Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Όταν το ταλέντο και η φαντασία αλλάζουν την εικόνα των σχολείων- ΦΩΤΟ

Πάτρα: Όταν το ταλέντο και η φαντασία αλ...
Χριστακόπουλος Θάνος

Το όνειρο της Διευθύντριας υλοποίησε ο Λιμενικός Γιώργος Παπαγεωργίου

Μια ευχάριστη έκπληξη θα περιμένει από τη νέα σχολική χρονιά τους μικρούς μαθητές του 10ου Νηπιαγωγείου της Πάτρας που στεγάζεται στο συγκρότημα Γλαράκη επί της οδού Γερμανού. Τί άλλαξε;

Το νέο υπέροχο γκράφιτι που κοσμεί πλέον τους τοίχους του σχολείου. Η εικόνα του Νηπιαγωγείου, όπως βλέπεται και μόνοι σας στις φωτογραφίες, άλλαξε πλήρως το διήμερο 4 και 5 Ιουλίου, καθώς, παρά την αφόρητη ζέστη, ο Λιμενικό-Γκραφιτάς Γιώργος Παπαγεωργίου έδωσε το καλύτερό του εαυτό.

Η ιδέα της όμορφης αυτής πρωτοβουλίας ήταν της Διευθύντριας του σχολείου, Χριστίνας Πασβάνογλου, η οποία, γνωρίζοντας ότι στο Λιμενικό της Πάτρας εργάζεται ένας καλλιτέχνης των γκράφιτι, χτύπησε την πόρτα του Κεντρικού Λιμενάρχη, Πλοιάρχου Τρύφωνα Κοροντζή. Η κυρία Πασβάνογλου του εξήγησε την επιθυμία της να διαμορφώσει του τοίχους του νηπιαγωγείου κι εκείνος, με μεγάλη χαρά, την παρέπεμψε στον Ανθυποπλοίαρχο και Υποδιοικητή της μονάδας ειδικών αποστολών του κεντρικού λιμεναρχείου, Γιώργο Παπαγεωργίου.

 

 

Ο κ. Παπαγεωργίου είναι γνωστός στην πόλη για τη αγάπη του για το γκράφιτι και την πολυετή ενασχόλησή του με αυτή τη μορφή της τέχνης. Μάλιστα αυτή την περίοδο λειτουργεί στον Παλίσσανδρο έκθεσή του με θέμα το Προσφυγικό.

Μιλώντας στο thebest.gr εξηγεί ότι η διευθύντρια του σχολείου του εξήγησε το όνειρό της να ομορφύνει την πρόσοψη του 10ου Νηπιαγωγείου με εικόνες από το υπέροχο και πολυδιαβασμένο παραμύθι-νουβέλα του Γάλλου συγγραφέα Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ, «Μικρός Πρίγκιπας».

«Η ανταπόκριση τόσο του κ. Κοροντζή όσο και η δική μου ήταν άμεση στο πλαίσιο της εξωστρέφειας που δείχνει προς την κοινωνία της Πάτρας το Λιμεναρχείο. Έτσι δήλωσα ότι πολύ ευχαρίστως και φυσικά σε εθελοντική βάση, θα προσπαθούσα να κάνω το όνειρό της πραγματικότητα», σημειώνει ο κ. Παπαγεωργίου.

 

 

Έτσι μελέτησε τον «καμβά» του, επέλεξε τα σχέδια που θα αποτυπώσει στον «φιλόξενο» τοίχο του Νηπιαγωγείου κι έπιασε δουλειά. Τα σπρέι και τα υπόλοιπα υλικά που χρειάστηκαν τα έβαλε το σχολείο κι εκείνος πρόσθεσε την φαντασία, τη διάθεση και το ταλέντο του, με το αποτέλεσμα σίγουρα να τον δικαιώνει.

«Είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό που δημιουργήσαμε. Μου θύμισε και τα φοιτητικά μου χρόνια στο Βόλο όπου, όσο σπούδαζα νηπιαγωγός, συνεργαζόμουν με τον τότε Δήμαρχο της πόλης για τη διαμόρφωση με γκράφιτι, σχολείων της περιοχής. Η χαρά που δίνει η ζωγραφιά στα παιδιά είναι ανεκτίμητη», σημειώνει ο κ. Παπαγεωργίου, ο οποίος δηλώνει, με την άδεια του Κεντρικού Λιμενάρχη, δηλώνει στη διάθεση κι άλλων Διευθυντών Σχολείων της Πάτρας για ανάλογες δράσεις. Ας ελπίσουμε ότι θα υπάρξει και συνέχεια…

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις