Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δροσίζονται και καθαρίζονται ξανά τα ιατρεία του ΙΚΑ στον Αγ. Αλέξιο της Πάτρας

Δροσίζονται και καθαρίζονται ξανά τα ιατ...

Δρομολογήθηκαν λύσεις

Αντιμετωπίστηκαν με στοχευμένες παρεμβάσεις της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας δύο ζητήματα που είχαν προκύψει τις προηγούμενες μέρες στα ιατρεία του ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ) του Αγ. Αλεξίου στην Πάτρα, και τα οποία αφορούσαν τη μη λειτουργία του κλιματισμού και την λήξη της σύμβασης με το συνεργείο καθαριότητας. Για το θέμα αλλά και τις μεγάλες διαστάσεις που πήραν τα θέματα, μετά και την προσφυγή, για το ζήτημα του κλιματισμού, στην Εισαγγελία εκ μέρους του Σωματείου των γιατρών, μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» ο υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ Δημήτρης Κωστακιώτης.

Όπως εξήγησε το πρόβλημα με τα κλιματιστικά ουσιαστικά χρόνιζε επί μια 6ετία καθώς δεν είχε γίνει ποτέ συντήρηση όλο αυτό το διάστημα, ούτε η αντικατάσταση του πύργου ψύξης που βρίσκεται στην οροφή του κτιρίου.

«Για τη συντήρηση κινηθήκαμε τάχιστα, βρήκαμε τα ανταλλακτικά και κάναμε όλες τις δεσμεύσεις των ποσών. Ήδη έχουν αρχίσει οι εργασίες για αποκατάστασης και έχουμε την πλήρη διαβεβαίωση ότι μέχρι την Παρασκευή θα λειτουργεί το κλιματιστικό. Ταυτόχρονα σε περίπτωση που παρατηρηθεί κάποια αστοχία, που οι τεχνικοί μας λένε ότι δεν θα υπάρξει, έχουμε φροντίσει να υπάρχει έτοιμη εναλλακτική λύση ώστε την ερχόμενη εβδομάδα να λειτουργήσουμε τον κλιματισμό με άλλο τρόπο.

Παράλληλα έπρεπε εδώ και πέντε χρόνια να έχει γίνει αντικατάσταση του πύργου ψύξης στην οροφή του κτιρίου, κανείς βέβαια δεν είχε φροντίσει γι’ αυτό. Θα προχωρήσουμε και σε αυτή τη διαδικασία. Είναι  χρονοβόρα, θα γίνει όμως καθώς αυτό δεν αλλάξει κάτι και γίνεται παράλληλα και όχι μέσα στον καύσωνα. Θα ετοιμαστεί για να γίνει με όλες τις νόμιμες διαδικασίες για να είμαστε έτοιμοι του χρόνου για να μην έχουμε τέτοια προβλήματα. Ο κλιματισμός θα λειτουργήσει καλύτερα από ότι τα τελευταία 6 χρόνια», εξήγησε ο κ. Κωστακιώτης.

Αναφορικά με την καθαριότητα του κτιρίου τόνισε ότι αντιμετωπίστηκε το γραφειοκρατικού τύπου πρόβλημα που δημιουργήθηκε στις 30 Ιουνίου όταν και έληξε η επέκταση της σύμβασης με το συνεργείο που καθάριζε τους χώρους. « Μέχρι τις 30 Ιουνίου υπήρχε μια επέκταση συμβάσεων με τα υπάρχοντα συνεργεία για το καθαρισμό. Δεν μπορούσαμε να προχωρήσουμε σε νέα επέκταση συμβάσεων πέραν της 30ής Ιουνίου γιατί δεν υπήρχε ο νόμος που να μας δίνει το δικαίωμα.

Έχουμε την διαβεβαίωση από την πολιτική ηγεσία ότι υπάρχει έτοιμη νομοθετική ρύθμιση που θα επιτρέπει την επέκταση μέχρι 31-12-2016 με αναδρομική ισχύ από την λήξη της προηγούμενης. Επειδή υπάρχουν λόγοι δημοσίου συμφέροντος, αλλά αυτό δεν μπορούσε να προκύψει πριν τις 30 του μήνα, την Παρασκευή δημιουργήθηκε ένα ζήτημα με την καθαριότητα. Τη Δευτέρα υπήρξε η ανάδειξη του προβλήματος.

Εμείς άμεσα, και πριν τη νομοθετική ρύθμιση, η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ έβγαλε εντολή επέκτασης της σύμβασης με τα συνεργεία καθαρισμού, γνωρίζοντας ότι θα υπάρξει η νομοθετική ρύθμιση στο επόμενο νομοσχέδιο. Ήδη από χθες τα συνεργεία καθαριότητας επέστρεψαν και καθαρίζουν τους χώρους. Για μια μέρα λοιπόν δημιουργήσαμε ένα μείζον θέμα, το οποίο δημοσιοποιήθηκε πάρα πολύ υψηλούς τόνους, με διάφορους τρόπους και χαρακτηριστικά», επισήμανε ο υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ.

Γενικότερα σχολιάζοντας τους υψηλούς τόνους που χρησιμοποιήθηκαν για τα θέματα αυτά και την ενημέρωση της Εισαγγελίας για το πρόβλημα του κλιματισμού ο κ. Κωστακιώτης σχολίασε: «Ανέβηκαν πάρα πολύ οι τόνοι κάποιων θεμάτων. Προφανώς δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι τα πάντα γίνονται τέλεια αλλά έγιναν τάχιστα οι κινήσεις από την 6η ΥΠΕ για να αντιμετωπιστούν και τα δύο ζητήματα. Πίσω από όλη την ιστορία της δημοσιότητας των προβλημάτων κρυβόταν μια προσπάθεια ομάδας ανθρώπων οι οποίοι δεν θέλουν την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στην περιοχή και φροντίζουν να αναδεικνύουν ζητήματα και δημιουργούν προσχώματα αντί να μας βοηθήσουν στην υλοποίηση του σχεδίου που έχουμε για τη δημιουργία ενός πραγματικού αστικού κέντρου υγείας στην περιοχή του Αγ. Αλεξίου.

Έχουμε συναντήσει αρκετές αντιστάσεις και εμπόδια και διαμαρτυρίες στις οποίες προστέθηκαν και αυτές με τα κλιματιστικά και την καθαριότητα. Καλά κάνουν και τα αναδεικνύουν, για να τα επιλύουμε άμεσα, αλλά θα μου επιτρέψει το Σωματείο των γιατρών που λέει ότι με την δική του παρέμβαση λύθηκε το θέμα, το πρόβλημα λύθηκε με την παρέμβαση της 6ης ΥΠΕ.

Θα λυνόταν ανεξαρτήτως από το εάν ένα Σωματείο διαμαρτύρεται, δικαίως, για ότι συμβαίνει. Δεν μπορούμε όμως να λέμε ότι ένα πρόβλημα λύθηκε από μόνο του. Κατά τα λοιπά κινήσεις προς τον Εισαγγελέα για θέματα που ήδη έχουν δρομολογηθεί προς λύση νομίζω έχουν πιο πολύ σκοπό να χτίσουν πολιτική καριέρα μερικών ανθρώπων, παρά να λύσουν τα πραγματικά προβλήματα που έχουμε να λύσουμε».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις