Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η πολυαναμενόμενη ταινία «The Neon Demon» προβλήθηκε στο 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας

Η πολυαναμενόμενη ταινία «The Neon Demon...

Ακολούθησε θεματικό πάρτι με ειδικό προσκεκλημένο τον διάσημο σχεδιαστή μόδας Βρεττό Βρεττάκο

To 22o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας πρόβαλλε το περασμένο Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016, την ταινία «The Neon Demon» στον κινηματογράφο ODEON OPERA 1 ενώ ακολούθησε θεματικό πάρτι στο Six D.O.G.S., στο Μοναστηράκι, με ειδικό προσκεκλημένο τον διάσημο σχεδιαστή μόδας Βρεττό Βρεττάκο! Ήταν μία βραδιά αφιερωμένη στη μόδα και το σινεμά, με pop-up show - έκπληξη και άφθονο γκλίτερ ενώ στο πάρτι, έπαιξαν μουσική οι Djs Lilis Panos & Kissing Strangers.

Τhe Neon Demon - Η ταινία: Τεχνικολόρ παροξυσμός, αιματοβαμμένα οράματα και νέον φώτα συνοδεύουν τη 16χρονη Τζέσι στο εφιαλτικό ταξίδι της στο Λος Αντζελες και τον σαρκοβόρα ανταγωνιστικό κόσμο της μόδας. Είναι η ομορφιά το παν;

Ο Δανός δημιουργός του «Drive» απαντά ασφαλώς προβοκατόρικα, και το κάνει μέσα από ένα γνήσιο αισθητικό ντελίριο, ντυμένο στους υψηλής ραπτικής ήχους του Κλιφ Μαρτίνεζ και προορισμένο να συναντήσει φανατικούς οπαδούς. «Beauty is not everything, it’s the only thing», διατείνεται ο διακεκριμένος φωτογράφος μόδας του οποίου την εύνοια έχει κερδίσει η νεαρή Τζέσι (Elle Fanning), ένα 16χρονο επίδοξο μοντέλο που φτάνει στο Λος Αντζελες με όνειρα, μόνο και μόνο για να βρεθεί στα αρπακτικά νύχια του ανταγωνισμού και τον ανθρωποφάγο κόσμο του μόντελινγκ. Είναι η ομορφιά το παν;

Ο μόνος δημιουργός μετά τον Λαρς φον Τρίερ που ερεθίζεται τόσο να ταράζει τα φεστιβαλικά νερά των Καννών με κάθε ευκαιρία απαντά ασφαλώς προβοκατόρικα, τολμώντας μάλιστα να προβοκάρει με περισσή αυτοπεποίθηση μέχρι και τις ίδιες τις προθέσεις της ταινίας του. Και το κάνει αυτό μέσα από ένα γνήσιο αισθητικό ντελίριο, ντυμένο στους υψηλής ραπτικής ήχους του μόνιμου συνεργάτη του, Κλιφ Μαρτίνεζ, και προορισμένο να αποκτήσει τόσο φανατικούς οπαδούς όσο και ορκισμένους εχθρούς.

Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες από την εταιρεία διανομής Tanweer στις 6 Οκτωβρίου 2016 και θα την δούμε μάλλον και στην Πάτρα.

Ο Βρεττός Βρεττάκος είναι ένας σχεδιαστής μόδας που ντύνει τις μεγαλύτερες σταρ του κόσμου. Έχει γεννηθεί στη Αθήνα και έχει σαν βάση του το Λονδίνο.  Ο Βρεττός Βρεττάκος είναι ανάμεσα στην ελίτ των πτυχιούχων του διάσημου Royal College of Art του Λονδίνου, με μάστερ στο γυναικείο ρούχο, όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου. Η πτυχιακή του συλλογή του  "Ptihoseis-Ripples" έκανε μεγάλη εντύπωση σε κοινό και κριτικούς, τόσο μάλιστα, που τον εδραίωσε σαν έναν από τους νεότερους underground designers για το 2005 στην Βρετανική σκηνή.

Αποτέλεσμα: πουλήθηκε όλη του η συλλογή από τις διάσημες μπουτίκ του Τόκυο και του Λονδίνου Sobuki, Dovestreet market και Fusion exclusive gallery.  H  μεγάλη του επιτυχία του συνεχίζεται με μία ακόμα διάκριση το 2006, όταν για ακόμα μία φορά κέρδισε μια θέση ανάμεσα στους 10 φιναλίστ  παίρνοντας εκστατικές κριτικές στον σημαντικό διαγωνισμό νέων ταλέντων "Fashion Fringe" . Τα ρούχα του επιλέχθηκαν και φωτογραφήθηκαν για τα  περιοδικά I.D., W,  Paper, V. Magazine, POP.

Περισσότερες πληροφορίες για τις ταινίες και το πλήρες πρόγραμμα του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας εδώ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture