Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ξεκινά σήμερα η «17η Αγροτική Έκθεση Χαλανδρίτσας» - «Μεγάλωσε» και έγινε θεσμός – Τι θα δούμε

Ξεκινά σήμερα η «17η Αγροτική Έκθεση Χαλ...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Την Παρασκευή τα εγκαίνια

Πέρασαν 17 χρόνια από την πρώτη διοργάνωση της αγροτικής έκθεσης Χαλανδρίτσας στο γήπεδο της περιοχής. Χρόνο με τον χρόνο η έκθεση κέρδιζε έδαφος και οι συμμετοχές αυξάνονταν και κάπως έτσι καθιερώθηκε. Η φετινή 17η Αγροτική Έκθεση ξεκινά σήμερα Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου και θα είναι ανοικτή έως και την Κυριακή 9/9 από 18:30 έως 23:30, ενώ τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή και ώρα 20:30. Χώρος διεξαγωγής της έκθεσης είναι ο παραδοσιακός οικισμός της Χαλανδρίτσας, με τα γραφικά λιθόστρωτα δρομάκια και το πανέμορφο φυσικό περιβάλλον στα «Πλατάνια».

Όπως αναφέρει στο thebest.gr ο Δήμαρχος Ερυμάνθου Θάνος Καρπής φέτος οι συμμετοχές είναι αυξημένες κατά 25% και οι εκθέτες καλύπτουν τομείς όπως είναι τα γεωργικά μηχανήματα, οι κατασκευές, οι υπηρεσίες και τα τοπικά προϊόντα.

Οι περισσότεροι εκθέτες είναι από την Αχαΐα , την Ηλεία και την Αιτωλοακαρνανία, ενώ δεν λείπουν συμμετοχές από τη Θεσσαλία και άλλους νομούς της Πελοποννήσου.

«Μέσα από την έκθεση αγρότες και κτηνοτρόφοι έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις τεχνολογικές εξελίξεις και τα νέα αγροτικά μηχανήματα και εργαλεία, για τα εφόδια στην κτηνοτροφία, για ευρωπαϊκά προγράμματα κ.α. Η έκθεση αποτελεί εξέλιξη της εμποροζωοπανήγυρης της Χαλανδρίτσας από τα 1907. Η οποία άρχισε να φθήνει μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο. Διεξαγόταν μέχρι το 1980 και μετά σταμάτησε. Στην έκθεση έδωσε ιδιαίτερη ώθηση η αλλαγή του χώρου διεξαγωγής της, τα τελευταία 4 χρόνια. Πλέον γίνεται στον παραδοσιακό οικισμό της Χαλανδρίτσας, ο οποίος αναπλάστηκε και στόχος μας είναι να επεκταθεί, αφού αναπλαστεί και στην άλλη πλευρά, στον Άγιο Αθανάσιο» αναφέρει ο κ. Καρπής.

 

Στο πλαίσιο της έκθεσης έχει προγραμματιστεί για σήμερα Πέμπτη μία ιδιαίτερη εκδήλωση με τίτλο «Αχαϊκό Τραπέζι». Ο καταξιωμένος Αχαιός σεφ Γιώργος Κολυρόπουλος, γνωστός από την παρουσία του σε τηλεοπτικά προγράμματα μαγειρικής και βραβευμένος («Κάτι ψήνεται» & «Blindtaste» του Δημ. Σκαρμούτσου) με συμμετοχές σε μαγειρικά events και επώνυμα καταστήματα εστίασης, εμπνευσμένος από το γραφικό παραδοσιακό οικισμό της Χαλανδρίτσας, θα δημιουργήσει νοστιμιές και πιάτα αποκλειστικά από τα Αχαϊκά προϊόντα, μαγειρεύοντας στο χώρο εκδηλώσεων παρουσία των επισκεπτών.

Η δράση θα βιντεοσκοπηθεί και θα προβληθεί τηλεοπτικά και διαδικτυακά, ενώ οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τα αρώματα και τις γεύσεις και να μοιραστούν τα μυστικά και τη συνταγή του σεφ.

 

Αναπόσπαστο κομμάτι αποτελούν οι βραβεύσεις και τιμητικές διακρίσεις που αποδίδονται από το Δήμο Ερυμάνθου στους αριστούχους μαθητές των σχολείων της περιοχής του και στους αποφοίτους των Λυκείων της περιοχής που εισήχθησαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση,  ενώ συμμετέχουν και φορείς με αξιόλογη και σημαντική παρουσία.

Πλούσιο χορευτικό πρόγραμμα θα παρουσιάσουν τα χορευτικά τμήματα Τριταίας και του Δήμου της Πάτρας, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων, πολιτιστικού και άλλου περιεχομένου, οι οποίες διοργανώνονται από το Δήμο, σε συνεργασία και με άλλους φορείς της περιοχής (χορευτικά, μουσικές βραδιές, πολιτιστικά και παραδοσιακά δρώμενα, βραβεύσεις, ιππικές διαδρομές, τοξοβολία κ.λ.π.), ενώ θα υπάρχει και περίπτερο για τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες που θα διοργανώσει η Πάτρα το 2019.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις