Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα:Τσεκούρι στην κουκουναριά της Αρόης - Απόφαση να κοπεί έλαβε η Επιτροπή ποιότητας ζωής του Δήμου

Πάτρα:Τσεκούρι στην κουκουναριά της Αρόη...

Για λόγους ασφαλείας είναι απαραίτητη η κοπή του δέντρου, εξήγησε στο thebest.gr ο αντδιήμαρχος κ. Στάμος

Την απόφαση να κοπεί η περιβόητη κουκουναριά που βρίσκεται στην οδό Αρόης, έλαβε η Επιτροπή ποιότητας ζωής του Δήμου Πατρέων στη συνεδρίαση που είχε το πρωί της Δευτέρας 25 Ιουλίου 2016. Όπως ανέφερε στο thebest.gr ο αρμόδιος αντιδήμαρχος πολεοδομικού σχεδιασμού και περιβάλλοντος Παύλος Στάμος, ο οποίος και εισηγήθηκε το θέμα της ανάγκης κοπής του δέντρου μετά και από την σχετική εισήγηση της Διεύθυνσης περιβάλλοντος και πρασίνου του Δήμου, λόγοι ασφαλείας καθιστούν απαραίτητη την κοπή της κουκουναριάς που αυτή τη στιγμή έχει φτάσει σε ύψος τα περίπου 8 μέτρα.

Όταν κατασκευάστηκε ο δρόμος που οδηγεί στην Αρόη, στις αρχές της δεκαετίας του ’90 (το ’92 – ’93), το δέντρο, όπως μας θύμισε ο κ. Στάμος ήταν σχετικά μικρό και δεν εμπόδιζε με αποτέλεσμα, ο μηχανικός του έργου να το αφήσει στη θέση του. Το δέντρο στα χρόνια που ακολούθησαν έφτασε με το φυσικό του κάλλος και την ιδιαιτερότητα της θέσης του, να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την περιοχή, ωστόσο όπως μας εξήγησε ο κ. Στάμος, αυτό που δεν προβλέφθηκε τότε ήταν πως τα δέντρα αυτά όπως τα πεύκα και οι κουκουναριές όταν βρουν εμπόδια στην ανάπτυξη τους, τότε απλώνουν τις ρίζες τους στο πλάι όπως και συνέβη με το συγκεκριμένο δέντρο που έχει πάρει και μία κλίση χωρίς πάντως να είναι επικίνδυνο να πέσει ή να ξεριζωθεί.

Στη συνεδρίαση της 11μελούς επιτροπής ποιότητας ζωής του Δήμου, προτάθηκε από την Οικολογική Κίνηση Πάτρας που αντιδρά στο κόψιμο του δέντρου, να κοπούν οι επιφανειακές ρίζες. Ωστόσο όπως είπε ο κ. Στάμος, αν γίνει αυτό τότε το δέντρο θα ξεραινόταν και στη συνέχεια μ’ έναν δυνατό αέρα θα έπεφτε πιθανόν πάνω σε κάποιο αυτοκίνητο προκαλώντας ατύχημα.

Επίσης ο αρμόδιος αντιδήμαρχος τόνισε πως το σκεπτικό της Διεύθυνσης περιβάλλοντος και πρασίνου για το θέμα, ήταν ότι πλέον δεν είναι δυνατή η ομαλή διέλευση των οχημάτων στο σημείο και δεν περνάει εβδομάδα που να μην συμβεί κάποιο μικροατύχημα. Μάλιστα ακόμη και τα αστικά λεωφορεία (γραμμή 4) που πηγαίνουν Αρόη, όταν κατεβαίνουν λόγω του εμποδίου του δέντρου, αναγκάζονται να περνούν στο αντίθετο ρεύμα της ανόδου για λίγο, με προσοχή ώστε να μην προκληθεί κάποιο ατύχημα.

Πάντως ο κ. Στάμος καθησυχάζει όσους αντιδρούν λέγοντας πως σχεδιάζει στα πεζοδρόμια της οδού Αρόης να φυτέψει πάνω από 40 δέντρα που πιθανόν να είναι και κουκουναριές. Το θέμα αναμένεται να έρθει προς συζήτηση στο Δημοτικό συμβούλιο Πατρέων προς τα τέλη Αυγούστου και εφόσον ψηφιστεί και επικυρωθεί η κοπή του δέντρου, τότε το επόμενο βήμα θα είναι η έκδοση άδειας μικρής κλίμακας από το τμήμα δόμησης του Δήμου ώστε να προχωρήσει η όλη διαδικασία της κοπής και απομάκρυνσης της κουκουναριάς.

Για το θέμα της κοπής του δέντρου συμφωνεί, όπως τόνισε στο thebest.gr ο κ. Στάμος, και το Ανατολικό Διαμέρισμα του Δήμου.

Επιμέλεια: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις