Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα:Ενοικιαστές με χρέη και ιδιοκτήτες με αγωγές - Αδειάζουν αρκετά σπίτια

Αχαΐα:Ενοικιαστές  με χρέη και ιδιοκτήτε...

Περισσότερα τα σπίτια που ξενοικιάζονται αυτή την περίοδο

Περισσότερα ενοικιαζόμενα σπίτια αδειάζουν παρά γεμίζουν αυτή την περίοδο στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή. Αρκετοί φοιτητές, είτε ολοκλήρωσαν, είτε πλησίασαν στο τέλος των σπουδών τους κι αφήνουν τα σπίτια που είχαν ενοικιάσει, ενώ ακόμα δεν έχουν βγει οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, με αποτέλεσμα να μην παρατηρείται προς το παρόν ενδιαφέρον για αναζήτηση στέγης από νέους σπουδαστές και φοιτητές.

Αυτό παρατηρεί μιλώντας στο thebest.gr η Πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ακινήτων Νομού Αχαΐας Κυριακή Αθανασιάδη. Όπως επισημαίνει αυτή την εποχή πολλά σπίτια αδειάζουν ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι τα τελευταία έξι χρόνια της κρίσης, κάθε χρονιά ολοένα και λιγότεροι φοιτητές έρχονται στην πόλη για σπουδές, λόγω οικονομικών δυσκολιών πολλών οικογενειών, με αποτέλεσμα η ζήτηση φοιτητικής στέγης να έχει μειωθεί συνολικά σε σχέση με την προ κρίσης εποχή, από 30% έως 50%.

Ωστόσο σύμφωνα με την κυρία Αθανασιάδη σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων με τις οφειλές ενοικίων αλλά και τα χρέη σε νερό, ρεύμα και κοινόχρηστα, που αφήνουν πίσω τους αρκετοί ενοικιαστές.

Ειδικά αυτή την περίοδο όπου κατατίθενται φορολογικές δηλώσεις για το οικονομικό έτος 2015, αρκετοί κάτοχοι ακινήτων καταφεύγουν στη δικαιοσύνη, καταθέτοντας αγωγές, προκειμένου να παρουσιάσουν τα σχετικά δικόγραφα στην εφορία, προκειμένου να γίνει αναστολή πληρωμής του φόρου από ενοίκια που δεν έχουν εισπράξει.

Αποτέλεσμα είναι, όπως επισημαίνει η κυρία Αθανασιάδη να χάνουν κι άλλα λεφτά, καθώς επιβαρύνονται με δικαστικά έξοδα την ώρα που εξακολουθούν να τους οφείλονται μισθώματα.

Πάτρα:«Μάχη» ιδιοκτητών κι ενοικιαστών για τους ... - Thebest.gr

Το 30% των ενοικιαστών αφήνει «φέσια - Thebest.gr

Άνοιξε το TAXISnet για την υποβολή φορολογικών ... - Thebest.gr

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις