Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

H οικοσκευή είχε μέσα και αμφορείς!Πώς τους εντόπισαν άνδρες του Λιμεναρχείου της Πάτρας,πριν καταλήξουν στη Ρώμη-ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

H οικοσκευή είχε μέσα και αμφορείς!Πώς τ...

Χθες βράδυ

πρώτη ανάρτηση 11.05 πμ

 

Το φορτηγό είχε προορισμό τη Ρώμη της Ιταλίας και θα ταξίδευε χθες τα μεσάνυχτα από το λιμάνι της Πάτρας, με το Euroferry Olympia, το οποίο "πιάνει" στο λιμάνι του Πρίντεζι. O έλεγχος των ανδρών του Κεντρικού Λιμεναρχείου της Πάτρας έβγαλε "λαβράκι". Το φορτηγό μετέφερε οικοσκευή αμπαλαρισμένη και μέσα σε αυτή υπήρχαν επίσης αμπλαρισμένοι και δύο αμφορείς. Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr ο ένας είναι του 2ου π.Χ. αιώνα και ο άλλος Ρωμαίκός.

Ο οδηγός του φορτηγού, Έλληνας 46 ετών συνελήφθη, ωστόσο ακόμα δεν έχει διευκρινστεί αν οι αμφορείς προορίζονταν για εμπορία.

Αυτό που κίνησε την περιέργεια των ανδρών του λιμενικού ήταν το γκρουπάζ, με αποτέλεσμα να κάνουν πιο ενδελεχή έρευνα και να χρησιμοποιησουν και το φορητό σκάνερ.

Μπλόκο στη διακίνηση κλεμμένων αυτοκινήτων μέσω του ... - Thebest.gr

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ

Για παράβαση του ν. 3028/2002 “Περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς” συνελήφθη ένας 48χρονος ημεδαπός, απογευματινές ώρες χθες, από τα στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας, στην πύλη εισόδου οχημάτων του νότιου λιμένα Πατρών.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε σε ψυγείο Φ/Γ όχημα με επικαθήμενο που οδηγούσε ο ανωτέρω 48χρονος, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Ιταλία, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε εντός του φορτίου του επικαθήμενου και συγκεκριμένα εντός κιβωτίου (οικοσυσκευή), δύο (02) αμφορείς, χωρίς να διαθέτουν τα προβλεπόμενα συνοδευτικά έγγραφα και οι οποίοι εντάσσονται στο Νόμο “Περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς”.

Από τη Λιμενική Αρχή Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι εν λόγω αμφορείς, το ανωτέρω ψυγείο Φ/Γ όχημα καθώς και ένα (01) κινητό τηλέφωνο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις