Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Από Κυριακή το Θώρακος Πάτρας εφημερεύει σε νέο κτίριο: «Ελάχιστη η μείωση των κλινών από τη μεταφορά- Καμία θέση εργασίας δεν απειλείται»

Από Κυριακή το Θώρακος Πάτρας εφημερεύει...

Απαντήσεις για την μεταστέγαση του Νοσοκομείου στο πολυώροφο του Αγ. Ανδρέα

«Λειτουργεί μια κλινική, η οποία στην δύναμή της  έχει 45 κρεβάτια στον οργανισμό της, αλλά δεν έχει ξεπεράσει τα 30 σε δύναμη. Τώρα πηγαίνοντας στο πολυώροφο με την μελέτη ύπνου έχει 27 κρεβάτια, άρα μπορούμε να πούμε ότι είμαστε στα ίδια πλαίσια.

Οι ασθενείς, που έχουν νοσηλευτεί καθόλα την διάρκεια του χρόνου στο νοσοκομείο δεν έχουν ξεπεράσει τους 30» τονίζει η αναπληρώτρια διοικήτρια του νοσοκομείου «Νοσημάτων Θώρακος» απαντώντας ουσιαστικά στην ανακοίνωση  των εργαζομένων του «Αγίου Ανδρέα» όπου γίνεται λόγος, για μείωση των κρεβατιών.

Η μεταστέγαση του νοσοκομείου «Νοσημάτων Θώρακος» είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει από το πρωί της Πέμπτης, με την μεταφορά των κρεβατιών στον 6ο όροφο του ανακαινισμένου επταώροφου κτιρίου του νοσοκομείου «Άγ. Ανδρέας».

Την Παρασκευή το πρωί θα πραγματοποιηθεί η μεταφορά των ασθενών. Η μετακόμιση θα ολοκληρωθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο με την μεταφορά όλων των ιατρικών μηχανημάτων, καθώς στον χώρο θα μεταφερθεί ολόκληρη η  πνευμονολογική κλινική με τα εργαστήρια της, όπως σπιρομέτρηση, βρογχολογικό τμήμα, μελέτη ύπνου κ.α. τα οποία θα λειτουργήσουν εκεί και οι χώροι ήδη έχουν διαμορφωθεί για αυτό τον λόγο.

Η αναπληρώτρια διοικήτρια του «Θώρακος» Χαρά Μαρτσούκα δεν έκρυψε την ικανοποίησή της για αυτή την μεταστέγαση, καθώς θα δοθεί παράλληλα τέλος και στην ταλαιπωρία των νοσηλευομένων, οι οποίοι όταν χρειάζονταν να εξεταστούν και από άλλους γιατρούς, έπρεπε να διακομίζονται με ασθενοφόρο σε άλλα νοσοκομεία.

«Κάθε ήμερα έφευγαν τουλάχιστον 10 ασθενοφόρα, τα οποία μετέφεραν του ασθενείς στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» για να κάνουν μια εξέταση και να επιστρέψουν πάλι στο νοσημάτων θώρακος. Δεν υπήρχε λογική για 30 άτομα να νοσηλεύονται σε ξεχωριστό νοσοκομείο και να μην έχουν την στήριξη, παρά μόνο από έναν μικροβιολόγο, έναν ακτινολόγο και τους πνευμονολόγους, εκεί όλες οι ειδικότητες είναι στα πόδια τους» υπογράμμισε η ίδια.

Αυτή την στιγμή τα δυο νοσοκομεία θα λειτουργούν με δυο ξεχωριστούς οργανισμούς, και μέχρι τέλος του χρόνου θα ολοκληρωθεί η θέσπιση ενός ενιαίου οργανισμού, κάτι το οποίο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων του νοσηλευτικού ιδρύματος, εκφράζουν την ανησυχία τους για την αμφίβολη τύχη των οργανικών θέσεων του προσωπικού.

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μειωθεί προσωπικό» ξεκαθαρίζει η αναπληρώτρια Διοικήτρια του  «Νοσημάτων Θώρακος», κάτι,  το οποίο έχει τονιστεί και σε συνάντηση, που είχε τόσο η ίδια όσο και ο διοικητής του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» Θόδωρος Σερεμέτης στο προσωπικό.

«Ούτε το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, ούτε καν υπάρχει περίπτωση να μειωθούν τα επιδόματα των προϊσταμένων. Μέχρι τον ενιαίο οργανισμό δεν υπάρχει τίποτε. Καμία περίπτωση και για τους προϊσταμένους να φύγουν, στην συνέχεια αυτοί θα κριθούν ανάλογα με τα προσόντα τους, αλλά μπορούμε να διαβεβαιώσουμε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα μείωσης προσωπικού , αλλά αντίθετα θέλουμε προσωπικό» επεσήμανε η κ. Μαρτσούκα.

Τέλος αναφέρθηκε και στο εάν θα πρέπει να γίνει η μεταστέγαση στον 6ο όροφο του ανακαινισμένου κτιρίου, καθώς αυτό δεν προβλεπόταν στον αρχικό σχεδιασμό, με την αναπληρώτρια διοικήτρια του νοσοκομείου «Νοσημάτων Θώρακος» να αναφέρει ότι δεν θα υπάρξει κάποιο θέμα, καθώς έχουν την διαβεβαίωση του Υπουργείου Υγείας ότι έτσι πρέπει να γίνουν τα πράγματα, σύμφωνα με την σύγχρονη ιατρική, «να μαζευτεί όλος ο παθολογικός τομέας σε ένα κτίριο και ο χειρουργικός σε άλλο, απλά υπήρξε αυτό το πρόβλημα, όταν την εποχή, που γινόταν ο σχεδιασμός για το επταώροφο δεν υπήρχε σκέψη να κατέβει ο «Θώρακος» κάτω.

Όλοι συμφωνούμε ότι το νοσοκομείο μας πρέπει να μεταφερθεί στον 6ο όροφο μαζί με τον παθολογικό τομέα στο ίδιο κτίριο. Ένας άρρωστος με καρδιολογικό, μπορεί να έχει και πνευμονολογικό πρόβλημα  ή το αντίστοιχο, αυτά τα τμήματα πρέπει να συνυπάρχουν και να συνεργάζονται , ώστε οι ασθενείς να έχουν άμεση πρόσβαση» ανέφερε η κ. Μαρτσούκα.

 

Επιδημίες στην Πάτρα-Που έστελναν τους αρρώστους για να γλιτώσει η πόλη και η ίδρυση του Νοσημάτων Θώρακος-ΦΩΤΟ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις