Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Βρετανία: Ιστορικό δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι στην Ε.Ε. - Έκλεισαν οι κάλπες - Οι πρώτες δηλώσεις που δείχνουν το αποτέλεσμα

Βρετανία: Ιστορικό δημοψήφισμα για την π...

Σήμερα αποφασίζουν οι Βρετανοί για τη παραμονή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση

00:05 Έκλεισαν πριν από λίγο οι κάλπες του βρετανικού δημοψηφίσματος για την παραμονή ή την έξοδο από την Ε.Ε. Ο επικεφαλής της καμπάνιας υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωσης Νάιτζελ Φάρατζ αμέσως μετά το κλείσιμο των καλπών δηλώνει ότι η «παραμονή έχει μεγάλες πιθανότητες». Στο 70-80% υπολογίζει το BBC την συμμετοχή κάτι που σημαίνει ότι πολλοί νέοι άνθρωποι προσήλθαν στις κάλπες.

 

21:55 Όπως μεταδίδουν οι Mirror και Daily Star, ένας άνδρας μαχαιρώθηκε έξω από εκλογικό κέντρο στο Huddersfield. Το θύμα διακομίσθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα, ωστόσο η ζωή του δεν βρίσκεται σε κίνδυνο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, η επίθεση φέρεται να μην σχετίζεται με το δημοψήφισμα.

Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι το θύμα είναι ένας 18χρονος που ονομάζεται Luke Joseph. Του επιτέθηκε μια ομάδα πέντε ατόμων και πιθανότατα πρόκειται για συμμορία.

 

21:01 Η πιο πρόσφατη δημοσκόπηση δείχνει προβάδισμα 10 μονάδων στην παραμονή στην Ε.Ε. γεγονός που εκτόξευσε την Στερλίνα, εικόνα υπέρ της παραμονής δείχνουν και άλλες τηλεφωνικές δημοσκοπήσεις, όμως αυτή την αισιοδοξία δεν την συμμερίζονται οι πάντες. Πολιτικές αναλυτές επιμένουν ότι αναμένεται ολονύχτιο θρίλερ… Η συμμετοχή των ψηφοφόρων, είναι μεγάλη,  ειδικά στην Σκωτία φθάνει ακόμα και το 70%.

 

...................

Ιστορικές στιγμές για την Βρετανία που αποφασίζει σήμερα την παραμονή της ή όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τέτοιες μέρες πέρυσι οι Έλληνες έσπευδαν να ψηφίσουν σε ένα άλλο δημοψήφισμα. Με άλλες συνθήκες και άλλο ερώτημα. Στο δημοψήφισμα της Βρετανίας το ερώτημα είναι σαφές και η απάντηση θα γίνει σεβαστή.

«Πρέπει το Ηνωμένο Βασίλειο να μείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή να αποχωρήσει;».

Τα εκλογικά τμήματα θα παραμείνουν ανοικτά από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ (12 ώρα Ελλάδας), οπότε τα οριστικά αποτελέσματα αναμένονται τα ξημερώματα της Παρασκευής.

(Τρόμος στον αέρα για τους επιβάτες της British Airways - Σήμα κινδύνου από το αεροπλάνο λίγο πριν την προσγείωση)

Την ίδια στιγμή πολλοί Βρετανοί υπό τον φόβο επικράτησης του Brexit σπεύδουν για συνάλλαγμα, δημιουργώντας σκηνές που θύμισαν κάτι από Ελλάδα, πέρυσι τον Ιούνιο. Σύμφωνα με τους Financial Times οι διαδικτυακές εταιρείες αλλαγής συναλλάγματος κατέγραψαν αντίστοιχη δραστηριότητα.

Όσο μεγαλύτερη είναι η συμμετοχή τόσο ισχυρότερη αναμένεται η τάση παραμονής στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Γεγονός είναι ωστόσο ότι η καταρρακτώδης βροχή δεν ευνοεί την συμμετοχή των 46,5 εκατομμυρίων ψηφοφόρων που καλούνται να αποφασίσουν.

(Yπό καταρρακτώδη βροχή ψηφίζει σήμερα η Βρετανία για το ευρωπαϊκό της μέλλον-Ορόσημο το δημοψήφισμα)

Υπενθυμίζουμε ότι οι τελευταίες δημοσκοπήσεις έδειχναν τάση υπέρ της παραμονής που σύμφωνα με τελικά αποτελέσματα έφθαναν στις 4 μονάδες διαφοράς. Υπενθυμίζουμε ότι δεν υπάρχει exit poll, ωστόσο το Ινστιτούτο δημοσκοπήσεων θα επιχειρήσει πρόβλεψη, αμέσως μόλις κλείσουν οι κάλπες, ελπίζοντας να επαναλάβει με επιτυχία την πρόβλεψη όπως είχε συμβεί με το δημοψήφισμα της Σκωτίας.

ΕΤΣΙ ψηφίζουν οι Βρετανοί Celebrities στο Δημοψήφισμα- Ποιοι λένε ΝΑΙ και ποιοι ΟΧΙ στην Ε.Ε.

Οι προβλέψεις των γραφείων στοιχημάτων

Την παραμονή της Μεγάλης Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση δείχνουν συντριπτικά οι πιθανότητες των γραφείων στοιχημάτων, λίγες ώρες αφού άνοιξαν οι κάλπες για το κρίσιμο δημοψήφισμα.

Περίπου 46,5 εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται να αποφασίσουν για την ευρωπαϊκή πορεία του Ηνωμένου Βασιλείου με το γραφείο Betfair λίγο πριν τις 15:00 ώρα Ελλάδος να δίνει 88% πιθανότητα επικράτησης στο Bremain, και μόλις 12% πιθανότητα νίκης του Brexit.

Πρόκειται για σαφή ενίσχυση του στρατοπέδου της παραμονής μέσα σε διάστημα λίγων ωρών, καθώς η προηγούμενη εκτίμηση του Betfair έδινε πιθανότητα 84% στο «μέσα».

Το μεγάλο πρακτορείο στοιχημάτων William Hill υπολόγισε την πιθανότητα νίκης της παραμονής στο 81%, αν και στη νεότερη πρόβλεψή του αναθεωρεί στο 78%.

Φωτ. newsit

Φωτ. newsit

Φωτ. newsit

Φωτ. newsit

Φωτ. newsit

Φωτ. newsit

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις