Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Κάλεσμα από την Κίνηση Υπεράσπισης Κοινωνικών Αγαθών κατά των πλειστηριασμών

Πάτρα: Κάλεσμα από την Κίνηση Υπεράσπιση...

Στις 3:30 μμ της Τετάρτης στο Ειρηνοδικείο Πάτρας

Η Κίνηση Υπεράσπισης Κοινωνικών Αγαθών (ΚΥΚΑ) με ανακοίνωση της, καλεί τον κόσμο την Τετάρτη 8/6/2016 στις 3:30 μμ στο Ειρηνοδικείο Πάτρας στην Μαιζώνος απέναντι από το ζαχαροπλαστείο Λοτσάρη, ν' αντιδράσει στους πλειστηριασμούς.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η παρουσία όλων είναι απαραίτητη.

Μπορεί σήμερα να μην είναι το δικό σου ακίνητο αύριο όμως θα είναι.

Θα τους αφήσουμε να  τα πάρουν όλα;

Αντισταθείτε, σταματήστε να είστε απαθείς, διεκδικήστε το δικαίωμα σας στη ζωή στην Ελευθερία, την Αξιοπρέπεια.

Ο μόνος αγώνας που χάθηκε είναι αυτός που δε δόθηκε ποτέ.

Πάτρα: Κάλεσμα ενάντια στους πλειστηριασμούς από την Κίνηση Υπεράσπισης Κοινωνικών Αγαθών

 

*Στο μεταξύ η Κίνηση Υπεράσπισης Κοινωνικών Αγαθών (ΚΥΚΑ) υλοποιεί  την απόφασή της, παραδίδοντας σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς με τους πλειστηριασμούς (και στην  τοπική  Αυτοδιοίκηση, Δήμαρχος & Περιφερειάρχης κτλ) το παρακάτω κείμενο καλώντας  τους να πάρουν θέση.

Οι Φορείς που έχουν ήδη  παραλάβει το παραπάνω κείμενο είναι οι εξής:

Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών

Σύλλογος Συμβολαιογράφων  Πατρών

Σύλλογος Δικαστικών Επιμελητών  Εφετείου  Πατρών και Δ. Ελλάδος

Ένωση  Αστυνομικών Αχαίας

Πρωτοδίκες -Πρωτοδικείου Πατρών

Ειρηνοδίκες -Ειρηνοδικείο Πατρών

Δήμαρχος

Δημοτικό Συμβούλιο

Περιφερειάρχης

Περιφερειακό   Συμβούλιο

Εργατικό Κέντρο ( για να ενημερώσει όλα τα Σωματεία).

Αναμένεται η απάντηση.

Κείμενο της Κίνησης για την Υπεράσπιση των Κοινωνικών Αγαθών (ΚΥΚΑ)

Διανύουμε ήδη των 6ο χρόνο της οικονομικής ασφυξίας στην οποία έχει οδηγηθεί χωρίς να ευθύνεται ο ελληνικός λαός. Τα φτωχά και μεσαία κοινωνικά στρώματα πλήττονται από τους επαχθείς όρους των τριών μνημονίων που υπαγόρευσαν οι ξένοι οικονομικοί δυνάστες της χώρας και εφάρμοσαν –και συνεχίζουν να εφαρμόζουν- όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις.

Η ανεργία έχει εξαθλιώσει πάνω από τους μισούς Έλληνες. Η υποαπασχόληση, οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, η μηδενική «ανάπτυξη» φέρνουν τη χώρα μπροστά στη μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση μετά των τελευταίων 70 χρόνων.

Χιλιάδες πολίτες σε κάθε γωνιά της χώρας ζουν κάτω από συνθήκες φτώχιας και εξαθλίωσης αναμένοντας βοήθεια από συσσίτια, επαιτώντας όσα στοιχειώδη δικαιούται μια ανθρώπινη ύπαρξη, μένουν άστεγοι, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, νερό και τα βασικότερα είδη πρώτης ανάγκης.

Με τη σκληρότερη εφαρμογή των μνημονίων ανοίγει ο δρόμος σε όλο και περισσότερες οικογένειες να χάσουν το σπίτι που με κόπο προσπάθησαν να αποκτήσουν επειδή χρωστούν μικρά ή μεγάλα ποσά στις τράπεζες που πέρα από την ανακεφαλαιοποίηση μεγαλώνουν τα αποθέματα τους βγάζοντας στο σφυρί το «κεραμίδι» κάτω από το οποίο βρίσκει καταφύγιο η ελληνική οικογένεια.

Τους πλειστηριασμούς θα ακολουθήσουν οι εξώσεις όπως γίνεται σε άλλες χώρες και σιγά σιγά δεκάδες παιδιά, ασθενείς και άτομα τρίτης ηλικίας θα προστεθούν στο μακρύ κατάλογο των αστέγων. Εικόνες που βλέπαμε στις ΗΠΑ με αστέγους να κοιμούνται κάτω από γέφυρες θα γίνουν πια μέρος της δικής μας «καθημερινότητας».

Αλλά και όσοι δεν κινδυνεύουν άμεσα να ξεσπιτωθούν, κινδυνεύουν να βρεθούν χωρίς ηλεκτρισμό και νερό από τις διακοπές που συνεχίζονται λόγω αδυναμίας εξόφλησης των λογαριασμών των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας.

Σε μια τέτοια ανθρωπιστική κρίση κανείς δε μπορεί να μένει αδιάφορος. Όλοι οφείλουμε να στηρίξουμε τους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας. Όχι μόνο στα λόγια, αλλά στην πράξη.

Δεν αρκεί η ρητορική έκφραση συμπάθειας. Ο καθένας από το δικό του πόστο οφείλει έμπρακτα να αποδείξει αυτή τη στήριξη. Οι νομικοί και το δικαστικό σώμα να αρνηθούν να εφαρμόσουν τους μνημονιακούς (παρα)νόμους και να μην προχωρήσουν στην εκδίκαση υποθέσεων που στερούν το σπίτι από τις ελληνικές οικογένειες. Τα όργανα της τάξης να αποδείξουν πως είναι στο πλευρό του λαού αρνούμενα να εκτελέσουν αποφάσεις δικαστηρίων για εξώσεις.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση να μπει μπροστά στις κινητοποιήσεις υπεράσπισης των ασθενέστερων συμπολιτών μας προτού γίνουν άστεγοι για να τους παρέχει τότε άσυλο και συσσίτιο. Οι πολιτικοί, κοινωνικοί φορείς, οι πολίτες να εμποδίσουν όποιον επίορκο λειτουργό θα στραφεί άμεσα ή έμμεσα κατά του λαού.

Η Κίνηση για την Υπεράσπιση των Κοινωνικών Αγαθών που συγκροτήθηκε από πολίτες που δεν αντέχουν να μένουν παθητικοί σε μια τέτοια εξέλιξη σας καλεί να  εκφράσετε την αλληλεγγύη σας στους συμπολίτες μας. Μαζί με όλο το λαό γιατί αυτός σας θεωρεί δικό του κομμάτι.

Κανένας μόνος του. Όλοι μαζί μπορούμε.

ΚΥΚΑ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις