Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Πάτρα… αγνοείται- Όλοι οι δρόμοι οδηγούν κάπου αλλού- ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Η Πάτρα… αγνοείται- Όλοι οι δρόμοι οδηγο...

Κι όποιος χαθεί... χάθηκε!

Από εδώ πάει για την Πάτρα, από κει πάει για την Πάτρα, τελικά από πού πάει για την Πάτρα; Με αυτή την απορία μένουν όσοι οδηγοί περνούν με τα οχήματά τους από τις οδούς Εγνατίας και Αθηνών, στο Ρίο, με κατεύθυνση προς την αχαϊκή πρωτεύουσα.

Και τούτο γιατί σε τρεις διαδοχικούς κόμβους που διαμορφώθηκαν στο πλαίσιο της κατασκευής της Ολυμπίας Οδού, δεν υπάρχει ενημέρωση για το ποια κατεύθυνση θα πρέπει να ακολουθήσουν προκειμένου να φθάσουν μέχρι το κέντρο της Πάτρας. Κι εντάξει θα πει κανείς μικρό ρε αδελφέ το κακό, όλοι γνωρίζουμε ότι περνώντας μέσα από το Ρίο βγαίνεις τελικά Πάτρα.

Ότι όμως φαίνεται, ίσως απλό για τους περισσότερους από τους Πατρινούς οδηγούς δεν είναι καθόλου αυτονόητο για τους επισκέπτες της πόλης, Έλληνες και ξένους.

Βρεθήκαμε στο σημείο, ακολουθήσαμε τη διαδρομή και δείτε τι καταγράψαμε, τα δε συμπεράσματα δικά σας: Στον πρώτο κόμβο, επί της Αθηνών (όπως έρχεται δηλαδή κανείς από τον Άγιο Βασίλειο) και στη διασταύρωσή της με την Εγνατίας (ανεβαίνει από το πορθμείο του Ρίου) συναντάει δύο «δέσμες» πινακίδων. Αυτές που αναφέρονται σε όσους θέλουν να στρίψουν αριστερά σε κατευθύνουν προς «Αθήνα», «Παν. Νοσοκομείο», και «Αγ. Βασίλειο». Αν στρίψεις δεξιά σε οδηγούν σε «Ρίο-Γέφυρα» και «Ρίο-Πορθμείο». Απούσα η Πάτρα.

 

 

 

Εάν τελικά έχεις την έμπνευση να στρίψεις αριστερά, λίγο πιο κάτω βλέπεις μια άλλη μεγάλη πινακίδα η οποία σε ενημερώνει πως αν στρίψεις αριστερά, στο roundabout που ακολουθεί, θα πάρεις τον δρόμο προς «Αθήνα» και «Αραχωβίτικα», ενώ εάν στρίψεις δεξιά προς «Ρίο-Γέφυρα» και «Ρίο Πορθμείο», ενημέρωση που έχεις και όταν βρεθείς μέσα στο κυκλικό κόμβο. Ξανά απούσα η Πάτρα.

 

 

 

Εάν φυσικά έχεις και πάλι την σωστή έμπνευση και στρίψεις δεξιά, προχωράς λιγάκι και φθάνεις εντέλει σε έναν τρίτο κόμβο (έξω από το ΠΓΝΠ) όπου επίσης βλέπεις μπροστά σου μια ενημερωτικά πινακίδα. Κι εκεί η ενημέρωση «κατατοπιστικότατη»: Ευθεία ο δρόμος σε βγάζει «Ρίο-Κέντρο», αριστερά πας προς «Παν. Νοσοκομείο», ενώ εάν στρίψεις δεξιά βγαίνεις «Ρίο-Γέφυρα» και «Ρίο Πορθμείο». Ούτε τώρα η παραμικρή ενημέρωση για όποιον επιθυμεί να φθάσει στην Πάτρα.

 

 

 

Παράδοξη και δυσνόητη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η σήμανση σε ένα άλλο σημείο στον λεγόμενο υπερκόμβο του Ρίου. Όποιος οδηγεί από της Ολυμπίας Οδού από την Πάτρα με κατεύθυνση προς Αθήνα και στρίψει δεξιά στη διασταύρωση που οδηγεί προς Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, πορθμείο και Γέφυρα, μάλλον μπερδεύεται από τις πινακίδες που βρίσκει μπροστά του.

Και τούτο γιατί πουθενά δεν γίνεται αναφορά στο πορθμείο.

Πάνω στη νέα διασταύρωση που έχει δημιουργηθεί γίνεται αναφορά σε όλα τα υπόλοιπα πλην το φεριμπότ. Μάλιστα ειδικά πάνω στη «διχάλα» υπάρχει μια κίτρινη ταμπέλα που μπερδεύει ακόμα και τους Πατρινούς αφού αναφέρει ότι όποιος στρίψει δεξιά πάει προς Νοσοκομείο και Πανεπιστήμιο Πατρών, ενώ όποιος επιλέξει να πάει αριστερά βγαίνει στην Γέφυρα…

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις