Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κάτι κινείται στη φοιτητική στέγη-Ποιες περιοχές προτιμούν οι φοιτητές, πόσο κοστίζουν δυάρια και γκαρσονιέρες στην Πάτρα

Κάτι κινείται στη φοιτητική στέγη-Ποιες ...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Μια πολύ μικρή τάση δείχνει ενδιαφέρον αγοράς

Κινητικότητα που σίγουρα είναι πολύ μειωμένη σε σχέση με τα χρόνια προ κρίσης, παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στην Πάτρα, ως προς την αναζήτηση φοιτητικής στέγης. Άλλωστε η πληθώρα ξενοίκιαστων σπιτιών, οδηγεί τους φοιτητές και τις οικογένειές τους σε μια χαλαρή αναζήτηση, προκειμένου να βρουν κάτι που θα τους ικανοποιεί σε επίπεδο τιμής και περιοχής.

Αυτό επισημαίνει η Πρόεδρος των Ιδιοκτητών Ακινήτων Αχαΐας Κυριακή Αθανασιάδη, μιλώντας στο thebest.gr.

Αχαΐα:Ενοικιαστές με χρέη και ιδιοκτήτες με αγωγές ... - Thebest.gr

Όπως τονίζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την ενοικίαση σπιτιού αφορά το κέντρο της Πάτρας κι από εκεί και πέρα την περιοχή της Αγίας Σοφίας, των Υψηλών Αλωνίων και των ΤΕΙ.

Σε πρώτη προτίμηση έρχονται τα δυάρια, ώστε όπως εξηγεί η κυρία Αθανασιάδη, να εξυπηρετούνται και οι γονείς όταν θα επισκέπτονται το παιδί τους και δευτερευόντως οι γκαρσονιέρες. Κατά μέσο όρο, αναφέρει η ενοικίαση ενός δυαριού ανέρχεται μέχρι 250 ευρώ και μιας γκαρσονιέρας έως 200 ευρώ.

'Άλλωστε ως γνωστόν οι τιμές διαμορφώνονται ανάλογα τη ζήτηση και πολλές φορές οι τιμές είναι πιο κάτω από τις παραπάνω που αφορούν τον μέσο όρο.

Επίσης αρκετοί αναζητούν δυάρια προκειμένου να συγκατοικήσουν, φίλοι και αδέρφια, ούτως ώστε να μοιραστούν τα έξοδα.

Μια μικρή διαφοροποίηση φέτος ως προς τη φοιτητική στέγη , είναι το γεγονός ότι υπάρχουν λίγες περιπτώσεις. όπου οι γονείς σκέφτονται να αγοράσουν το σπίτι στο οποίο θα μείνει το παιδί κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, βλέποντάς το σαν μια επένδυση.

Όπως εξηγεί η Πρόεδρος Ιδιοκτητών Ακινήτων Αχαΐας λόγω της σημαντικής πτώσης των τιμών των ακινήτων κάποιοι σκέφτονται ότι είναι συμφέρον να αγοράσουν το σπίτι, αφού ούτως η άλλως για κάποια χρόνια θα καταβάλλουν ενοίκια.

Ωστόσο την τελευταία εξαετία λόγω της οικονομικής ύφεσης, τα δεδομένα και στην ενοικίαση φοιτητικής στέγης έχουν διαφοροποιηθεί. Η πτώση στο ενδιαφέρον ανέρχεται στο 50% σχεδόν καθώς οι γονείς επιδιώκουν τα παιδιά τους να σπουδάζουν στην πόλη όπου διαμένουν. Η κυρία Αθανασιάδη σχολιάζει πως πλέον είναι τυχερός όποιος έχει ξενοίκιαστο το σπίτι του για ένα χρόνο μόνο και θυμάται πως παλιότερα και σε δημοφιλείς περιοχές για τους φοιτητές, όπως πχ αυτή των ΤΕΙ,  γινόταν 'μάχη" για το ποιος θα κλείσει πρώτος το ακίνητο.

"Σκοτώνονταν ποιος θα ενοικιάσει πρώτος. Έβλεπες να κυκλοφορούν με εφημερίδες στα χέρια και να ψάχνουν ενώ μου έχει τύχει να δω να κρατάνε τις πόρτες των διαμερισμάτων και να λένε εγώ το έκλεισα". Βεβαίως έχουν αλλάζει τα πράγματα πια".

Αχαΐα:Τους γονάτισε ο ΕΝΦΙΑ - Οι ιδιοκτήτες που ... - Thebest.gr

Πουλάνε τα σπίτια για να πληρώσουν την εφορία! 157.000 ... - Thebest.gr

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις