Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Οι μαθητές μαθαίνουν την Αυτοδιοίκηση και έγιναν περιφερειακοί σύμβουλοι - ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: Οι μαθητές μαθαίνουν την Αυτοδιοί...

Στο πλαίσιο της Ημέρας της Ευρώπης που εορτάζεται σήμερα 9 Μαΐου

Μαθητές κάθισαν σήμερα στις θέσεις των Περιφερειακών Συμβούλων. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο της Ημέρας της Ευρώπης που εορτάζεται σήμερα  9 Μαΐου, υλοποιεί μια σειρά από δράσεις, ένα πρόγραμμα εξωστρεφές που απευθύνεται στους νέους της Περιφέρειας, με δράσεις για τρεις κρίσιμους και ευαίσθητους τομείς, την εκπαίδευση, το περιβάλλον και την επιχειρηματικότητα.

Από σήμερα ξεκίνησαν οι επισκέψεις σχολείων στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, με ένα Δημοτικό και ένα Γυμνάσιο.

Διοργανώνονται μια σειρά από δράσεις στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», με στόχο να ενθαρρύνουν τους πολίτες και κυρίως τα παιδιά , να ανακαλύψουν περισσότερα για την Περιφέρειά τους και την Ευρώπη.

Στις 6 το απόγευμα, πραγματοποιείται εκδήλωση στο Επιμελητήριο Αχαΐας (Μιχαλακοπούλου 58, πεζόδρομος Ρήγα Φεραίου, Πάτρα) με τίτλο «Η Ευρώπη, μια γειτονιά, μια αγκαλιά».

Τη διοργάνωση έχουν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Πάτρας, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και το Δίκτυο Teachers for Europe (T4E).

Θα παρουσιαστούν τα έργα μαθητών/μαθητριών και εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στο Δίκτυο Teachers for Europe Αχαΐας και δρώμενα, θεατρικά παιχνίδια και τραγούδια, με θέμα την Ευρώπη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις