Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Στην Κεφαλλονιά το Σάββατο το βράδυ, η Μικτή Χορωδία της Πολυφωνικής

Στην Κεφαλλονιά το Σάββατο το βράδυ, η Μ...

Θα εμφανιστεί στο 21ο Φεστιβάλ Κεφαλλονιάς, αφιερωμένο στον αείμνηστο συνθέτη Φώτη Αλέπωρο

Αναχωρεί το Σάββατο 11 Ιουνίου 2016 το πρωί, για το όμορφο Αργοστόλι της Κεφαλλονιάς, η Μικτή Χορωδία του καλλιτεχνικού Ομίλου της Πολυφωνικής, προκειμένου να μετάσχει στο 21ο Φεστιβάλ Κεφαλλονιάς, που διοργανώνεται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Κεφαλλονιάς, σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή ενότητα Κεφαλληνίας. Το Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στον αείμνηστο συνθέτη και Μαέστρο, Φώτη Αλέπωρο.

Το Φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο του Αργοστολίου ''Κέφαλος'', με τη συμμετοχή πολλών χορωδιών, θα ανοίξει απόψε Παρασκευή 10/6, με συναυλία της διάσημης μέτζο σοπράνο Ειρήνης Καράγιαννη, την οποία θα συνοδεύσει στο πιάνο ο Δημήτρης Γιάκας.

Το Σάββατο το βράδυ η Μικτή Χορωδία θα κλείσει το πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας του Φεστιβάλ, ερμηνεύοντας τα έργα: ''AVE MARIA'', GIULIO CACCINI, Επεξεργασία: Σταύρος Σολωμός, Solo: Χρύσα Πανταζοπούλου, ''MISSATORNACUM'', ANDRE WAIGNEIN, τα μέρη: SANCTUS- AGNUS DEI- ITE MISSA EST, ''ΗΡΘΕ ΝΟΤΙΑΣ, ΗΡΘΕ ΒΟΡΙΑΣ'', Στίχοι: Γιάγκος Αραβαντινός, ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ, Επεξεργασία: Λάζαρος Δεληδήμος, ''ΑΣΜΑ ΑΣΜΑΤΩΝ'', Στίχοι: Ιάκωβος Καμπανέλλης, ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, Επεξεργασία: Γιάννης Καρκάλας, ''ΣΤΟ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙ ΤΟ ΚΡΥΦΟ'', Στίχοι: Γιώργος Σεφέρης, ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, Επεξεργασία: AGNETA SKOELD/CHRISTIAN LJUNGGREN, ''Σ' ΑΓΑΠΩ ΓΙΑΤ' ΕΙΣΑΙ ΩΡΑΙΑ'', ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΣΜΥΡΝΗΣ, Επεξεργασία: ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΕΝΙΔΗΣ, ''ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ'', Στίχοι: Σωτήρης Γαλιατσάτος, ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΡΚΑΤΟΣ, Επεξεργασία: ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΕΝΙΔΗΣ & ''GOOD NIGHT'', CALVIN CARTER/JAMES HUDSON.

Τη χορωδία θα διευθύνει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Οργανισμού Μαέστρος Σταύρος Σολωμός. Πιάνο θα παίξει η Λούση Χριστοδούλου και φλάουτο η Χριστίνα Λακμέτα.

Στο μεταξύ, τη Δευτέρα 13/6, στις 19.30 μ.μ., στο θέατρο ''Royal'' (Παλαιό Πτωχοκομείο), το Ορχηστρικό Σχήμα ''Vibrato'' της Πολυφωνικής, με τη διεύθυνση και τις ενορχηστρώσεις του καθηγητή της κιθάρας του Ωδείου της Πολυφωνικής, Γιώργου Αθανασακόπουλου, θα μετάσχει στην εκδήλωση που θα οργανώσει το Ανοικτό Πανεπιστήμιο, για την ανακήρυξη του Πανεπιστημιακού Αλέξανδρου Λυκουργιώτη, σε επίτιμο καθηγητή του ΕΑΠ.

Το σχήμα Vibrato θα ερμηνεύσει τα έργα του Μάνου Χατζιδάκι: ''Βαλς των χαμένων ονείρων'', ''Το σύννεφο έφερε βροχή'', ''Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι'', ''Μίλησε μου'', ''Μια πόλη μαγική'', ''Μην τον ρωτάς τον ουρανό'', ''Επτά τραγούδια θα σου πω''.

Θα παίξουν οι μουσικοί: Μαντολίνα: Απαταγγέλου Αγγέλα, Μανωλάτου Εμμανουέλα, Νικολοπούλου Αρετούσα. Κιθάρες: Αθανασακόπουλος Γιώργος, Αναστασόπουλος Βασίλης, Αναστασοπούλου Κασσιανή, Αστερής Μαρίνος, Διαμαντόπουλος Βασίλης, Ριζοπούλου Ελίζα. Φλάουτο: Σοιλές Σέργιος. Τσέλο: Γκαλογιάν Βαγινάκ. Κόντρα μπάσο: Καραπετιάν Βιλέν. Κρουστά: Λαμπράκος Γιώργος. Φωνές: Γιαννοπούλου Ιωάννα & Πανταζοπούλου Χρύσα.

Πάτρα: Νέες καλλιτεχνικές δραστηριότητες για την Πολυφωνική Χορωδία

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture