Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: H διάβρωση των ακτών ρίχνει δέντρα και περιουσίες – Χρονοβόρα η διαδικασία αδειοδότησης έργων προστασίας – ΦΩΤΟ

Αχαΐα: H διάβρωση των ακτών ρίχνει δέντρ...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Καμίνια

Στα Καμίνια του διευρυμένου πια Δήμου Πατρέων η διάβρωση φαίνεται πως κάνει πολύ καλά τη δουλειά της. Όπως και στο Μονοδένδρι εξάλλου, όπως έγραψε ξανά την Κυριακή το thebest.gr, καθώς και σε άλλες περιοχές της ακτογραμμής στην Αχαΐα.

Η διάβρωση "στοιχειώνει" τις ακτές της Αχαΐας ... - The Best News

Κάτοικος των Καμινίων, που επικοινώνησε με το thebest.gr αναφέρει ότι η διάβρωση έχει προκαλέσει  προβλήματα, στη μόνιμη κατοικία του, στην παραλία, στην οποία ήρθε να προστεθεί και η πτώση πεύκου  που βρίσκεται στην αυλή του, συνεπεία της διάβρωσης, όπως  είπε.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

 

 

Την ίδια ώρα που οι παρεμβάσεις  από την πολιτεία βρίσκονται μπλεγμένες στους αργούς ρυθμούς με την οποία κινούνται οι διαδικασίες,  ο ιδιώτης έχει μπει σε διαδικασία αδειοδότησης για να εκτελέσει εργασίες που θα προστατεύουν την περιουσία του, ενώ το ίδιο ισχύει και για την απομάκρυνση του δέντρου.

 

Η διάβρωση των ακτών κι ένα υπέροχο στιγμιότυπο ... - The Best News

Χάνουμε τις ακτές – Η διάβρωση "τρώει" τις παραλίες ... - The Best News

"Εξαφανίζονται" παραλίες στη Δυτική Αχαϊα - Η διάβρωση απειλεί ...

Αχαΐα:Το κύμα καταπίνει τις ακτές – Έντονη η διάβρωση - The Best News

 

Για να το απομακρύνουν και θέλοντας όπως αναφέρει να είναι σύννομοι, κατέθεσαν αίτηση στην πολεοδομία στις 10/4/2018..αρ. πρωτ. 25905,  όπως μας υπέδειξαν από το δασαρχείο. Ουδέν νεότερο υπάρχει. Είχαμε απευθυνθεί και στον Δήμο και μας παρέπεμπε ο ένας στον άλλον, αναφέρει.

Επίσης, από πέρυσι έχει ξεκινήσει η  γραφειοκρατική διαδικασία για αδειοδότηση εργασιών που θα προστατεύουν την κατοικία τους από τη διάβρωση.

Από τις 30/6/2018..αρπρωτ 7788/ έχουμε καταθέσει στην κτηματική υπηρεσία μελέτη άδειας έργου προστασίας της  ιδιοκτησίας μας και  βρεθήκαμε απόλυτα σύννομοι με το ΦΕΚ 155δ/14/3/1989,  που καθορίζονται οι γραμμές αιγιαλού και παραλίας. Ο φάκελος της υπόθεσης μας βρίσκεται στο υπουργείο Υποδομών..αρ πρωτ. 17829 ..και είμαστε σε αναμονή, για να λάβουμε την πρώτη άδεια για τον νομό Αχαΐας, για το έργο προστασίας της ιδιοκτησίας μας, από τη θαλάσσια διάβρωση. Μάλλον το να είναι κάποιος νομότυπος καταντάει γραφικός, σχολιάζει.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις