Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Η μαγεία του γκραφίτι στον «Παλίσσανδρο» - Από τον Γιώργο Παπαγεωργίου

Πάτρα: Η μαγεία του γκραφίτι στον «Παλίσ...

Εγκαίνια την Παρασκευή 20 Μαρτίου

Ο Γιώργος Παπαγεωργίου, έχοντας πολιτογραφηθεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια Πατρινός, και συμπληρώνοντας τριάντα ένα χρόνια καλλιτεχνικής δραστηριότητα στον χώρο του γκράφιτι, παρουσιάζει από τις 20 Μαρτίου (εγκαίνια στις 20:00) στην γκαλερί «Παλίσσανδρος» (Ερμού 8), έκθεση γκραφίτι αφιερωμένη στην παλιά σχολή «old school you are not forgotten».

Στόχος του, όχι τόσο για να μας εντυπωσιάσει με τα έργα του, αλλά κυρίως να μας... θυμίσει το παλιό αλλά ακόμα ζωντανό, υπογράφοντας πλέον «31 stillwriting».

Ως υποστηριχτές με πολύ έμπνευση θα τον πλαισιώνουν με έργα και κατασκευές τους, οι Αλέξης Βσσσάλος interior designer, Ηλίας Λαμπρόπουλος και Βασίλης Καλαμαρίδης wood designers ,καθώς και ο Ταξιάρχης Κάππας chocolate artist . Πραγματικά μια μοναδική έκθεση της τέχνης του δρόμου για συλλέκτες και όχι μόνο.

Ο Γεώργιος Παπαγεωργίου γεννημένος στην Αθήνα και μεγαλωμένος στην όμορφη πόλη των Τρικάλων από το 1984 ασχολείται με την street art κουλτούρα ανακαλύπτοντας τις «μαγικές δυνατότητες» των σπρέι και του γκραφίτι. Με σημαντικές επηροές από την παλιά σχολή των γκραφιτάδων της Νέας Υόρκης η οποία έκλεισε τον κύκλο της χρονικά κοντά στο 1981, θεωρείται ένας εκ των πρώτων καλλιτεχνών του συγκεκριμένου είδους στη χώρα μας.

Έχοντας πειραματιστεί στη ζωγραφική μεγάλων επιφανειών κυρίως τοίχων με σπρέι όλη τη δεκαετία του '80, πλέον κατά τη διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων στο τμήμα Προσχολικής Αγωγής του Θεσσαλικού Πανεπιστημίου στον Βόλο είναι ο καλλιτέχνης στον οποίο ο τότε Δήμαρχος Κος Πιτσιώρης Δημήτριος εμπιστεύτηκε την υλοποίηση μεγάλων σε διαστάσεις γκραφίτι - spray murals σε εξωτερικούς τοίχους σχολικών συγκροτημάτων στην είσοδο, στην έξοδο αλλά και σε κεντρικά σημεία της πόλης.

Το 1997 μάλιστα οργάνωσε και το πρώτο φεστιβάλ γκραφίτι στη Θεσσαλία με συμμετοχές από όλη την Ελλάδα.

Ο ίδιος συμμετείχε με την ομάδα του ῾῾t.e.s. crew¨ στα σημαντικότερα φεστιβάλ γκραφίτι - meeting of styles και hall of fame στην Αθήνα αλλά και στην Θεσσαλονίκη, η οποία ακόμα και σήμερα θεωρείται η ελληνική μητρόπολη της graffiti art .

Την υπογραφή του μάλιστα (tag) ᾽᾽ΓεΩργιος῾῾ αποτυπωμένη με σπρέι πάνω σε καμβά τοποθέτησε στο σημείο του Βόρειου Πόλου ο διεθνούς φήμης Έλληνας ορειβάτης από τον Δήμο Αγριάς Βόλου Νικόλαος Μαγκίτσης το έτος 2000 ως συμμετέχων σε διεθνή αποστολή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture