Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Το παρασκήνιο που οδήγησε στην άρνηση Στεφανόπουλου – Τι συζητούν στην Ν.Δ. για Περιφέρεια και Δήμο

Το παρασκήνιο που οδήγησε στην άρνηση Στ...

O Γιώργος Κοντογιάννης συζητείται έντονα

Ούτε ο Ηλίας Στεφανόπουλος αποφάσισε τελικά να κάνει το επόμενο βήμα, παρότι αρχικά είδε με ενδιαφέρον την πρόταση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για κάθοδό του στις εκλογές ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, ούτε η Νέα Δημοκρατία τον πίεσε...

Στην Πειραιώς εξάλλου περίμεναν από την προηγούμενη εβδομάδα αρνητική απάντηση.

Ο γιος του αείμνηστου προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου, φαίνεται ότι συνεκτίμησε τις περιστάσεις, ενώ πιθανολογείται ότι οι εισηγήσεις που δέχθηκε από το περιβάλλον του δεν ήταν θετικές. Επιπλέον ούτε ευνοϊκό κλίμα διαμορφωνόταν καθώς τοπικοί παράγοντες σε εισηγήσεις τους στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας έθεσαν ερωτηματικά για την προοπτική Στεφανόπουλου, με κύριο επιχείρημα την παντελή αποχή του από το πολιτικό "γίγνεσθαι", οπότε η αρχική διάθεση από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας άρχισε να …θαμπώνει, παρά την καταρχήν θετική προδιάθεση προς την πρόταση του Ιάσωνα Φωτήλα.

Είναι αλήθεια ότι η Πάτρα αιφνιδιάστηκε από την είδηση ότι ο Ηλίας Στεφανόπουλος σκεφτόταν σοβαρά να κατέλθει υποψήφιος και μάλιστα σε μια αμφίβολης επιτυχίας μάχη όπως αυτή της Περιφέρειας.

Κι αυτό γιατί πάντα απέρριπτε τέτοιες προτάσεις, ποτέ δεν είχε δείξει ενδιαφέρον για την πολιτική και τέλος διότι μια τέτοια μάχη δεν θα ήταν εξασφαλισμένη.

Επιπλέον το πολιτικό «κεφάλαιο» που κουβαλά δεν είναι απαραίτητο ότι θα ήταν υπέρ του στην συγκυρία που διανύουμε.

Τέλος η άμεση πολιτική μαγιά που θα «κληρονομούσε» από τον πατέρα του στην Πάτρα είναι εδώ και χρόνια …παροπλισμένη.

Η Νέα Δημοκρατία λοιπόν ξεκινά πάλι την αναζήτηση υποψηφίου για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Ο Γιώργος Κοντογιάννης, π. βουλευτής Ηλείας και π. Υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, στενός συνεργάτης του νυν προέδρου της Νέας Δημοκρατίας είναι από τα πρόσωπα που συζητούνται για τη θέση του υποψηφίου περιφερειάρχη καθώς έχει πολιτική εμπειρία και καθαρό όνομα.

Στο τραπέζι έχει πέσει και το όνομα του Αιτωλοακαρνάνα πολιτικού Σπήλιου Λιβανού, ενώ υπάρχουν και κάποια στελέχη που καλοβλέπουν την υποψηφιότητα του Αιγιώτη Κώστα Σπηλιόπουλου. Ωστόσο, μετά την επίσημη τοποθέτηση του ΚΙΝΑΛ ότι θα στηρίξει τον νυν Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα, το ενδεχόμενο στήριξης Σπηλιόπουλου αδυνατίζει σοβαρά, καθώς όσοι το συζητούσαν το έβλεπαν ως μια υποψηφιότητα που θα στηριζόταν από ΚΙΝΑΛ και ΝΔ.

Στο "κάδρο" μπήκε πρόσφατα και ο Αιτωλοακαρνάνας Νεκτάριος Φαρμάκης, ήδη εκλεγμένος Περιφερειακός Σύμβουλος στον νομό Αιτωλοακαρνανίας, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr έχει συναντηθεί με τον Πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη.

O δικηγόρος Νεκτάριος Φαρμάκης έχει καλές εκλογικές επιδόσεις. Εξελέγη πρώτος σε σταυρούς το 2010,  με τον συνδυασμό του Γιώργου Παπαναστασίου "Ζούμε Δυτικά", ενώ το 2014 ήταν υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας στον συνδυασμό του Ανδρέα Κατσανιώτη,  Θεωρείται πολύ καλός γνώστης των θεμάτων της περιφέρειας.

 

Ο Ανδρέας Κατσανιώτης που είχε διεκδικήσει με αξιώσεις την Περιφέρεια την προηγούμενη τετρατετία και συζητείται εκ νέου για Υποψήφιος, φαίνεται ότι επιλέγει να επικεντρωθεί στο Κοινοβούλιο. Ειδικά στο ενδεχόμενο που οι Αυοδιοικητικές Εκλογές συμπέσουν με τις Εθνικές τον προσεχή Μάιο, ο κ. Κατσανιώτης, δεν είναι διατεθειμένος να αφήσει το Κοινοβούλιο για την Περιφέρεια.

Όσον αφορά τον Δήμο της Πάτρας υπάρχουν δύο απόψεις-προτάσεις στην Πειραιώς.

Η πρώτη είναι να βρεθεί ένα φρέσκο, νέο πρόσωπο και σε περίπτωση που δεν περάσει στον δεύτερο γύρο να υπάρξουν συνεργασίες με συγγενή ιδεολογικο-πολιτικά σχήματα.

Η δεύτερη πρόταση αφορά την περίπτωση του επιχειρηματία Κώστα Μπακαλάρου, την οποία φαίνεται να προκρίνουν και τοπικοί κομματικοί παράγοντες, μεταξύ των οποίων και στελέχη της ΝΟΔΕ. Ωστόσο, δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο αν ο (και) πρόεδρος της ΠΑΕ Παναχαϊκή θα αποφασίσει να κατέλθει στον εκλογικό στίβο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις