Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Δεν προσπαθούν να ταξιδέψουν Ιταλία κρυμμένοι σε φορτηγά - Το κάνουν φανερά, αλλά με πλαστά έγγραφα - ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: Δεν προσπαθούν να ταξιδέψουν Ιταλ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

H εικόνα στο νέο λιμάνι της Πάτρας

Ραγδαία αύξηση προσπαθειών για παράτυπη επιβίβαση σε πλοία της γραμμής Πάτρα Ιταλία, μέσω του λιμανιού της αχαϊκής πρωτεύουσας, παρατηρείται τους τελευταίους μήνες, μετά την απομάκρυνση των μεταναστών από τα παλιά εργοστάσια. Ειδικά τον Αύγουστο, τα περιστατικά απόπειρας μεταναστών και προσφύγων να φύγουν παράνομα μέσω του λιμανιού της Πάτρα, ήταν διπλάσια σε σχέση με τις αρχές του καλοκαιριού.

Με πλαστά ή κλεμμένα έγγραφα, αλλοδαποί προσπαθούν να ταξιδέψουν μέσω του νότιου λιμένα.

Από τις αρχές του χρόνου μέχρι και τον Αύγουστο, εχουν καταγραφεί εκατοντάδες περιστατικά στα οποία πρωταγωνιστές ήταν αλλοδαποί και κυρίως οικογένειες. Μόνο την Δευτέρα έγιναν 9 συλλήψεις για σχετικές παραβάσεις.

Στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου και του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, εντοπίζουν κυρίως οικογένειες μεταναστών με μικρά παιδιά να διαθέτουν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και τους συλλαμβάνουν.

Η σύνθεση των μεταναστών και προσφύγων που προσπαθούν να περάσουν από το λιμάνι της Πάτρας, έχει πλέον αλλάξει και δεν παρατηρούνται φαινόμενα του παρελθόντος με μεμονομένους νεαρούς κυρίως αλλοδαπούς να εφορμούν στα κάγκελα του λιμανιού.

Πάντως αξίζει να αναφέρουμε πως παρά τη σύλληψή τους και ακριβώς επειδή πρόκειται για οικογένειες μεταναστών με μικρά παιδιά, αντιμετωπίζονται με επιείκεια ακόμη και από τους εισαγγελείς που δεν αποφασίζουν την κράτησή τους αφού τους απαγγελθεί η κατηγορία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις