Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα:Πιάνουν τα χέρια σας και επισκευάζετε από καφετιέρες ή υπολογιστές, μηχανές ή ποδήλατα μέχρι ραπτική;Τότε μπορείτε να πάτε για καφέ στο... "καφέ του...μάστορα"!ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πάτρα:Πιάνουν τα χέρια σας και επισκευάζ...

Τι είναι το πρώτο στην Ελλάδα repair cafe που ανοίγει στον Άγιο Βασίλειο;

Repair Cafe Patras. Η πρωτοποριακή ιδέα από την Ολλανδία έρχεται στην Ελλάδα με πρωτοπόρο πόλη την Πάτρα. Πρόκειται για τον πρώτο στην Ελλάδα χώρο, όπου όσοι έχουν κάτι για... φτιάξιμο μπορούν να συναντούν όσους θέλουν και ξέρουν να φτιάχνουν κάτι δωρεάν και να μοιράζονται την γνώση "πίνοντας καφέ"!

«Αν πιάνουν τα χέρια σας σε οποιαδήποτε δραστηριότητα, από επισκευή μιας καφετέριας ή ενός υπολογιστή, μέχρι ραπτική, επιδιορθώσεις μηχανών ή ποδηλάτων, απλά δηλώστε τη διαθεσιμότητά σας».Μέσω αυτής της πρωτότυπης πρόσκλησης, τα μέλη της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης (ΚΟΙΝΣΕΠ) «Ανακυκλώνω στην Πηγή» προϊδέασαν για το πρώτο «repair cafe» ή αλλιώς το πρώτο καφέ του... μάστορα, που θα ανοίξει σε λίγες ημέρες στον Άγιο Βασίλειο στο οποίο θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντές.

Το... κόνσεπτ απλό. Εθελοντές από διαφορετικές ειδικότητες θα συγκεντρώνονται στον χώρο ύστερα από προκαθορισμένα ραντεβού, θα επιδιορθώνουν διάφορες συσκευές και ταυτόχρονα θα επιχειρούν να μυήσουν στα μυστικά της ειδικότητάς τους, τους ανθρώπους που θα φέρνουν κάποιες χαλασμένες συσκευές.

Ενας από τους βασικούς στόχους του «repair cafe» είναι να συμβάλει στην επαναχρησιμοποίηση χαλασμένων συσκευών πριν παραδοθούν για ανακύκλωση .

Το πρώτο «repair cafe» λειτούργησε πριν από εννέα χρόνια στην Ολλανδία, ενώ μέχρι σήμερα έχουν ανοίξει σε όλο τον κόσμο καφετέριες επιδιόρθωσης αντικειμένων σε 1.045 σημεία.

Ο Δημ. Σιατήρας (αριστερά) που θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στο repair cafe της Πάτρας.

Ο Δημ. Σιατήρας (αριστερά) που θα προσφέ...

Ο Δημ. Σιατήρας (αριστερά) που θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στο repair cafe της Πάτρας.

Ήδη έχουν καταγραφεί οι πρώτοι εθελοντές που ξέρουν, θέλουν και μπορούν να επισκευάσουν διάφορα μηχανολογικά, ηλεκτρονικά, ηλεκτρολογικά πράγματα, ακόμη και ρουχισμό.

Το Repair café είναι ένας ελεύθερος χώρος συνάντησης στον οποίο θα βρείτε τα εργαλεία και τα υλικά που θα σας βοηθήσουν να κάνετε οποιεσδήποτε επισκευές χρειάζεστε με την βοήθεια εθελοντών ή όποιων βρίσκονται εκείνη την στιγμή στον χώρο. Το καφέ του μάστορα δεν είναι γραφείο εξυπηρέτησης και επιδιόρθωσης. Το concept βασίζεται στην συνεργασία του ιδιοκτήτη του αντικειμένου με κάποιον ειδικό.

Οι επισκέπτες πάνε τα σπασμένα αντικείμενα τους από το σπίτι εκεί και αρχίζουν να κάνουν τις επισκευές τους στο Repair Cafe.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις