Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ν. Παππάς από Πάτρα:«Το ΕΑΠ δεν έχει αφήσει τις δυσκολίες και τις αμαρτίες του παρελθόντος να το κρατήσουν στάσιμο»

Ν. Παππάς από Πάτρα:«Το ΕΑΠ δεν έχει αφή...

Επίσκεψη του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Ν. Παππά στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο και σε αυτοματοποιημένο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ

«Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο δεν έχει αφήσει τις δυσκολίες και τις αμαρτίες του παρελθόντος να το κρατήσουν στάσιμο», δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, μετά την συνάντησή του με τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΑΠ, καθηγητή, Βασίλη Καρδάση.

Αναφερόμενος στο ανθρώπινο δυναμικό του ΕΑΠ, ο Νίκος Παππάς τόνισε ότι αξιοποιεί τις δυνατότητες και ανοίγει νέους δρόμους για την εκπαίδευση των νέων και του εργατικού δυναμικού. Σχετικά με τα προγράμματα σπουδών, ο Νίκος Παππάς σημείωσε, ότι «το άνοιγμα σε νέες τεχνολογίες είναι ένα σημαντικό βήμα, το οποίο πρέπει να καταστεί κομμάτι ενός εθνικού στόχου, για να μπορέσει η Ελλάδα να ξεκολλήσει από τον πάτο της κατάταξης στους σχετικούς δείκτες ανάπτυξης των τεχνολογιών, πληροφορικής και επικοινωνιών».

Απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο του ΕΑΠ, Βασίλη Καρδάση, είπε «ότι προσβλέπουμε στην αλληλοκατανόηση και στενή συνεργασία και πρέπει από κοινού, μέσα στους επόμενους μήνες, να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα, ώστε ο αναξιοποίητος πόρος για διάθεση των νέων να σπουδάσουν και η δυνατότητα η δική σας να προσφέρετε σπουδές, μέσω των νέων τεχνολογιών, να βρεθούν σε μία ώσμωση, προκειμένου να έχουμε πάρα πολλά αποτελέσματα και για το εκπαιδευτικό μας σύστημα και για την εθνική μας οικονομία».

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Καρδάσης είπε ότι «είμαστε σε πλήρη συνεννόηση και νομίζω ότι επίκειται μία μεγάλη συνεργασία με το υπουργείο σε μία κατεύθυνση που είναι κοινό όραμα και των δύο».

Στην συνέχεια, ο Νίκος Παππάς επισκέφθηκε το αυτοματοποιημένο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ, όπου συναντήθηκε με εργαζόμενους.

Αναφερόμενος στον ρόλο των ΕΛΤΑ, ο Νίκος Παππάς τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «το δίκτυο, ως υποδομή, είναι κάτι το ανεκτίμητο», διότι όπως πρόσθεσε, «πάνω στο δίκτυο των ΕΛΤΑ μπορούν να ενταχθούν ποικίλες υπηρεσίες».

Στην συνέχεια ανέφερε, ότι «θα πρέπει όλοι μας να υπερβάλλουμε εαυτόν, διότι πολλοί επιθυμούν τα ΕΛΤΑ να είναι ο φτωχός συγγενής αυτής της βαριάς βιομηχανίας και υποδομής των ταχυδρομείων». Επίσης τόνισε, ότι «εργαζόμενοι, διοίκηση και πολιτική ηγεσία, μπορούμε να αποδείξουμε σε όλα τα επίπεδα, ότι θα φέρουμε τα ΕΛΤΑ εκεί που αξίζει να είναι».

Νίκος Παππάς: Η Πάτρα τεχνολογική πρωτεύουσα της Ελλάδας – Εκλογές το 2019

Πηγή : ΑΜΠΕ

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις