Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Απεργούν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ βάλλοντας κατά δανειστών και κυβέρνησης. Οι εργαζόμενοι τι θα κάνουν;

Απεργούν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ βάλλοντας κ...

Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλ. Γεωργίου της Πάτρας, Αθήνα πάει το Εργατικό Κέντρο

Πανεργατική 24ωρη απεργία έχουν κηρύξει για σήμερα Πέμπτη η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ  και το ΠΑΜΕ «αντιδρώντας στις πολιτικές της τιμωρητικής  λιτότητας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης».

Στην απεργία καλούνται να πάρουν μέρος οι εργαζόμενοι στο δημόσιο, ιδιωτικό τομέα καθώς και στις ΔΕΚΟ.

«Τα μέτωπα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι είναι πολλά και συνεχή και για ακόμη μία φορά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με παράλογες απαιτήσεις των δανειστών και με επώδυνες αποφάσεις της κυβέρνησης που στοχεύουν ευθέως στην καρδιά των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Αντιδρούμε σε κάθε σκέψη και στόχευση που θα οδηγήσει σε περαιτέρω αύξηση της ανεργίας σε ανακύκλωση της ύφεσης, σε κατάργηση κάθε έννοιας κοινωνικής δικαιοσύνης και ασφάλειας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της  η ΓΣΕΕ.

«Ο νέος γύρος επίθεσης (εις βάρος των εργαζομένων) είναι αποφασισμένος εδώ και καιρό από την κυβέρνηση, το κουαρτέτο, ΕΕ και ΔΝΤ, το ΣΕΒ και τις άλλες εργοδοτικές ενώσεις, τα κόμματα που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο, τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Θέλουν με κάθε τρόπο ακόμα πιο φτηνά εργατικά χέρια. Θέλουν να καταργήσουν ότι έχει απομείνει σε εργατικό δικαίωμα και απαιτούν να μην υπάρχουν αντιδράσεις για να συνεχίζεται απρόσκοπτα η συντριβή των δικαιωμάτων του λαού, οι διαπραγματεύσεις με στόχο την αύξηση των κερδών τους. Ακόμα περισσότερο η ανοχή, η αδράνεια, θα αξιοποιηθεί από το ΣΕΒ, την κυβέρνηση και τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο για να εμφανίσουν και το λαό σύμφωνο και υποστηρικτή της άγριας αντεργατικής πολιτικής» αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΠΑΜΕ.

Το ερώτημα ωστόσο, είναι πόσοι εργαζόμενοι θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα την Συνδικαλιστικών Οργανώσεων, καθώς ένα φαινόμενο της περιόδου της κρίσης είναι η μικρή συμμετοχή σε απεργίες και πορείες . Πιο δυναμική συμμετοχή στις απεργίες εμφανίζουν οι εργασιακοί χώροι που συνδικαλιστικά κυριαρχεί το ΠΑΜΕ, αλλά ή συνολική εικόνα είναι μάλλον απογοητευτική.

Η αντίδραση που εκδηλώνει ο κόσμος της εργασίας είναι αντιστρόφως ανάλογη της σκληρότητας των μέτρων που λαμβάνονται και πλήττουν τη θέση του.

Κάποιοι λίγοι τομείς βάζουν λουκέτο όπως είναι αυτός της ναυσιπλοΐας. Όταν απεργεί η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) τα πλοία δένουν στα λιμάνια. Αυτό θα συμβεί και σήμερα καθώς η ΠΝΟ συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας θα πάρει μέρος στην πορεία της ΓΣΕΕ στο Πεδίο του Άρεως και για το σκοπό αυτό, στις 7 το πρωί επρόκειτο να αναχωρήσουν λεωφορεία για την Αθήνα.

Το ΠΑΜΕ οργανώνει συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην πλατεία Γεωργίου και θα ακολουθήσει πορεία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις