκλονιστικές ιστορίες ήταν αυτή της παπαδιάς που έβαλε τον εραστή της αν σκοτώσει τον άντρας της. Φυσικός και ηθικός αυτουργός καταδικάστηκαν σε ισόβια για την δολοφονία του 54χρονου ιερέα Θανάση Αυγερόπουλου από τη Φωκίδα.

Στην απολογία του ο δολοφόνος του ιερέα  ανέφερε ότι: "Το να τον σκοτώσω θα ήταν απόδειξη της αγάπης μου. Πέρα από το ερωτικό μου πάθος δεν είχα άλλο κίνητρο" και ομολόγησε ότι πάτησε τη σκανδάλη υποστηρίζοντας ότι η δολοφονία έγινε βάση σχεδίου που είχε οργανωθεί από την παπαδιά.

Όπως ανέφερε, αρχικά, όταν η ερωμένη του είπε ότι ο σύζυγος τη χτυπά εκείνος της πρότεινε να χωρίσει, ωστόσο εκείνη του απάντησε ότι δεν πρόκειται να το κάνει προκειμένου να μη χάσει την περιουσία της.

"Συνεχώς μου έλεγε ότι ο παπάς την χτυπούσε και ότι έπρεπε να βγει από τη μέση για να μη της φάει την περιουσία και ότι ξέρω τι πρέπει να κάνω. Τις πρώτες δύο φορές που μου ζήτησε να τον σκοτώσω αρνήθηκα. Στην πορεία όμως με έπεισε. Θόλωσα, πήρα το όπλο και έριξα χωρίς να κοιτάξω… με κλειστά τα μάτια. Έφυγα αμέσως. Δεν πήρα ποτέ να απειλήσω κανέναν. Ξεσπώντας . Μου έλεγε ότι δε νοιαζόμουν για εκείνη, ότι δεν τη βοηθούσα και ότι δεν την αγαπούσα. Το να τον σκοτώσω θα ήταν η απόδειξη της αγάπης μου" ανέφερε στην απολογία του. Εξηγώντας το λόγο για τον οποίο τα πήρε όλα πάνω του στο πρωτόδικο δικαστήριο τόνισε ότι η ερωμένη του είχε τάξει ότι θα τον βγάλει έξω επιστρατεύοντας τους καλύτερους δικηγόρους.

Η δεύτερη κατηγορούμενη, σύζυγος του ιερέα, ήρθε αντιμέτωπη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση ως ηθικός αυτουργός.

Η παπαδιά στην απολογία της ανέφερε ότι πάντα βρισκόταν στο πλευρό του συζύγου της και ότι μόνοι αντιμετώπιζαν τις δυσκολίες, χωρίς εκείνη να έχει κανένα πρόβλημα ή παράπονο από τον ιερέα.

"Ακόμα και όταν πήρε την απόφαση να γίνει ιερέας και να μετακομίσουμε στο χωριό το δέχτηκα" ανέφερε τονίζοντας ότι είχε ελευθερία και ότι μπορούσε να κάνει ότι επιθυμούσε.

Στο τέλος της απολογίας της η παπαδιά ζήτησε συγγνώμη και ανέφερε ότι όλα έγιναν άθελα της

"Στον κατηγορούμενο δεν είχα πει τίποτα για εμένα ούτε του ζήτησα κάτι. Με απειλούσε συνέχεια... ενώ του είχα πει ότι δεν πρόκειται να χωρίσω εκείνος επέμενε ότι θα έκανε κακό σε όλους".

Η παπαδιά που παραδέχθηκε ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις με τον άντρα που σκότωσε το σύζυγό της υποστήριξε ότι το είχε αρνηθεί αρχικά επειδή ντρεπόταν τα παιδιά της.

 

Η δολοφονία του Μπακάρι Χέντερσον

Έκπληξη και θυμός για τους γονείς του Μπακαρί από την απόφαση του δικαστηρίου - Έκρηξη χαράς για τους γονείς του πατρινού μπάρμπαν που αθωώθηκε -ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Χωρίς αμφιβολία μία από τις πολύκροτες υποθέσεις ήταν η εκδίκαση της δολοφονίας του Μπακάρι Χέντερσον,του Αμερικανού τουρίστα που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου το 2017 ενώ βρισκόταν για διακοπές στη Ζάκυνθο.

 

Η απόφαση του δικαστηρίου αθώωσε τους τρεις από τους εννέα κατηγορουμένους.

Το Μικτό Ορκωτό δικαστήριο της Πάτρας τον απάλλαξε τον πατρινό μπάρμαν καθώς έκρινε ότι στο θύμα προκάλεσε απλή σωματική βλάβη.

Ο τρίτος και ο τέταρτος κατηγορούμενος επίσης απαλλάσσονται καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι προκάλεσαν απλή σωματική βλάβη. Από εκεί και πέρα, ο πρώτος κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για θανατηφόρα σκοπούμενη σωματική βλάβη με ποινή 15 έτη φυλάκισης.

Ο πέμπτος κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για θανατηφόρα σωματική βλάβη με ποινή 5 έτη. Ο έκτος, ο έβδομος, ο όγδοος και ένατος κατηγορούμενος κρίθηκαν ένοχοι για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. Το δικαστήριο αποφάσισε ποινή 9 έτη για τον έκτο, τον έβδομο, και τον όγδοο και 10 έτη για τον ένατο.

Οι γονείς του Μπακάρι έφυγαν από την Ελλάδα απογοητευμένοι ενώ η μητέρα του μιλώντας στους δημοσιογράφους επεσήμανε:

"Αν κάτι τέτοιο συνέβαινε στην Αμερική θα ήταν άλλο το αποτέλεσμα. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ένας άνθρωπος δολοφονήθηκε. Τον πέταξαν και τον χτυπούσαν σαν σκυλί γύρισαν πίσω χωρίς τύψεις για αυτό που προκάλεσαν.

Δεν υπάρχουν τύψεις για τη χαμένη ζωή του παιδιού μου . Δεν είμαστε ικανοποιημένοι με την απόφαση . Δεν νομίζω ότι αυτό είναι δικαιοσύνη για μια δολοφονία. Σκότωσαν έναν άνθρωπο με άγριο τρόπο" είπε και ξέσπασε σε κλάματα.

Ο Μπακάρι Χέντερσον

Ο Μπακάρι Χέντερσον

Ο Μπακάρι Χέντερσον

Η δολοφονία του Γιώργου Σαρακίνη

Πάτρα: 16 χρόνια φυλακή για τη δολοφονία του Γιώργου Σαρακίνη-Πώς ο δράστης "έσπασε" τα ισόβια- Απαλλάχθηκε ο δεύτερος κατηγορούμενος

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Πάτρας επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 16 ετών στο δολοφόνο του Γιώργου Σαρακίνη, χωρίς να αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό. Αναγνώρισε ότι το έγκλημα τελέστηκε από τον δράστη εν βρασμώ ψυχικής ορμής.

Πάτρα: Απολογήθηκε ο καθ' ομολογία δράστης της δολοφονίας του Γιώργου Σαρακίνη - "Είχε κάνει τη ζωή μου μαρτύριο"

Ουσιαστικά μετατράπηκε η κατηγορία από ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κι έτσι ο δράστης "έσπασε" τα ισόβια.

Τι είχε πει στην απολογία του ο άνθρωπος που πυροβόλησε και σκότωσε τον Γιώργο Σαρακίνη

«Αυτή η έχθρα με τον Γιώργο Σαρακίνη δεν ξεκίνησε από τον δεύτερο κατηγορούμενο και το γεγονός ότι ο πατέρας του πρώτου είχε σκοτώσει τον πατέρα του δεύτερου αλλά από τη σχέση που είχε στο παρελθόν ο αδελφός του με τη σύζυγό  μου». Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την απολογία του στο Μικτό Ορκωτό δικαστήριο της Πάτρας.

Ο καθ΄ ομολογίαν δράστης της δολοφονίας του Γιώργου Σαρακίνη κάθισε στο εδώλιο του κατηγορούμενου μαζί με το φίλο και κουμπάρο του, έξω από το βενζινάδικο του οποίου έγινε η δολοφονία, σε κεντρικό δρόμο του νησιού.

 

Δεν είμαι άνθρωπος της βίας. Πήγα αρκετές φορές την αστυνομία

 

Ο δεύτερος κατηγορούμενος αντιμετωπίζει την κατηγορία της απλής συνέργειας στην ανθρωποκτονία από πρόθεση, της παράνομης οπλοκατοχής και παραποίησης όπλου κατά την απολογία του υποστήριξε ότι αν γνώριζε τι θα έκανε ο πρώτος κατηγορούμενος θα τον σταματούσε.

Ο πρώτος κατηγορούμενος που είναι ο άνθρωπος που πυροβόλησε το θύμα εξήγησε στο δικαστήριο ότι ο Γιώργος Σαρακίνης είχε κάνει τη ζωή του μαρτύριο και ότι απειλούσε τον ίδιο, τη γυναίκα του και τα παιδιά του καθώς στο παρελθόν η σύζυγός του διατηρούσε ερωτική σχέση με τον αδελφό του θύματος.

«Κάθε φορά που βρισκόμασταν ένιωθα απειλή» ανέφερε χαρακτηριστικά. Δήλωσε μετανιωμένος για την πράξη του στην οποία έφτασε καθώς βρισκόταν σε ένα συνεχή φόβο που του είχε προκαλέσει η συνεχής πίεση και βία από το θύμα και το περιβάλλον του.

 

Δεν έπρεπε να έχω αφαιρέσει μία ζωή

 

Ο ίδιος εξήγησε ότι με το που έγινε γνωστή η σχέση του με τη σύζυγο του δεχόταν απειλές από μέλη της οικογένειας του θύματος ακόμα και μέσα από τη φυλακή. «Ήξερα ότι προερχόταν από οικογένεια που είχε προβλήματα με το νόμο αλλά δεν έδινα βάση. Στην πορεία κατάλαβα ότι εννοούσε τις απειλές και έφυγα για την Αυστραλία.

Νόμιζα ότι η ιστορία είχε λήξει, επέστρεψα στο νησί και άνοιξα μία επιχείρηση. Δεν σταμάτησαν όμως ποτέ να με κυνηγάνε» ανέφερε ο κατηγορούμενος.

Στη συνέχεια εξιστόρησε διάφορα περιστατικά όπου σύμφωνα πάντα με τον ίδιο το θύμα σήκωσε μέχρι και όπλο εναντίον του. Απειλές για τον ίδιο, τη γυναίκα του και τα παιδιά του αλλά και πυροβολισμοί έξω από σπίτι της οικογένειας του δημιούργησαν όπως είπε ένα συνεχή φόβο. Μάλιστα εξήγησε ότι χρειάστηκε ψυχιατρική υποστήριξη και φαρμακευτική αγωγή προκειμένου να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

«Δεν είμαι άνθρωπος της βίας. Πήγα αρκετές φορές την αστυνομία, στο λιμενικό, στον εισαγγελέα όμως δε με βοήθησε κανείς. Δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Ήμουν πάντα απειλούμενος χωρίς βοήθεια από κανέναν» ανέφερε τονίζοντας ότι ο Γιώργος Σαρακίνης «δε δέχτηκε ποτέ να του αντισταθεί άνθρωπος». Εξήγησε ότι άρχισε να οπλοφορεί και να έχει μία καραμπίνα- που του είχε δηλώσει κάποτε ο πατέρας του γι κυνήγι -στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου, 15 μέρες πριν τη δολοφονία.

 

Η 28χρονη Σέμελη

Η 28χρονη Σέμελη

Η 28χρονη Σέμελη

Ο θάνατος της 28χρονης Σέμελης Αντύπα

Μέσα στο 2018 έπεσαν τίτλοι τέλους στο δικαστικό θρίλερ για το θάνατο της 28χρονης Σεμέλης Θεοδώρας Αντύπα που άφησε την τελευταία της πνοή ενώ κολυμπούσε στο «Πεπανός», το 2014.

Τίτλοι τέλους στο δικαστικό θρίλερ για το θάνατο της Σεμέλης- "Η απόφαση του δικαστηρίου με δικαιώνει" δήλωσε η μητέρα της

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Πάτρας, μετά από μήνυση που υπέβαλε η μητέρα της (Ζωή Σινογιώργου), καταδίκασε τον τότε Πρόεδρο του ΠΕΑΚ σε 18 μήνες φυλάκιση με αναστολή (η αρχική ποινή ήταν για δύο έτη, αλλά μειώθηκε καθώς του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου).

"Δεν τη σεβάστηκαν ούτε στη ζωή ούτε στον θάνατο" - Η μάνα της Σεμέλης στο thebest.gr - Αναβλήθηκε η δίκη

Τον τότε αντιπρόεδρο του ΠΕΑΚ αλλά και τον προπονητή που βρισκόταν στην πισίνα τη μοιραία μέρα το δικαστήριο τους αθώωσε.

«Η απόφαση του δικαστηρίου με δικαιώνει» δήλωσε η μητέρα της Σεμέλης

 

Όπως δήλωσε στο thebest.gr η μητέρα της 28χρονης:«Όλα έγιναν για να μπορέσουν κάποιοι να συμμορφωθούν και να βελτιωθούν. Αυτό ελπίζω να γίνει από εδώ και πέρα. Το δικό μου παιδί δε μπορεί να γυρίσει πίσω όμως ελπίζω να σωθούν άλλα παιδιά.

Η απόφαση του δικαστηρίου με δικαιώνει … πάνω απ’ όλα δικαιώνει τη μνήμη του παιδιού μου που άξιζε πολλά και έφυγε τόσο άδικα». Και σε παλιότερες δηλώσεις της στο thebest.gr είχε αναφέρει ότι στόχος της ήταν να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι και υπάρξει παραδειγματισμός.

Η μητέρα της 28χρονης Σέμελης

Η μητέρα της 28χρονης Σέμελης

Η μητέρα της 28χρονης Σέμελης

Ο θάνατος του 14χρονου Πάνου Τζαβάρα

Στο τέλος του 2018 ξεκίνησε και η δίκη για τον θάνατο του 14χρονου Πάνου Τζαβάρα. Το παιδί άφησε την τελέυταία του πνοή μετά από τροχαίο δυστύχημα που συγκλόνισε την κοινωνία της Πάτρας.

Στο εδώλιο κάθεται η γυναίκα που οδηγούσε το αυτοκίνητο το οποίο παρέσυρε τον 14χρονο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

 

Ο θάνατος του Δημήτρη Κατσαντώνη

Αποζημίωση 525.000 ευρώ στην οικογένεια του Δημήτρη Κατσαντώνη για το εργατικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή του

Αποζημίωση συνολικού ποσού 525.000 ευρώ για ψυχική οδύνη θα πρέπει να καταβληθεί στην οικογένεια του Δημήτρη Κατσαντώνη που έχασε τη ζωή του σε εργατικό δυστύχημα στις 8 Μαρτίου 2016 σε ηλικία 24 ετών, κατά τη διάρκεια εργασιών διαμόρφωσης ενός υπογείου σε κατάστημα, όταν η πλάκα που τρυπούσε με κομπρεσέρ, υποχώρησε κάτω από τα πόδια του.

Το ποσό καλούνται να καταβάλουν μια εμπορική και μια τεχνική εταιρεία με τους υπευθύνους τους, καθώς και ο εργολάβος που τον απασχολούσε.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου υπήρξε σωρευτική υπαιτιότητα στον υπεργολάβο που απασχολούσε τον 24χρονο αλλά και στους υπευθύνους των δύο επιχειρήσεων για βαριά αμέλεια και παράλειψη να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες που θα παρεμπόδιζαν μία τέτοια τραγική κατάληξη.

Από τι προήλθε ο θάνατος του 24χρονου Δημήτρη

Με λίγα λόγια, σύμφωνα με την απόφαση, ο θάνατος του άτυχου 24χρονου προήλθε από παραλείψεις και παράνομες πράξεις των εναγόμενων  κατά την εκτέλεση της εργασίας που του ανατέθηκε από τον εργοδότη του.

Αν και στην απόφαση γίνεται αναφορά στις ευθύνες που είχε ο κάθε εναγόμενος ξεχωριστά, γίνεται ιδιαίτερη μνεία στο ότι οι εργασίες που δηλώθηκαν στην Πολεοδομία, αφορούσαν μικρής έκτασης εσωτερικές επισκευές ή διασκευές και όχι κατεδαφίσεις.

Αποτέλεσμα ήταν να μην απαιτείται η κατά το νόμο οικοδομική άδεια, η επίβλεψη μηχανικού και η λήψη των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας.

Αναλυτικά τα ποσά της αποζημίωσης

Το δικαστήριο, υποχρεώνει τους εναγόμενους, να καταβάλλουν από 150.000 ευρώ σε κάθε έναν από τους δύο γονείς του Δημήτρη Κατσαντώνη και από 75.000 ευρώ σε κάθε ένα από τα τρία αδέλφια του, δηλαδή συνολικά το ποσό των 525.000 ευρώ.

Το δικαστήριο κήρυξε την απόφαση προσωρινά εκτελεστή για τους δύο γονείς ως προς το ποσό των 20.000 ευρώ και για καθένα από τα παιδιά για το ποσό των 10.000 ευρώ. Επίσης, διέταξε την προσωρινή κράτηση για δύο εναγόμενους, ως μέσο εκτέλεσης της δικαστικής απόφασης και την καταβολή μέρους των δικαστικών εξόδων από τους εναγόμενους.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος της οικογένειας, Γιάννης Παπαναστασόπουλος, σε γραπτή δήλωσή του χαιρέτισε τη δικαστική απόφαση αναφέροντας τα εξής:

Τι είπε ο δικηγόρος της οικογένειας του 24χρονου

«Η δικαστική απόφαση, ουσιαστικά, ανέδειξε με σαφήνεια και στέρεα αιτιολογία, το αυτονόητο. Ότι δηλαδή, το δικαίωμα στην εργασία, η αξιοπρέπεια του ανθρώπου και, πάνω απ΄όλα η ανθρώπινη ζωή είναι αγαθά που βρίσκονται πάνω από το άπληστο αδηφάγο και (πολλές φορές) ανθρωποβόρο κέρδος. Επίσης ανέδειξε ότι ο νομικός μας πολιτισμός, ευτυχώς, προστατεύει τα αγαθά αυτά, διαθέτοντας άξιους εκπροσώπους. Στο ζοφερό κλίμα των ημερών, η παρρησία του συγκεκριμένου δικαστή είναι μια πνοή αισιοδοξίας».

 

 

 

Φρικτές ιστορίες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

Πάτρα: Βίαζε την κόρη του από τα έξι της χρόνια – Σόκαρε η κατάθεση του θύματος - 18 χρόνια φυλακή, χωρίς κανέναν ελαφρυντικό στον πατέρα

Μία φρικτή ιστορία βιασμού, αποπλάνησης, και αιμομιξίας εκδικάστηκε τον περασμένο Μάιο στο Μικτό Ορκωτό δικαστήριο της Πάτρας. Στο εδώλιο κάθισε ένας άνδρας τον οποίο η κόρη του κατηγόρησε ότι την βίαζε από την ηλικία των έξι ετών.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο και τον καταδίκασε σε συνολική ποινή κάθειρξης, κατά συγχώνευση, 18 χρόνων ενώ δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά. Η πλευρά του κατηγορούμενου, θα ασκήσει έφεση χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα.

 

Το χρονικό της ανατριχιαστικής ιστορίας

 

Η 20χρονη σήμερα κοπέλα μίλησε στον αδελφό της για το μαρτύριο της όταν ήταν περίπου 14 ετών όμως κατήγγειλε τα πάντα στην αστυνομία το καλοκαίρι του 2017, σε ηλικία 19 ετών.

Όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο ήταν σοκαριστικά. Η κοπέλα ανέφερε ότι ο πατέρας της τη βίαζε κατά και παρά φύσιν μέσα στο σπίτι τους, στο δωμάτιο της, ακόμα και όταν στο σαλόνι βρισκόταν η μητέρα της με φίλη της.

Η 20χρονη κατήγγειλε τους βιασμούς στην αστυνομία έχοντας τη στήριξη του θείου της ο οποίος φιλοξενήθηκε για κάποιο διάστημα στο σπίτι της οικογένειας.

Η οικογένεια και οι συγγενείς της μοιράστηκαν καθώς οι μισοί κατέθεσαν υπέρ του πατέρα και οι άλλοι μισοί ήταν στο πλευρό της κοπέλας. Χαρακτηριστικό είναι ότι η μητέρα της 20χρονης βρέθηκε απέναντί της και έμεινε στο πλευρό του συζύγου της. Κάθισε μόνη της στο ακροατήριο και συχνά ξεσπούσε σε κλάματα.

Η απολογία του κατηγορούμενου

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του υποστήριξε ότι όλα έγιναν γιατί ο αδελφός του ήθελε να τον εκδικηθεί για περιουσιακούς λόγους.  "Όσα είπε η κόρη μου δεν ήταν δικά της λόγια" είπε χαρακτηριστικά.

Ο άνδρας αρνήθηκε της κατηγορίες ενώ "έσπασε" στις ερωτήσεις του Εισαγγελέα. "Μου έρχεται αναγούλα και μόνο που ακούω τις κατηγορίες. Δε θα μπορούσα να κάνω ποτέ μα ποτέ αυτά για τα οποία κατηγορούμαι" ανέφερε.

Παρόλα αυτά δεν μπόρεσε να εξηγήσει τι είναι αυτό που έκανε την κόρη του να πει τόσα φρικτά πράγματα και να τον κατηγορήσει για το χειρότερο που θα μπορούσε να κάνει ένας πατέρας.

 

Μου έρχεται αναγούλα και μόνο που ακούω τις κατηγορίες

 

Υποστήριξε ότι για δύο χρόνια δε μιλούσαν καθώς ο πατέρας του έγραψε κάποιο ακίνητο στο όνομά του. Παρόλα αυτά είχε φανεί ότι άφησαν στην άκρη αυτή την αντιπαράθεση και ο αδελφός του έμεινε στο σπίτι του για κάποιο διάστημα.

Όπως ανέφερε ο κατηγορούμενος η σχέση που ανέπτυξε ο αδελφός του με την 20χρονη κόρη του ήταν στενή. Έβγαιναν τα βράδια έξω χωρίς η κόρη του να ζητάει άδεια και τελικά εκείνος ύστερα από έναν έντονο καβγά της το απαγόρευσε.

«Μετά τον καβγά μου είπε: θα τα πούμε το πρωί. Την επόμενη μέρα με έπαιρναν τηλέφωνο τα αδέλφια μου σοκαρισμένα. Έτσι έμαθα για αυτά που με κατηγορεί και ότι είχε γίνει καταγγελία».

Τέλος ο άνδρας ανέφερε με δάκρυα στα μάτια ότι πιστεύει στην Παναγία και στη δικαιοδύνη. Μία διακαιοσύνη που τον έκρινε ένοχο και τον έστειλε στη φυλακή για τα επόμενα χρόνια.

 

Εφετείο Πάτρας: 44 χρόνια φυλάκιση στον πατέρα που βίαζε τα παιδιά του – Άκουσε ανέκφραστος την απόφαση - Συγκλόνισαν οι καταθέσεις

****

Το δράμα μίας μητέρας και των τριών παιδιών της αναβίωσε τον Απρίλιο στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Πάτρας. Στο εδώλιο ένας 55χρονος ο οποίος κατηγορήθηκε για τον βιασμό της θετής του κόρης αλλά και των δύο φυσικών παιδιών του.

Το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών έκρινε ομόφωνα ένοχο τον 55χρονο άνδρα, για τον κατ’ εξακολούθηση βιασμό, την αποπλάνηση παιδιών και την κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια. Το Δικαστήριο του επέβαλε συνολική ποινή 44 ετών, εκ των οποίων η εκτιτέα είναι τα 25 έτη.

Το 2015 είχε καταδικαστεί σε 67χρόνια κάθειρξης από το Κακουργιοδικείο Πύργου για τον κατ’ εξακολούθηση βιασμό, την αποπλάνηση παιδιών και την κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια. Το ενδιαφέρον στη δίκη εστιάστηκε και στην εκπροσώπηση της πολιτικής αγωγής και της υπεράσπισης από τους Ιωάννα Κούρτοβικ και Δημήτρη Τσοβόλα αντίστοιχα.

Η θετή κόρη του κατηγορούμενου ξέσπασε σε λυγμούς μέσα στην δικαστική αίθουσα. Στήριγμα της ήταν ο βιολογικός της πατέρας Η ιστορία των τριών παιδιών συγκλόνισε το 2010 την τοπική κοινωνία της Ζακύνθου. Ήταν τότε που άρχισε να ξεδιπλώνεται το κουβάρι των αποκαλύψεων.

Η υπόθεση

Η μητέρα των παιδιών έμαθε ότι ο σύζυγος της με το οποίο είχε χωρίσει από τον Ιούνιο του 2008 βίαζε πάρα φύση την κόρη της από τον πρώτο της γάμο. Το κορίτσι ήταν τότε στην ηλικία των 12 ετών και δεν αποκάλυψε τι συνέβαινε καθώς φοβόταν τις συνέπειες. Ο πατριός της την απειλούσε ενώ σκεφτόταν ότι η μητέρα της δε θα άντεχε κάτι τέτοιο.

Τον Απρίλιο του 2010 ο φυσικός πατέρας της 28χρονης και ο αδελφός της μητέρας της ξυλοκόπησαν άγρια τον κατηγορούμενο. Η μεαγλύτερη κόρη πήρε τη μεγάλη απόφαση να τα αποκαλύψει όλα όταν κατάλαβε ότι ο Πατριός της ασελγούσε και στην ετεροθαλή αδελφή της αλλά και στο ανήλικο παιδί του από τις ηλικίες των 11 και 13 ετών.

Οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε η 28χρονη σήμερα κοπέλα έδειξαν ότι όντως είχε πολλές πάρα φύσιν σεξουαλικές επαφές όμως η υπεράσπιση του κατηγορημένου υποστήριξε ότι ήταν με τον σύντροφο που είχε. Πρόκειται για μία σχέση που όπως ακούστηκε στο δικαστήριο ότι κράτησε ένα χρόνο και που η 28χρονη δε απάντησε για το τι είδους σχέση ήταν.

Σήμερα η μητέρα και τα δύο βιολογικά παιδιά του 55χρονου ζουν μόνιμα στην Αυστραλία και δεν θέλησαν να έχουν καμία απολύτως επαφή με του. Ο γιος δεν βρέθηκε στην Ελλάδα ούτε για να καταθέσει στο δικαστήριο ενώ το δεύτερο κορίτσι όταν μπήκε στη δικαστική αίθουσα για να καταθέσει δε του έριξε ούτε ένα βλέμμα. Μάλιστα, αν ήταν δυνατόν, θα ήθελε να μην καταθέσει μπροστά του, όπως ανέφερε η πολιτική αγωγή.

Η απολογία του κατηγορούμενου

Στην απολογία του ο 55χρονος υποστήριξε ότι όλο αυτό ήταν ένα καλοστημένο σχέδιο έτσι ώστε η πρώην γυναίκα του να πάρει την επιμέλεια των παιδιών τους και να φύγει για την Αυστραλία όπου ήθελε να ζήσει μόνιμα. Παραδέχθηκε ότι μέσα στην οικογένεια υπήρχαν προβλήματα τα οποία σχετίζονταν με τον αγώνα για επιβίωση όχι όμως ότι ήταν βίαιος και ότι χειροδικούσε.

Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο η πρώην σύζυγος του ήθελε να τον εξευτελίσει και να φύγει από την Ελλάδα με το "κεφάλι ψηλά". Δε μπόρεσε να εξηγήσει στο δικαστήριο γιατί μία μητέρα να στιγματίσει τα παιδιά της με ένα τέτοιο φρικτό ψέμα, ούτε και το λόγο για τον οποίο η θετή του κόρη, πάνω στην οποία δεν είχε καμία δικαιοδοσία, ακολούθησε το "σχέδιο" της μητέρας της.

 

****

Πάτρα: 23χρονη φοιτήτρια της Νομικής στο εδώλιο... για τα μάτια ενός 30χρονου Ρομά - Καταδικάστηκαν για κλοπές

Μία σοβαρή υπόθεση έφτασε μέσα στο 2018 στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, στα δικαστήρια της Πάτρας. Στο εδώλιο κάθισαν έξι άτομα (δύο γυναίκες και τέσσερις άνδρες) για κλοπή κατ' εξακολούθηση.

 

Η ομάδα συνελήφθη τον Ιούλιο του 2017

 

Βρέθηκαν ενώπιον του δικαστηρίου με την κατηγορία ότι ξεκινώντας από την Μυρσίνη Ηλείας διέπραξαν συνολικά 27 κλοπές σε σπίτια σε όλη την Ελλάδα, εφαρμόζοντας όπως είπε ο εισαγγελέας ένα «έξυπνο» και καλοστημένο σχέδιο.

Πώς δρούσε η ομάδα

Η ομάδα αποτελούνταν από άνδρες ρομά αλλά και δύο γυναίκες που δεν ανήκαν στη φυλή. Η αρχή του σχεδίου εφαρμοζόταν με την αναζήτηση αγγελιών για σπίτια.

Οι αγγελίες για ενοικίαση σπιτιών

Απαραίτητη προϋπόθεση ήταν το προς ενοικίαση σπίτι να βρίσκεται στην ίδια οικοδομή με το σπίτι που μένει ο ιδιοκτήτης του.

Μόλις έβρισκαν την κατάλληλη περίπτωση οι δύο γυναίκες έφταναν στο σπίτι με την πρόφαση ότι θέλουν να το δουν και να το νοικιάσουν. Όση ώρα ο ιδιοκτήτης έδειχνε τα δωμάτια του σπιτιού στις δύο γυναίκες η υπόλοιπη ομάδα δρούσε ανενόχλητη στο σπίτι του ιδιοκτήτη.

Χρήματα και κοσμήματα η λεία τους

Ενώπιων του δικαστηρίου κατέθεσαν αρκετοί από τους παθόντες οι οποίοι αναγνώρισαν πρόσωπα ανάμεσα στους κατηγορουμένους.

Η 16χρονη που ακολούθησε τον 30χρονο ρομά και για χάρη του διέπραξε κλοπές ούσα πλέον φοιτήτρια της νομικής

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους ήταν μία γυναίκα που στα 16 της χρόνια ερωτεύθηκε έναν 30χρονο ρομά (μέλος της ομάδας) και έφυγε από το σπίτι της προκειμένου να τον ακολουθήσει. Για τα μάτια του κατάληξε να συμμετέχει στις κλοπές αναλαμβάνοντας να απασχολήσει τα θύματα.

Όπως ανέφερε στο thebest.gr ο δικηγόρος της, κ. Διαμαντόπουλος:

Έχοντας νοσηλευθεί για διαφορετικές ψυχολογικές ασθένειες η βούληση της είχε μειωθεί και έγινε εύκολα πειθήνιο όργανο στα χέρια του συντρόφου της.

 

"Σοφή η απόφαση του δικαστηρίου"

 

Αυτό το αναγνώρισε το δικαστήριο όπως αναγνώρισε και την ομολογία της και τον τρόπο που δρούσε αυτή η ομάδα. Είναι μία κοπέλα που προέρχεται από καλή οικογένεια. Δύο από τα μέλη της είναι στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και της αστυνομίας, ένα είναι πολιτικός μηχανικός. Μία αγαπημένη οικογένεια που προσπάθησε να φέρει πίσω το παιδί της.

Με μία σοφή απόφαση το δικαστήριο έδωσε ανασταλτικό χαρακτήρα στην ποινή της και της έδωσε την ευκαιρία να δοκιμάσει αν μπορεί να ανταπεξέλθει σε συνθήκες ελευθερίας και να συνεχίσει τις σπουδές της.

******

Είκοσι χρόνια φυλακή για τον θάνατο ηλικιωμένης στην Πάτρα- Ληστές εισέβαλαν στο σπίτι της και την "βασάνισαν"

Ο θάνατος που βρήκε μέσα στο σπίτι της στο Ζαβλάνι μια ηλικιωμένη γυναίκα από άτομα που  ήθελαν να τη ληστέψουν, αναβίωσε σήμερα στο Εφετείο της Πάτρας.  Το περιστατικό σημειώθηκε απόγευμα προ-παραμονής Πρωτοχρονιάς το 2010.

 

H ποινή στην πρωτόδικη απόφαση ήταν 25 χρόνια

 

Στο εδώλιο βρέθηκε ένας άνδρας γεωργιανής καταγωγής τα αποτυπώματα του οποίου βρέθηκαν στο παραβιασμένο παράθυρο του σπιτιού, στο οποίο έμενε η άτυχη ηλικιωμένη γυναίκα με τον αδελφό της.

Καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκιση (16 διάρρηξης και 4 χρόνια για ανθρωποκτονία από αμέλεια 4 χρόνια). Το δικαστήριο αποφάσισε απέλαση μετά την έκτιση της ποινής και απαγόρευση επανεισόδου  για δέκα χρόνια.

Πάτρα: Ληστεία μετά φόνου σε βάρος ηλικιωμένης γυναίκας τα ξημερώματα

Η απολογία του κατηγορούμενου

Ο ίδιος ήταν σεσημασμένος και συνελήφθη από την αστυνομία στην Αθήνα.

 

«Δεν ήξερα ότι πάμε να κάνουμε ληστεία»

 

Ενώπιων του δικαστηρίου και κατά τη διάρκεια της απολογίας του υποστήριξε ότι εκείνος και άλλα τρία άτομα στα οποία χρωστούσε χρήματα για ναρκωτικά που τον είχαν προμηθεύσει, ταξίδεψαν από την Αθήνα στην Πάτρα, χωρίς να γνωρίζει τι είχαν σκοπό να κάνουν και ότι δεν ήταν προετοιμασμένος να διαπράξει ληστεία.

«Με πήραν μαζί τους για να τους βοηθήσω με αυτό τον τρόπο θα μου διέγραφαν κάποιο από το χρέος για τα ναρκωτικά που μου είχαν προμηθεύσει» ανέφερε ο κατηγορούμενος.

Ενώ οι υπόλοιποι φορούσαν γάντια εκείνος διέρρηξε το παράθυρο με γυμνά χέρια με αποτέλεσμα να αφήσει τα αποτυπώματα του.

Στην απολογία του ανέφερε ότι είδε φως και άτομα μέσα στο σπίτι και γι αυτό δεν ήθελε να μπει μέσα. Σύμφωνα με όσα υποστήριξε αφού παραβίασε το παράθυρο επέστρεψε στο αυτοκίνητο προκειμένου να κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Η κατάθεση του αδελφού της ηλικιωμένης

Τα παραπάνω έρχονται σε αντίθεση με όσα κατέθεσε ο αδελφός της ηλικιωμένης  γυναίκας η οποία βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι.

Ο θάνατος της, σύμφωνα με  την ιατροδικαστική εξέταση οφειλόταν σε απόφραξη των αεραγωγών διόδων.

«Μου είπε να μη μιλάω γιατί θα με σκοτώσει»

Ο αδελφός της ηλικιωμένης γυναίκας αναγνώρισε τον κατηγορούμενο μετά την σύλληψη του. «Μου είπε να μη μιλάω γιατί θα με σκοτώσει. Δεν άφησαν τίποτα όρθιο. Έδεσαν και φίμωσαν την αδελφή μου ενώ κι εγώ έφαγα πολύ ξύλο» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις