Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πελετίδης και Γεροπαναγιώτη στο κέντρο φιλοξενίας και κράτησης προσφύγων και μεταναστών της Σάμου - ΦΩΤΟ

Πελετίδης και Γεροπαναγιώτη στο κέντρο φ...

Ως μέλη της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ

Στο κέντρο φιλοξενίας και κράτησης προσφύγων και μεταναστών της Σάμου βρέθηκαν ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, ως μέλη της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ που επισκέφθηκε το χώρο.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης στο χώρο ήταν εμφανείς οι τεράστιες ελλείψεις στις υποδομές του κέντρου, ελλείψεις που υπάρχουν και στα υπόλοιπα κέντρα της χώρας.

Οι χώροι διαμονής εξακολουθούν να είναι ασφυκτικά γεμάτοι, ενώ η διαδικασία χορήγησης ασύλου καθυστερεί καθώς δεν υπάρχουν οι αντίστοιχες υπηρεσίες.

Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη έχει παραδοθεί εξ’ ολοκλήρου σε ΜΚΟ, οι οποίες δεν διαθέτουν παιδίατρο και γιατρούς των απαραίτητων ειδικοτήτων. Στις περισσότερες περιπτώσεις απλά μεταφέρουν τους πρόσφυγες και μετανάστες που χρειάζονται ιατρική βοήθεια σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας.

Τέλος, το συσσίτιο που παρέχεται στους πρόσφυγες με σύμβαση του Υπουργείου Αμύνης, είναι αμφίβολης ποιότητας, Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε πως παρέχονται μέχρι και ληγμένα προϊόντα.

 

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που προσπαθούν εδώ και μήνες να συνεχίσουν τη ζωή τους, με τις νέες, τρισάθλιες, συνθήκες που τούς έχουν επιβληθεί. Στο ίδιο νησί αγκυροβολούν τα κρουαζιερόπλοια με τις πισίνες, τα νυχτερινά τους κέντρα, την πολυτελή ζωή. Η εικόνα  αντανακλά τη σύγχρονη καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Οι παραπάνω διαπιστώσεις επιβεβαιώνουν την ορθότητα της απόφασης που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων για   δημιουργία ανοιχτών και δημοσίων, προσωρινών χώρων υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών – προσφύγων, που θα λειτουργούν με ευθύνη αποκλειστικά του κράτους, του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής χωρίς  καμία εμπλοκή ΜΚΟ. Σε αυτά τα κέντρα, να παρέχεται ιατροφαρμακευτική φροντίδα, δωρεάν σίτιση και στέγαση, διερμηνεία και νομική αρωγή. Ειδική μέριμνα από κρατικούς φορείς για ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες και μετανάστες, μητέρες και παιδιά, εγκύους, ΑΜΕΑ, θύματα κυκλωμάτων διακίνησης ανθρώπων και εμπορίας οργάνων.

Είμαστε αλληλέγγυοι, στηρίζουμε τον αγώνα των προσφύγων και των μεταναστών για μία καλύτερη ζωή.  Στηρίζουμε το αίτημα τους για την απευθείας μεταφορά τους από τις γειτονικές χώρες πρώτης υποδοχής και την Ελλάδα στις χώρες τελικού προορισμού τους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις