Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

«Oι Αριβίστες» του Μάκη Σέργιου γέμισαν ασφυκτικά το Βυζαντινό – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

«Oι Αριβίστες» του Μάκη Σέργιου γέμισαν ...

Παρουσιάστηκε το πρώτο μυθιστόρημα του Μάκη Σέργιου

«Οι Αριβίστες» είναι το πρώτο μυθιστόρημα του Πατρινού πρώην εκδότη και δημοσιογράφου Μάκη Σέργιου, το οποίο κερδίζει σταδιακά ολοένα και περισσότερους αναγνώστες . Πρόκειται για ένα πολιτικό και οικονομικό θρίλερ περιπέτειας, μυστηρίου, έρωτα και δράσης, που διαβάζεται μονομιάς .

Το βιβλίο παρουσιάστηκε την Τρίτη 24 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο «Βυζαντινό», το οποίο αποδείχτηκε μικρό, λόγω της μεγάλης προσέλευσης κόσμου, οι οποίοι έμειναν όρθιοι για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση.

Το μυθιστόρημα έχει ως βασικούς πρωταγωνιστές τρεις νέους, φιλόδοξους και αδίστακτους. Μέσα στη δίνη της ανόδου του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, αρπάζοντας ο καθένας την ευκαιρία που του δίνεται, χαράζουν μία αδίστακτη πορεία προς την πραγματοποίηση κάθε ονείρου και φιλοδοξίας τους. Νέα Υόρκη, Μαρτινίκα, Καραϊβική, Αιγαίο πέλαγος, το θέατρο της τελικής τους αναμέτρησης...

Την παρουσίαση συντόνισε ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Θεοδωρακόπουλος. Για το βιβλίο μίλησαν ο δικηγόρος Χρήστος Λιαρομμάτης και η δημοσιογράφος του thebest.gr Ελευθερία Μακρυγένη. Η κοινωνιολόγος - δημοσιογράφος Ρούλα Κωστακοπούλου, υπέβαλε ερωτήσεις στον συγγραφέα.

 

Ο Παναγιώτης Θεοδωρακόπουλος "άνοιξε" με τον δικό του ξεχωριστό τρόόπο τη βραδιά, καλωσορίζοντας το πολυπληθές κοινό. Έδωσε εν συντομία το στίγμα της γραφής του Μάκη Σέργιου ενώ αναφέρθηκε και στη γνωριμία τους.

Ο κ. Λιαρομμάτης «φώτισε»  τα όσα διαδραματίζονται στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα, το οποίο όπως είπε κατάφερε να ανατρέψει στη ζωή του ανθρώπου,  αυτά για τα οποία είναι φτιαγμένος. Τον   έρωτα, την αγάπη, το μίσος, τους φίλους την οικογένειά μας. Και πιστεύω πως αυτό θα συνεχιστεί για πολλά χρόνια ακόμα και δεν είμαι απαισιόδοξος.

Νωρίτερα προσέγγισε φιλοσοφικά το ζήτημα του αριβισμού και της υπέρμετρης φιλοδοξίας των ανθρώπων με αναφορές στις απόψεις του Adam Smith και του Καρλ Μαρξ.

Η Ελευθερία Μακρυγένη «σκιαγράφησε» την υπόθεση του βιβλίου, που πατά στην πραγματικότητα και πάνω σε αυτή ο συγγραφέας αναπτύσσει τον μύθο.

«Σε πολλές περιπτώσεις διαβάζοντας το βιβλίο στάθηκα για να θυμηθώ πώς ήταν οι ζωές των περισσότερων από εμάς το 1999, το 2000, το 2008; Ποια η πολιτική κατάσταση; Ποιος είχε καταλάβει τι θα ερχόταν; Ποιος είχε ακούσει ή είχε πάρει στα σοβαρά εκείνους που είχαν αντιληφθεί και είχαν μιλήσει δημοσίως;

Ποιοι είναι οι υπαίτιοι; Μπορούν οι χρηματιστές, οι αριβίστες  και οι χάκερς με μερικά προγράμματα ηλεκτρονικών υπολογιστών ,με κάποιους πρόθυμους παράγοντες της πολιτικής, , να οδηγήσουν σε αύξηση επιτοκίων, να τινάξουν τα στεγαστικά δάνεια και τις τράπεζες στον αέρα; Μέσα από το μυθιστόρημα καταγράφοντας ,μάλλον την ίδια τη ζωή, ο Μάκης Σέργιος, μιλά για την κατώτερη των περιστάσεων πολιτική έναντι της οικονομίας.Η δεύτερη  δείχνει με σαφήνεια να έχει τον πρώτο λόγο. Οι δείκτες και όχι οι πολιτικές είναι αυτοί που οδηγούν στις αποφάσεις και καθορίζουν τις ζωές όλων».

Η Ρούλα Κωστακοπούλου έκανε μίνι συνέντευξη στον Μάκη Σέργιο, δίνοντάς του την ευκαιρία να μιλήσει για το βιβλίο αλλά και για τη διαδικασία της συγγραφής του.

«Η διεθνής και ελληνική πραγματικότητα αποτελούν το βάθρο στο οποίο στήθηκε η μυθοπλασία. Οι πρωταγωνιστές είναι πρόσωπα που τα φαντάστηκα, όμως ο χώρος και ο χρόνος στον οποίο κινούνται, καθώς και οι συνθήκες οι πολιτικές και οικονομικές είναι απόλυτα πραγματικές», είπε και πρόσθεσε με αφορμή τον τίτλο του βιβλίου:

«Αριβίστες δεν είναι μόνο οι πρωταγωνιστές ή δευτεραγωνιστές του βιβλίου. Οι Αριβίστες λίγο ως πολύ φοβάμαι ότι είμαστε πολύ περισσότεροι. Ο τίτλος αναφέρεται μεν στα πρόσωπα του βιβλίου αλλά και σε πολύ περισσότερους ανθρώπους».

Ο Μάκης Σέργιος κατά τη διάρκεια της live συνέντευξης ανέφερε επίσης ότι μέσα από το βιβλίο μίλησε για πράγματα που μέσα από το δημοσιογραφικό κείμενο  δεν «περνούσαν» στο κοινό και πως μέσα από τη συγγραφή «ανακάλυψα ίσως έναν καινούργιο εαυτό».

Παρόντες στην παρουσίαση ήταν μεταξύ άλλων δημοσιογράφοι, γιατροί, πανεπιστημιακοί.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight