Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Άγγελος Τσιγκρής: «Αντί να δώσουν τη 13η σύνταξη, έκοψαν το ΕΚΑΣ ακόμη και σε ΑμΕΑ!»

Άγγελος Τσιγκρής: «Αντί να δώσουν τη 13η...

Διαβάστε τη δήλωσή του

Με αφορμή τη διακοπή παροχής του ΕΚΑΣ σε περίπου 20.000 χαμηλοσυνταξιούχους και ΑμΕΑ, ο Αχαιός δικηγόρος και καθηγητής της Εγκληματολογίας Άγγελος Τσιγκρής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Πανικός προκλήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στα περισσότερα υποκαταστήματα του ΙΚΑ, από χιλιάδες αγανακτισμένους συνταξιούχους που έσπευσαν να διαμαρτυρηθούν γιατί διαπίστωσαν ότι τους κόπηκε το ΕΚΑΣ.

Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 20.000 συνταξιούχοι που λάμβαναν το ΕΚΑΣ πέρσι, φέτος αποκλείστηκαν από τη χορήγησή του. Υπήρξαν μάλιστα και χαρακτηριστικές περιπτώσεις, όπως είναι στο υποκατάστημα στα Τρίκαλα, όπου 42 άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑμΕΑ) διαπίστωσαν ότι έχασαν το ΕΚΑΣ και ενημερώθηκαν από τους υπαλλήλους του ΙΚΑ ότι πρέπει να υποβάλλουν εκ νέου τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να το λάβουν και πάλι.

Ας σημειωθεί ότι μόλις στις 15 Μαϊου δόθηκε το ΕΚΑΣ σε ΑμΕΑ με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80% και τώρα σε κάποιες περιπτώσεις, ορισμένοι από αυτούς διαπίστωσαν ότι είχαν χάσει το συγκεκριμένο επίδομα.

Να σημειωθεί ότι από το αρμόδιο Υπουργείο δεν εστάλη ούτε μια απλή ενημερωτική επιστολή στους δικαιούχους που έχασαν το επίδομα.

Πάντως, χαρακτηριστικό της εμπλοκής που προέκυψε είναι ότι το ΕΚΑΣ που δόθηκε τις προηγούμενες ημέρες, περιλαμβάνει αναδρομικά ποσά από την αρχή του έτους, με συνέπεια το τελικό κονδύλι που εκταμιεύθηκε να φτάνει τα 25.000.000 ευρώ, υψηλότερο από την αρχική εκτίμηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι βάσει νόμου, από 1.1.2014 το ΕΚΑΣ καταβάλλεται  σε συνταξιούχους που πληρούν τα εισοδηματικά όρια που έχουν τεθεί και παράλληλα είναι άνω των 65 ετών.

Η Κυβέρνηση εξαπατά για μία φορά τους Έλληνες. Μετά την εξαπάτηση, των αγροτών, των γιατρών, των δικηγόρων, των εμπόρων, των φαρμακοποιών, των μικρομεσαίων, τώρα εξαπατά τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Το ψέμα, όμως, έχει κοντά ποδάρια και η Κυβέρνηση σύντομα θα θερίσει τα αποτελέσματα της πολιτικής της...»._

 

_____________________________________

Ο Άγγελος Τσιγκρής έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη (COSI) του Συμβουλίου της ΕΕ και στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις