Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: Τι δουλειές κάνουν για να γλιτώσουν τη φυλακή οι καταδικασθέντες για χρέη και άλλα αδικήματα

Αχαΐα: Τι δουλειές κάνουν για να γλιτώσο...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Οι περιπτώσεις στον Δήμο Ερυμάνθου

Περίπου δέκα περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν καταδικαστεί σε φυλάκιση κυρίως  για οφειλές σε ταμεία, εφορία και γενικά προς το Δημόσιο έχει δεχτεί ο Δήμος Ερυμάνθου για προσφορά κοινωνικής εργασίας, που λαμβάνει τη μορφή της έκτισης ποινής.

Όπως εξηγεί  ο Δήμαρχος Ερυμάνθου Θάνος Καρπής στο thebest.gr στον Δήμο τα τελευταία 3 χρόνια κοινωνική εργασία έχουν προσφέρει δέκα άνδρες, οι οποίοι στην πλειονότητά τους είχαν καταδικαστεί για οφειλές στο Δημόσιο , ενώ δεν έλειπαν περιπτώσεις και για άλλα αδικήματα όπως η παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

«Συνήθως τους εντάσσουμε στο εργατικό δυναμικό και κυρίως στον τομέα της καθαριότητας, ενώ κάποιοι που έχουν πτυχία ή άλλες γνώσεις αξιοποιούνται ως βοηθητικό διοικητικό προσωπικό στις υπηρεσίες του Δήμου».

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο οι περισσότεροι έμεναν από έναν έως πέντε μήνες και οι περισσότεροι ήταν συνεπείς και συνεργάσιμοι. Ανάμεσα στα άτομα που πρόσφεραν κοινωνική εργασία ήταν και επιχειρηματίες που είχαν πέσει έξω και είχαν αφήσει οφειλές στα δημόσια ταμεία.

Αυτή την περίοδο κοινωνική εργασία κάνει ένα άτομο και αναμένεται και δεύτερο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις