Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδας στην Πάτρα «μεταμορφώθηκε» και είναι εντυπωσιακό

Το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδας στην ...

Άλλαξε το «πρόσωπο» της Αγίου Ανδρέου

Το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδας στην Πάτρα, στη συμβολή των οδών Αγίου Ανδρέου και Κολοκοτρώνη, κάθε βράδυ μεταμορφώνεται σε ένα εντυπωσιακό αρχιτεκτονικό οικοδόμημα, αναβαθμίζοντας την εικόνα ενός κεντρικού σημείου της πόλης. Αιτία η πρόσφατη τοποθέτηση νέου φωτισμού, ο οποίος αναδεικνύει το κτίριο και τονίζει την αίσθηση ασφάλειας που σου δίνει, έτσι και αλλιώς, το ακίνητο.

Η αναβάθμιση του φωτισμού στο κτίριο, εντάσσεται σε πρόγραμμα που υλοποιεί η ΤτΕ σε όλα τα υποκαταστήματά της στην Ελλάδα για την εξοικονόμηση στην κατανάλωση ενέργειας, καθώς τοποθετούνται λάμπες νέες τεχνολογίας, τύπου led.

Το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδας στην Πάτρα είναι ένα από τα νεώτερα και μεγαλύτερα μεταξύ των υποκαταστημάτων της Τράπεζας της Ελλάδος. Περιλαμβάνει ισόγειο και

τέσσερις ορόφους, συνολικής στεγασμένης επιφάνειας 4.630 τ.μ.

Κτίστηκε με βάση σχέδια των αρχιτεκτόνων της Τεχνικής Υπηρεσίας της Τράπεζας Νίκου Σαπουντζή και Εμμανουήλ Δαλακλή, με σύμβουλο τον Εμμανουήλ Βουρέκα, σε οικόπεδο που αγοράστηκε το 1970.

Το κτίριο ολοκληρώθηκε το 2001 από τους αρχιτέκτονες Κώστα Μωραΐτη, Κατερίνα Χελιδώνη και Ανδρομάχη Δαμαλά. Όπως αναφέρει στο βιβλίο «Τράπεζα της Ελλάδος - Τα κτίρια» η αρχιτέκτων και καθηγήτρια Ε.Μ.Π. Μάρω Καρδαμίτση-Αδάμη, είναι «ένα κτίριο που ακολουθεί με συνέπεια τις αρχιτεκτονικές επιταγές της εποχής του». Η διάρθρωση των όψεων χαρακτηρίζεται από έναν έντονο και χαρακτηριστικό για την εποχή

κατακόρυφο και οριζόντιο κάνναβο.

Το κτίριο άρχισε να λειτουργεί το 2001 και τα εγκαίνιά του είχαν γίνει από τον τότε διοικητή της ΤτΕ Νίκο Γκαργκάνα.

Η Τράπεζα της Ελλάδος εγκαταστάθηκε για πρώτη φορά στην Πάτρα το 1929, ένα χρόνο μετά την έναρξη λειτουργίας της, σε ένα τριώροφο νεοκλασικό κτίριο επί της οδού Αγίου Ανδρέου, λίγα μέτρα από το σημερινό κατάστημα.

Το παλαιό κτίριο είναι σήμερα διατηρητέο και δεν ανήκει στην ιδιοκτησία της Τράπεζας της Ελλάδος.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight