Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Στις 11 το πρωί της Τετάρτης η κηδεία του π. Νικολάου Τακτικού

Πάτρα: Στις 11 το πρωί της Τετάρτης η κη...

Καταγόταν από τα Τριπόταμα όπου και θα ταφεί

Ήταν ένας ιερέας με κατάρτιση, αγαπητός και με σημαντικό έργο, ο οποίος μάλιστα για ένα διάστημα είχε διατελέσει και πρόεδρος του συλλόγου των ιερέων της Μητροπόλεως Πατρών. Ο λόγος για τον π. Νικόλαο Τακτικό, εφημέριο του ιερού ναού Αναλήψεως στο Ψαροφάι Πατρών, ο οποίος έσβησε αιφνιδίως το πρωί της Τρίτης 27 Φεβρουαρίου 2018 κι ενώ βρισκόταν στο Πνευματικό κέντρο της ενορίας. Ο π. Νικόλαος που ήταν 68 ετών κατέρρευσε ξαφνικά και σύμφωνα με πληροφορίες υπέστη καρδιακή ανακοπή.

Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Πατρών "Άγιος Ανδρέας" που εφημέρευε όπου οι γιατροί κατέβαλλαν κάθε δυνατή προσπάθεια να τον επαναφέρουν, χωρίς να τα καταφέρουν.

Ο π. Νικόλαος Τακτικός καταγόταν από τα Τριπόταμα Αχαΐας και για χρόνια ήταν ιερέας στην Ιερά Μητρόπολη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, στην περιοχή του Αιγίου. Στην Πάτρα είχε έρθει τα τελευταία περίπου είκοσι χρόνια επί Μητροπολίτη πρώην Πατρών κυρού Νικοδήμου ενώ παράλληλα με τα ιερατικά του καθήκοντα, ο εκλιπών ιερέας ήταν και καθηγητής θεολόγος στην μέση εκπαίδευση με σημαντικό έργο και μεταδοτικότητα στα παιδιά. Ως καθηγητής είχε βγει στη σύνταξη και το σχολείο όπου δίδαξε για τελευταία φορά ήταν το 2ο εσπερινό Γυμνάσιο στην περιοχή του Αγίου Νεκταρίου στην Πάτρα.

Την λύπη του για τον αιφνίδιο θάνατο του π. Νικολάου εξέφρασε μιλώντας στο thebest.gr, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθος, ο οποίος και γνώριζε καλά τον εκλιπόντα έχοντας πολλές φορές συλλειτουργήσει. Ο Επίσκοπος κ.κ. Χρύσανθος μας είπε ότι ο π. Νικόλαος Τακτικός είχε τελέσει ένα σημαντικό ποιμαντικό έργο στην μεγάλη ενορία της Αναλήψεως Ψαροφαίου Πατρών ενώ πρόσθεσε ότι ο π. Νικόλαος ήταν και καθηγητής θεολόγος με μακρόχρονη πορεία και προσφορά στην εκπαίδευση.

Το λείψανο του π. Νικολάου Τακτικού θα βρίσκεται στον ιερό ναό της Ανάληψης από τις    7 το πρωί της Τετάρτης 28 Φεβρουαρίου 2018 ενώ η εξόδιος ακολουθία έχει προγραμματιστεί για τις 11 το πρωί. Θα ακολουθήσει η ταφή του, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τα γραφικά ορεινά Τριπόταμα. Ο π. Νικόλαος αφήνει πίσω του, την αγαπητή του Πρεσβυτέρα Βαρβάρα και την κόρη τους Βασιλική ενώ αναμένεται στην κηδεία του να παραστούν πολλοί ιερείς και απλός κόσμος.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις